Fläskfilé i krämig sås med bulgur- och grönsakssallad

4 portioner

700 g fläskfilé
150 g färska champinjoner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
4 dl crème fraîche
1 msk dragon
1 tsk dijon senap
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 röd paprika
1 gul paprika
1 röd lök
2 morötter
1 squash
1 msk rapsolja
1 lime
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Koka bulgur enligt förpackningen.

Skär fläskfilén i strimlor. Skiva svampen i tunna skivor. Hacka lök och vitlök. Värm olja i en stekpanna eller vid kastrull. Lägg ner lök och vitlök och låt allt fräsa på låg värme. Blanda ner svampen i lökblandningen och låt allt fräsa ihop ca 2-3 minuter. Lägg sist i fläskfilén och fräs allt i ca 5 minuter eller tills alla bitar blivit genomstekta.
Blanda ner créme fraiche, dragon och senap. Låt puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Skär paprika, rödlök, squash och morot i tunna strimlor. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg ner grönsakerna. Rör runt och låt allt fräsa på låg värme i ca 5 minuter. Salta, peppra och pressa över lime. Blanda grönsaksröran med bulgur och servera med såsen.


Bild och recept från www.vardagsmaten.se

 

Smaklig måltid!

 

 

 




Här kan du skriva en rad!
Här kan du skriva en rad!

:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Kakans

En amatör i köket!

RSS 2.0