Tacopizza

Ikväll serverades en rykande het bit tacopizza!

Deg:
1 pkt jäst
3 dl ljummet vatten
2 krm salt
2 msk olja
7-8 dl vetemjöl

Lös upp jästen i vattnet. Häll i salt, olja och vetemjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa ca 30 min.

Dela degen i två delar och kavla ut varje del  på varsin plåt.

Fyllning:
400 gr färs
1 påse tacokrydda
1 burk tacosås
skivad lök
skivade tomater
riven ost
majs

Bred ut tacosåsen på pizzan, men lämna ca 5 cm kvar till kanten. Lägg på färsen (som först brynes med tacokryddan), lök, tomater,majs och ost. Strö över lite oregano och ställ i ugnen ca 6-7 min.



Före gräddning


Efter gräddning


Ikväll testade vi även att göra kebabpizza. Samma recept men istället för tacofärs köpte jag kebabkryddat fläskkött från Hemköp och brynte. Hade heller inte någon majs på den. Till den hade vi kebabsås som även den kommer från Hemköps egna tillverkning. Annars rör man lätt ihop en vitlöksås:

2 dl creme fraiche
3 msk majonnäs
2 vitlöksklyftor
2 msk basilika
salt


Före gräddning



Efter gräddning

Smaklig måltid!






Här kan du skriva en rad!
mamman

alltså, måste ju bara prova nån av dom nästa helg, ser ju så himla goda ut!!!

2011-04-03 @ 19:13:55
Här kan du skriva en rad!

:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Kakans

En amatör i köket!

RSS 2.0