Lättrimmad lax med pepparrot
Fisk är så otroligt varierande! Det finns så många olika fiskar att välja emellan, och ännu flera sätt att tillaga dem. Lax är inte särskilt dyrt och är god både till vardags och fest!
4 portioner
600gr skinn- och benfri laxfilé
1 liter vatten
4 msk salt
2 msk socker
2,5 dl grädde
1 krm svartpeppar
1 dl hackad dill
1 tsk pressad citron
4 msk riven pepparrot
dillkvistar
potatis
Lägg laxen i en ugnsfast form. Blanda vatten, salt och socker och häll i formen, lagen ska täcka laxen. Låt stå ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp laxen och häll bort lagen. Blanda grädde, peppar. dill och citron och häll i formen. Lägg sedan i laxen. Tillaga i ugnen ca 20 minuter. Strö över färskriven pepparrot och dillkvistar. Servera med pressad potatis och kokta grönsaker.
Smaklig måltid!
4 portioner
600gr skinn- och benfri laxfilé
1 liter vatten
4 msk salt
2 msk socker
2,5 dl grädde
1 krm svartpeppar
1 dl hackad dill
1 tsk pressad citron
4 msk riven pepparrot
dillkvistar
potatis
Lägg laxen i en ugnsfast form. Blanda vatten, salt och socker och häll i formen, lagen ska täcka laxen. Låt stå ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp laxen och häll bort lagen. Blanda grädde, peppar. dill och citron och häll i formen. Lägg sedan i laxen. Tillaga i ugnen ca 20 minuter. Strö över färskriven pepparrot och dillkvistar. Servera med pressad potatis och kokta grönsaker.

Smaklig måltid!

Här kan du skriva en rad!
Trackback