Mamma Karins ökensand

En klassisk god kaka med en nötig kolasmak!

Ca 50 st

200 gr smör eller margarin
2 dl socker
1-2 tsk vaniljsocker
1 tsk hjortonsalt eller 2 tsk bakpulver
5-6 dl vetemjöl
50 skållade sötmandlar


Sätt ugnen på 175-200 grader. Bryn matfettet  tills det blir brunt men inte bränt. Låt svalna. Rör sedan samman fettet med socker, vaniljsocker och hjortronsalt. Använder du bakpulver så blandar du det med vetemjölet först. Tillsätt mjölet och arbeta ihop degen. Forma små kakor genom att rulla dem i handen. Lägg dem på en bakplåtsklädd ugnsplåt. Tryck dit en skållad mandel på varje kaka. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min tills de har blibit lätt bruna. Låt kakorna svalna på plåten.



Lycka till!

Coleslaw

Såå gott till grillat kött i sommar!

ca 7 dl riven vitkål
2 rivna morötter
1 riven rödlök


Riv grönsakerna och lägg i ett durkslag. Ställ i en mindre skål med en tung tyngd i så vätskan pressas ut. Låt stå tills det mesta av vätskan runnit av.

Blanda under tiden ihop röran;

2 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
2 tsk socker
2 tsk fransk senap
salt, peppar


Rör ihop med grönsakerna och låt stå i kylen två timmar innan servering, gärna ett dygn innan.

 

Smaklig måltid!

 

Kakans

En amatör i köket!

RSS 2.0