Jul.. eller?
Fan. I år var jag inte på julmarknaden i Vadstena. Why? Jo för att den har redan varit! Illa, de tyckte att de skulle sälja mera om de la den tidigare, då var det mindre konkurrens. Men men, sen de bytte arrangörer har det ju varit skitdåligt så egentligen missade jag ju inget. Och när väl alla julprydnader kommer upp så kan en tripp och en fika i Vadstena vara minsta lika mysigt. Och det finns ju fler marknader i närheten.
Längtar iaf enormt till jul och snö. Ska blir supermysigt med Cornelia!
Idag blir det falukorvsgratäng, bild+recept kommer sen. Tills dess kan ni få receptet på den gratinerade karrén:
Längtar iaf enormt till jul och snö. Ska blir supermysigt med Cornelia!
Idag blir det falukorvsgratäng, bild+recept kommer sen. Tills dess kan ni få receptet på den gratinerade karrén:
Ett gäng färska champinjoner (150g enl. recept)
2 dl gräddmjölk (1 dl av varje alltså, men jag spädde på med mera)
Ev lite maizena
1½ dl riven parmesan
salt & peppar
Fräs svampen i smör. Häll på gräddmjölken och koka 5 min. Blanda i parmesanen och smaka av med salt & peppar.
Stek 4 skivor karrékotletter (eller annat gott kött) med valfri krydda. Lägg dem i en ugnssäker form och häll över såsen. Gratinera i 10 min på 200 grader. Servera med potatis och en god sallad.
En väldigt enkel och riktigt god middag.
Lycka till!
2 dl gräddmjölk (1 dl av varje alltså, men jag spädde på med mera)
Ev lite maizena
1½ dl riven parmesan
salt & peppar
Fräs svampen i smör. Häll på gräddmjölken och koka 5 min. Blanda i parmesanen och smaka av med salt & peppar.
Stek 4 skivor karrékotletter (eller annat gott kött) med valfri krydda. Lägg dem i en ugnssäker form och häll över såsen. Gratinera i 10 min på 200 grader. Servera med potatis och en god sallad.
En väldigt enkel och riktigt god middag.
Lycka till!
Kommentarer
Trackback