Double peaunutbutter cookies

Kakdeg

250 gr rumsvarmt smör
2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
6 dl vetemjöl





Börja med att göra kakdegen. Rör ihop smör och socker. Tillsätt äggen en åt gången. Rör sedan ner bakpulver, salt, vaniljsocker och till sist mjölet. Rulla kakdegen till en rulle och plasta in (den blir ganska kletig, men den ska vara så). Lägg den i frysen i ca 30 min.

ca 1 dl salta jordnötter
0,5 dl socker
½ tsk kanel


Hacka jordnötterna och blanda med socker och kanel i en skål.

1,5 dl jordnötssmör
1,5 dl florsocker



Rör ihop jordnötssmör och florsocker och forma till 24 stycken små bollar. Ta ut kakdegen och dela den i 24 delar. Platta ut varje del ordentligt och lägg en jordnötssmörkula i varje och linda om den med kakdegen. Platta till kulan och doppa den i jordnöts- och sockermixen. Lägg dom på en plåt och grädda i ugnen i 200 grader i ca 10 min.




Underbara kakor som smälter i munnen!



Här kan du skriva en rad!
rosie

kan du inte lägga ut det där chokladmousset med marianne?

2011-02-20 @ 10:13:16
Här kan du skriva en rad!

:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Kakans

En amatör i köket!

RSS 2.0