Fläskfilé i krämig sås med bulgur- och grönsakssallad

4 portioner

700 g fläskfilé
150 g färska champinjoner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
4 dl crème fraîche
1 msk dragon
1 tsk dijon senap
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1 röd paprika
1 gul paprika
1 röd lök
2 morötter
1 squash
1 msk rapsolja
1 lime
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Koka bulgur enligt förpackningen.

Skär fläskfilén i strimlor. Skiva svampen i tunna skivor. Hacka lök och vitlök. Värm olja i en stekpanna eller vid kastrull. Lägg ner lök och vitlök och låt allt fräsa på låg värme. Blanda ner svampen i lökblandningen och låt allt fräsa ihop ca 2-3 minuter. Lägg sist i fläskfilén och fräs allt i ca 5 minuter eller tills alla bitar blivit genomstekta.
Blanda ner créme fraiche, dragon och senap. Låt puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Skär paprika, rödlök, squash och morot i tunna strimlor. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg ner grönsakerna. Rör runt och låt allt fräsa på låg värme i ca 5 minuter. Salta, peppra och pressa över lime. Blanda grönsaksröran med bulgur och servera med såsen.


Bild och recept från www.vardagsmaten.se

 

Smaklig måltid!

 

 

 


Majssoppa

Jag läser många bloggar för att själv hitta inspiration när fantasin tryter. Gillar denna blogg där jag hittade detta recpetet på majssoppa. Det kan ju aldrig bli fel med soppa, det passar ju dessutom utmärkt nu när termometern visar -15 grader!


ca 4 portioner

400 g majs (konserverad eller fryst)
1 gul lök
1 msk tacokrydda
salt & svartpeppar
ev chili

6 dl grönsaksbuljong
1 röd paprika
creme fraiche


Hacka löken och fräs den tillsammans med majsen i en klick smör tills löken mjuknat. Pudra över kryddorna och slå sedan över buljongen, låt koka upp och koka cirka 5 minuter. Tag av från plattan och mixa soppan slät med en mixerstav. Finhacka paprikan och ha i den. Toppa varje skål med en klick creme fraiche.

 

 

 

Smaklig måltid!

 

 



Kyckling med couscous, aprikoser och cashewnötter

4 portioner

4 kycklingfiléer
salt och svartpeppar
4 portioner couscous
2 tomater
12 torkade aprikoser
1 citron
3 msk olivolja
65gr färsk babyspenat
1 dl cashewnötter


Sätt ugnen på 150 grader.
Bryn filérna runt om i smör och krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnsfast form. Ställ in i ugnen tills temperaturen når 72 grader eller i ca 20 min.
Koka under tiden couscousen enligt ansvisningarna på förpackningen. Skär tomater och aprikoser i bitar. Blanda citron och olja i en bunke. Lägg i couscous, tomater, aprikoser, spenat och cashewnötter. Smaka av med salt och peppar. Servera kycklingen med couscoussalladen.



Smaklig måltid!

Lättrimmad lax med pepparrot

Fisk är så otroligt varierande! Det finns så många olika fiskar att välja emellan, och ännu flera sätt att tillaga dem. Lax är inte särskilt dyrt och är god både till vardags och fest!

4 portioner

600gr skinn- och benfri laxfilé
1 liter vatten
4 msk salt
2 msk socker
2,5 dl grädde
1 krm svartpeppar
1 dl hackad dill
1 tsk pressad citron

4 msk riven pepparrot
dillkvistar
potatis


Lägg laxen i en ugnsfast form. Blanda vatten, salt och socker och häll i formen, lagen ska täcka laxen. Låt stå ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp laxen och häll bort lagen. Blanda grädde, peppar. dill och citron och häll i formen. Lägg sedan i laxen. Tillaga i ugnen ca 20 minuter. Strö över färskriven pepparrot och dillkvistar. Servera med pressad potatis och kokta grönsaker.



Smaklig måltid!

Kakans

En amatör i köket!

RSS 2.0