Smarrig kardemummakaka med äpplen
Kakan:
2 st ägg
3 dl strösocker
2½ tsk kardemumma
100 gram smör
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
3 dl mjölk
Fyllning:
100 gram smör
2 dl havregryn
2 dl farinsocker
1 tsk finmalen kanel
kardemumma
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret till kakan. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i de torra ingredienserna i äggsmeten. Häll i smör och mjölk. Häll smeten i en smord och bröad långpanna. Stick ner skivor av skalade, röda äpplen.
Smält smöret till fyllningen och rör sedan i havregryn, farinsocker och kanel (ev lite kardemumma). Fördela fyllningen över kaksmeten i långpannan. Sätt in kakan mitt i ugnen och sänk sedan temperaturen till 175 grader. Låt kakan vara i ugnen 20 minuter. Skär upp kakan i rutor av önskad storlek.
2 st ägg
3 dl strösocker
2½ tsk kardemumma
100 gram smör
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
3 dl mjölk
Fyllning:
100 gram smör
2 dl havregryn
2 dl farinsocker
1 tsk finmalen kanel
kardemumma
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret till kakan. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i de torra ingredienserna i äggsmeten. Häll i smör och mjölk. Häll smeten i en smord och bröad långpanna. Stick ner skivor av skalade, röda äpplen.
Smält smöret till fyllningen och rör sedan i havregryn, farinsocker och kanel (ev lite kardemumma). Fördela fyllningen över kaksmeten i långpannan. Sätt in kakan mitt i ugnen och sänk sedan temperaturen till 175 grader. Låt kakan vara i ugnen 20 minuter. Skär upp kakan i rutor av önskad storlek.
Mycket god äpplekaka! Kan serveras kall, eller varm med vaniljsås eller vaniljglass till.
Lycka till!

Här kan du skriva en rad!
Trackback