Moccarutor, kärleksmums, snoddas...
Kärt barn har många namn! Idag hade jag fikagäster och skulle baka en liten kaka. Har varit sugen på kärleksmums ett par dagar så det fick det bli.
150 g margarin eller smör
2 ägg
3 dl socker
1 msk kakao
4 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl mjölk
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med mjölen och matfettet. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 30x40 cm. Grädda i nedre deken av ugnen ca 15 min i 175 grader. Låt sedan kakan svalna.
Gör glasyren under tiden kakan svalnar;
75 g margarin eller smör
2-3 msk kallt, starkt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl florsocker
Smält matfettet och rör i de övriga ingrediensera. Bred glasyren på kakan och strö på rikligt med kokos. När glasyren stelnad, skär i rutor.

Lycka tilll!
150 g margarin eller smör
2 ägg
3 dl socker
1 msk kakao
4 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl mjölk
Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med mjölen och matfettet. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 30x40 cm. Grädda i nedre deken av ugnen ca 15 min i 175 grader. Låt sedan kakan svalna.
(jag tycker om när kakan blir hög och maffig, så jag gör antingen en dubbel sats till en långpanna, eller en enkel sats till en mindre form)
Gör glasyren under tiden kakan svalnar;
75 g margarin eller smör
2-3 msk kallt, starkt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ½ dl florsocker
Smält matfettet och rör i de övriga ingrediensera. Bred glasyren på kakan och strö på rikligt med kokos. När glasyren stelnad, skär i rutor.

Lycka tilll!

Här kan du skriva en rad!
Trackback