Kolapaj med banan och daim

Den här underbart goda tårtan åt jag flera gånger i helgen. Ja det bara råkade bli så att jag bakade den åt mina gäster på fredagen. På lördagen när vi var bortbjudna på middag fick vi denna efter maten. Och på söndagen fanns det givetvist (till min lycka!) en liten bit kvar!

1
burk
kondenserad mjölk, sötat
13 st digestivekex
125 g äkta smör, smält
2.5 dl vispgrädde
2 st bananer
1 st daim att riva på toppen

Dagen innan tårtan ska ätas kokas den kondenserade mjölken i 3 timmar och 15 minuter i nästan kokande vatten. Ju längre man kokar desto segare blir kolan, så koka ej förlänge. Ställ burken i kylen tills dagen efter.

På ätardagen; mixa digestivekexen och det smälta smöret. Tryck ut i en form. Låt stå kallt en stund så botten stelnar lite. Fördela kolasåsen över botten, men var försiktig så att den inte går sönder!

Vid servering; skiva bananerna och lägg dem på tårtan. Vispa grädden och häll över den. Riv eller hacka daim och strö över.


Jag tog dessvärre ingen bild på tårtan, men receptet har jag tagit från www.recept.nu och där finns en bild:


Tårtan var med i Halv åtta hos mig och var lika god som den ser ut!

 




Här kan du skriva en rad!
Här kan du skriva en rad!

:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Kakans

En amatör i köket!

RSS 2.0