Krämig fisksoppa

4 portioner

1 st hackad gul lök
2 st vitlöksklyfor
3 st normalstora morötter
6 dl vatten
1 dl vitt vin
2 st fiskbuljongtärningar
1 paket kavli kräftost (400g)
2 dl créme fraiché
400 gram vit fisk, går bra med fryst fiskblock
salt, cayennepeppar, dill



Fräs löken och morötterna i en kastrull utan att det tar färg. Späd med vatten och ev vin och lägg i buljongtärningarna. Låt koka 5-6 min. Späd ev med mer vätska. Lägg i osten, cremé fraiché och och kryddor och låt koka några minuter till. Lägg i fisken delad i mindre bitar. Sjud försiktigt tills fisken är precis genomkokt.
Smaka av med kryddor och dill.



Smaklig måltid!


Jag upptäckte medans jag lagade soppan, att receptet var nästan identiskt med min favoritsoppa räk- och morotssoppa. Ända skillnaden var att i denna soppa var det lök och fisk. Men åh så god, och uppskattad av både man och barn!




Här kan du skriva en rad!
Här kan du skriva en rad!

:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Kakans

En amatör i köket!

RSS 2.0