Makroner

Makronerna har fått uppmärksamhet och internationell spridning tack vare ett antal pariskonditorier, ett ledande namn är det stora konditoriet Ladurée som som i slutet av 1900-talet tog hjälp av konditorn Pierre Hermé och experimenterade fram makroner med nya färger och smaker.
Ladurée har sålt makroner sedan 1930-talet och de hävdar på sin hemsida att de var först med att lägga ihop mandelbiskvierna till makroner, något som dock är ostyrkt.
I Frankrike kallas de dubbla fyllda makronerna för 'macaron' vilket är samma namn som de enkla traditionella mandelbiskvierna som de har sitt ursprung från. De traditionella 'macaron' har en lång historia i Frankrike, och är lokala specialiteter i flera områden. Även detta namn på de traditionella kakorna har under 1800-talet spridit sig mellan länderna i Europa. I Tyskland finns t.ex. 'makrone' och i engelsktalande länder finns 'macaroon', de är mer solida och gjorda antingen av kokos eller mandelmassa.
(Text lånad från Wikipedia)


Jag tänkte testa att baka dem nån dag framöver, återkommer med resultatet!

Jag är gärna förste smakare..
baka dom till pappans födelsedag...