Veckans matsedel

Måndag- Blodpudding med bacon & lingon
Tisdag- Fiskpinnar med ris & currysås
Onsdag- Potatis och falukorv med pepparotsås
Torsdag- Spagetti & köttfärsås


Helgen är ännu inte menyn bestämd. Älsklingen är borta och jag & Cornelia är själva hemma.

Blodpudding med bacon & lingon



(bild snodd, men min servering såg minst lika god ut!)


Klipp ett paket bacon i mindre bitar och bryn i stekpanna.
Skiva ett paket blodpudding och bryn.

Gör en råkostsallad på rivna morötter och ett rivet äpple. Servera blodpudding, bacon, sallad med en klick lingon och en skvätt grädde.
Enklare kan det inte bli!


Fiskpinnar med ris & currysås



(återigen inte min bild, glömde helt enkelt kameran i början av veckan...)


1 paket fiskpinnar
Ris för 4 portioner
2 dl ärtor


Såsen:

3msk honung

2 tsk curry

4dl creme fraiche

salt & peppar

1 fintärnat äpple, typ Granny Smith

 

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

Stek fiskpinnarna i stekpanna. Blanda ihop såsen och tina ärtorna.

Servera!

 

Potatis och falukorv med pepparotsås


(min bild!)

 

1 bit falukorv lagom för 3 personer

potatis

morötter

 

Skala och koka potatisen ca 20 minuter. Ansa och skölj morötterna, dela dem i mindre bitar och koka tills de blir mjuka. Skiva falukorven och bryn i stekpanna.

 

Gör en sås (stuvning):

3 msk vetemjöl

4 dl mjölk

1 msk smör eller margarin

salt, pepparot

 

Blanda ut mjölet med lite av mjölken. Tillsätt resten, smöret och koka upp under omrörning. Smaksätt med kryddor.

 

Vill man så lägger man i morötterna i såsen och det blir istället stuvade morötter!

 

Spagetti och köttfärsås


 

500 g köttfärs

1 gul lök

1 burk krossade tomater

1 burk champinjoner

1 köttbuljongtärning

oregano, salt & peppar

pasta

 

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Bryn färs och hackad lök. Tillsätt buljong, krossade tomater och champinjoner.

Smaksätt med kryddor.

 

Köttfärsås går att variera i all oändlighet. Eftersom att jag är onyttig så vill jag gärna ha lite grädde i. Och så lite cayennepeppar eller torkad piripiri i för smakens skull.

 

Till detta serveras morötter och masser med riven parmesan!

 


Nästa veckas meny:

 

 

Måndag- stuvade makaroner och köttbullar

Tisdag- soppa & toast

Onsdag- bakad potatis & baconröra

Torsdag- korvstroganoff & ris

Fredag- gratinerad kotlett med parmesan

Lördag- hamburgare med bröd

Söndag- ugnstekt lax

 


 

 

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0