Den här ska jag baka till påskafton!
Devils food chocolate cake |
|

![]() |
Ingredienser
200 gram mjukt smör |
3 dl muscovadosocker, ljust |
1 dl ljus sirap |
4 st ägg |
3 dl mjölk |
5 dl vetemjöl |
1 dl kakao |
3 tsk bakpulver | ||
1 tsk vaniljsocker | ||
200 gram choklad | ||
Chokladglasyr |
||
3 dl vispgrädde | ||
300 gram choklad | ||
1 msk smör |
Tillagning
10 bitar1. Rör smör, socker och sirap poröst, tillsätt äggen ett i taget.
2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan skål.
Häll i det växelvis med mjölken. Hacka chokladen fint och tillsätt den sist,
rör till en jämn smet.
3. Smörj och bröa tre lika stora runda formar och fördela smeten i
dem. Grädda i ca 225 grader mitt i ugnen i 20 minuter. Låt bottnarna
svalna helt.
4. Koka upp grädden till glasyren, hacka chokladen och rör ner den i
den varma grädden. Tag kastrullen från värmen och rör tills all choklad
har smält. Tillsätt smöret. Ställ glasyren i kylen en timma.
5. Vispa glasyren till en tjock kräm med elvisp. Bred kräm på samtliga
bottnar, men spara så att det räcker också till kanterna. Lägg tårtbottnarna
på varandra och bred ett jämnt lager kräm över och runtom hela
tårtan. Ställ den kallt en halvtimme innan serveringen.
Recept: Linnéa Seidel
Foto: Katja Kristoferson
Kommentarer
Postat av: Evelina
Du får inte lägga upp såna där sjukt läskande recept ;)
Jag ska höta med Mr. Fransson men jag är sugen! Tänks det utgång sen eller stannas det hos Mr. Runn?
Kram!
Trackback