Smarrig kardemummakaka med äpplen

Kakan:
2 st ägg
3 dl strösocker
2½ tsk kardemumma
100 gram smör
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
3 dl mjölk

Fyllning:
100 gram smör
2 dl havregryn
2 dl farinsocker
1 tsk finmalen kanel
kardemumma

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret till kakan. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i de torra ingredienserna i äggsmeten. Häll i smör och mjölk. Häll smeten i en smord och bröad långpanna. Stick ner skivor av skalade, röda äpplen.

Smält smöret till fyllningen och rör sedan i havregryn, farinsocker och kanel (ev lite kardemumma). Fördela fyllningen över kaksmeten i långpannan. Sätt in kakan mitt i ugnen och sänk sedan temperaturen till 175 grader. Låt kakan vara i ugnen 20 minuter. Skär upp kakan i rutor av önskad storlek.

Mycket god äpplekaka! Kan serveras kall, eller varm med vaniljsås eller vaniljglass till.

 

Lycka till!


Här kan du skriva en rad!
Här kan du skriva en rad!

:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Kakans

En amatör i köket!

RSS 2.0