Tårta

När min dotter fyllde två år i veckan bjöds det såklart på tårta!

Gräddtårta med Barbapappa:

1 färdig tårtbotten, alt enligt receptet nedan
Sylt, den man gillar bäst
Vaniljkräm
5 dl grädde
1 ätbar tårtbild

Dela botten i tre delar. Bred sylten på nedersta delen och lägg den andra delen ovanpå. Koka vaniljkrämen (eller blanda pulver och vätska. Jag använde mig av Dr.Oetkers vaniljmousse, mycket god!) och lägg i andra lagret. Lägg på sista tårtdelen och låt stå kallt ett par timmar innan servering så tårtan blir saftig och god. Vispa grädden fast och tillsätt lite vaniljsocker. Bred ut ett tjockt lager ovanpå tårtan. Spritsa ut ett staket runt om. Lägg tårtbilden och spritsa ut grädde för att dölja kanten.



Tårtbotten:

5 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl potatismjöl
2,5 - 3 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Vispa ner de torra ingredienserna och häll upp i formen. In i ugnen (175 grader) på nedersta falsen i ca 40 minuter. Gå mer på stickprov än tiden.



Här kan du skriva en rad!
Här kan du skriva en rad!

:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Kakans

En amatör i köket!

RSS 2.0