Tacopizza
Ikväll serverades en rykande het bit tacopizza!
Deg:
1 pkt jäst
3 dl ljummet vatten
2 krm salt
2 msk olja
7-8 dl vetemjöl
Lös upp jästen i vattnet. Häll i salt, olja och vetemjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa ca 30 min.
Dela degen i två delar och kavla ut varje del på varsin plåt.
Fyllning:
400 gr färs
1 påse tacokrydda
1 burk tacosås
skivad lök
skivade tomater
riven ost
majs
Bred ut tacosåsen på pizzan, men lämna ca 5 cm kvar till kanten. Lägg på färsen (som först brynes med tacokryddan), lök, tomater,majs och ost. Strö över lite oregano och ställ i ugnen ca 6-7 min.

Före gräddning

Efter gräddning
Ikväll testade vi även att göra kebabpizza. Samma recept men istället för tacofärs köpte jag kebabkryddat fläskkött från Hemköp och brynte. Hade heller inte någon majs på den. Till den hade vi kebabsås som även den kommer från Hemköps egna tillverkning. Annars rör man lätt ihop en vitlöksås:
2 dl creme fraiche
3 msk majonnäs
2 vitlöksklyftor
2 msk basilika
salt

Före gräddning

Efter gräddning
Smaklig måltid!
Deg:
1 pkt jäst
3 dl ljummet vatten
2 krm salt
2 msk olja
7-8 dl vetemjöl
Lös upp jästen i vattnet. Häll i salt, olja och vetemjöl. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa ca 30 min.
Dela degen i två delar och kavla ut varje del på varsin plåt.
Fyllning:
400 gr färs
1 påse tacokrydda
1 burk tacosås
skivad lök
skivade tomater
riven ost
majs
Bred ut tacosåsen på pizzan, men lämna ca 5 cm kvar till kanten. Lägg på färsen (som först brynes med tacokryddan), lök, tomater,majs och ost. Strö över lite oregano och ställ i ugnen ca 6-7 min.

Före gräddning

Efter gräddning
Ikväll testade vi även att göra kebabpizza. Samma recept men istället för tacofärs köpte jag kebabkryddat fläskkött från Hemköp och brynte. Hade heller inte någon majs på den. Till den hade vi kebabsås som även den kommer från Hemköps egna tillverkning. Annars rör man lätt ihop en vitlöksås:
2 dl creme fraiche
3 msk majonnäs
2 vitlöksklyftor
2 msk basilika
salt

Före gräddning

Efter gräddning
Smaklig måltid!

Här kan du skriva en rad!
mamman
alltså, måste ju bara prova nån av dom nästa helg, ser ju så himla goda ut!!!
Trackback