God morgon!

Idag har jag skjutsat Sara till jobbet, hon var nämligen på parken igår. Tydligen var det rätt tråkigt där, även om det var fullproppat med folk. Synd när det kostar så myket att gå in. Nu mina vänner åker jag bort över helgen. Ner till svärmor i Gällared. Imorrn blir det en tur till Ullared för att shoppa lite babystuff. De har faktiskt en hel del roliga grejer där. Jag vill inte ha masor med pluttinuttit utan mer coola motiv på lakan o sånt. Det finns påslakanset med dödskallar, men det kanske blir lite väl "coolt". Nåja, hoppas ni haft en kalasjul!

Puss & kram!

Ta-da!

Varsågod, en julklapp till Er:


Magen! Farbror Doktor säger att den innehåller en flicka =)

Bara så ni vet är jag inte överförtjust i att visa magen, vissa tycker jag är så stor för att vara i v. 23. Men jag lovar, jag har inte gått upp ett enda gram än så länge! Jag hade ju liksom lite att ta av innan. Men det känns trist att inte kunna njuta av magen, känner mig bara fet. Nåja, för att göra er ännu gladare får ni även en bild på min katt/räv/ekorre:


Herr Fluffig Svans


Uppe med tuppen

Ofrivilligt måste tilläggas. Jag vaknade av att jag drömde att jag åkte i vår hiss och den släppte och slog ner i marken efter åtta våningar. Det blev ett toabesök på det och sen kunde jag helt enkelt inte somna om. Bebis gjorde ju inte saken bättre, utan sparkade hej vilt i magen. Den har varit lugn nu ett par dagar, men igår kväll började den igen och då sparkade den och boxades samtidigt! Snett över magen låg den.

Vi har varit så duktiga de senaste dagarna. Bakat, rensat och skickat 8 fulla banankartonger plus en fullt fungerande äldre mobiltelefon, en hög uplight och en elvisp till Hjärta till hjärta, ni vet hjälporganisationen. Allt skräp som blev körde vi till återvinningsstaionen. Som förövrigt suger. Va lite osäker på ett par grejer, bla ett provisoriskt terrarium i trä med glasluckor. Kunde inte få bort luckorna utan att slå sönder dem eller lådan så jag frågade en som jobbade där hur jag skulle göra. "Äh, släng det i brännbart, det hamnar ändå i askan sen". Frågade även om han hade en kniv eller en sax så jag kunde separera en sladd från en metalldel, men återigen samma svar. Och det är vi privatpersoner som får skulden för att vi inte soppsorterar ordentligt! Jaja..

Nu ska jag se om det finns nånting på teven som inte är från twins eller tvshop...

Ja låda

Idag fick jag träffa Tinis för en speed-date i hennes soffa. Riktigt nice.

Igår rensade vi vårt källarförråd. Det blev ca 15 kartonger upp i lägenheten för rensning och 3 fick komma tillbaka till källaren. Resten var skräp och sånt som ska till insamlingen. Kände oss jätteduktiga. Nu blev det mer plats där nere, men de förbaskade sängarna tar allt för mycket onödig plats. Har lagt ut en annons så jag hoppas någon vill förbarma sig över dem snart.

Nu ska jag slappa. Försöka sova sen. Det har inte funkat så bra de senaste två veckorna. Har svårt att somna, vaknar ofta och kan inte somna om. Jättekul.

...

Jag vet inte om det är hormonerna som hoppar upp och ner eller om det bara är så att vissa folk är fruktansvärt jobbiga ibland, som gör att mitt humör gick i botten? Blir en lång och tråkig kväll. Hoppas jag snart får omge mig av dem som gör mig glad.

Blää

Kunde inte somna om i morse när Bosse gått till jobbet. Efter mycket om och men gick jag upp och la mig i soffan & kollade på Mysteriet på Greveholm. Nångång under fjärde avsnittet somnade jag.

Fan Sara har lyckats lista ut hur man lägger ut youtubefilmer på bloggen, men jag har fortfarande noll koll. Inte coolt! Men det var en trevlig överraskning i morse i alla fall när jag kollade hennes blogg. Ett inlägg bara till mig, hihi!

Hade en trälig dröm förut, blev hånad som sjutton. Kändes inte alls kul, självförtroendet rasade rätt mycket då kan jag lova.

Nu ska jag hoppa in i duschen och fixa lite innan jag åker till mamma.

Bye now!

Bah


Ibland blir jag så himla sjukt trött på vissa människor. Men nu släpper vi det ämnet...

Idag hämtade vi spjälsängen och babygymmet. I söndags tog vi hem skötbordet och en rutchkana (för senare bruk, som jag köpt til Gabriel för många, många år sedan). Så nu börjar listan bli kortare men det känns osm det är masser småsaker kvar. Typ lakan, spjälskydd, speldosa till sängen, babysitter, blöjor, våtservetter, handdukar, många fler kläder m.m, m.m. Nåja, ska till Ullared den 27 så då ska jag shoppa loss på babypryttlar. Det finns masser fina grejer till sängen för extremt billiga slantar där.

Mvc och jordbävning

Idag har jag & Bo varit hos bm. Det gick bra, livmodern var normalstor, blodtrycket låg på 100/60 så det var ok. Värdet däremot låg forfarande under det normala (118) så det är bara att fortsätta proppa i sig järntillskott. Hjärtljudet låg på 152 hos Bebis, bra det med. Längtar till den 9 jan, då är det riktigt bmbesök, då ska det mätas, vägas och ta blodgruppsprov & sånt. Och då är jag i v. 25. Det känns som evigheter kvar till den 23 april!

I morse vaknade jag av att det skakade i sängen. Jag börjar härja på Bosse för jag trodde det var han som satt på sängkanten och klädde på sig. Det slutade inte så jag skulle vända mig om och slå till honom, bara det att det finns ingen Bosse där. Såg mig lite om och såg Zorro tvätta sig i sängen, tänkte att det var han som gjorde så sängen skakade. Sen slutade det tvärt men Zorro fortsatte tvätta sig. Jag var helt nyvaken och yr så jag tänkte inte mer på det. Kollade på klockan och den var 06:23 sen somnade jag om. Hade glömt bort att det hade skakat, men gick in på corren som en av mina dagliga rutiner och ser som första nyhet att det varit jordskalv i Skåne som kändes ända upp i Östergötland. Jisses, det måste ju varit det jag kände! Aldrig att kattens tvättande kan skaka sängen så pass... Och tiden som corren angav stämde ju in. Nån mer som märkte av det?

Mina vänner Fredrik & Ida har varit tillsammans i åtta år idag, grattis!

Rosie-Posie!

Idag fyller min Ek 23 år, grattis grattis till henne!


Week-end

Idag har varit en slapp dag hittills. Tvättat lite och sånt. Ska snart gå ner till hembyggdsgården och möta mamma & pappa. Det är julmarknad där idag. Har varit där ett par gånger förut, riktigt mysigt faktiskt.

Igår var vi & kollade på luciatåg i mammas kyrka. Fin-fint. Lite fika efteråt, sen hem och mysa framör teven. Calle, Robert & Erika var sällskapet.


Tomas glader

I fredags var jag i Motala på dan med mamma. Vi hälsade på min moster och var i Brunneby på marknad. Idag fyllde även min bror Tomas 30 år och det firades först med familjen. Då fick vi smörgåstårta, mums! Innan vi åkte till Tomas var jag & hämtade ut mitt körkort, snacka om att det gick fort! Det tog 36 dagar för mig att ta körkort från det att jag skrev in mig på körskolan. Sen tog det tre dagar från uppkörning tills att kortet kom. Perfekt! Åter till Tomas... Efter fikat med familjen åkte jag & Sara och hämtade Bosse på Omberg, där han varit på julbord med jobbet. Sen tillbaka till Tomas för att festa lite. Det var en kul fest, en del blev jättefulla, men hölls sig på mattan hela kvällen. Vi spelade ett Buzz-liknande spel och film, det var jättekul! Nu ska jag gå & fixa iordning mig och knalla ner till byn.

Puss!

God morgon!

Gick upp för en stund sen och käkade frulle. Min man skulle på innebandymatch. Vi hade nattgäster oxå, den ena vaknade iaf, hehe. Min bror fyllde år igår och hade lite partaj på kvällen. Jag åkte på att köra. Jag kommer ju inte kunna ha några ursäkter eftersom jag ändå inte kan dricka. Anyway, skriver lite mer senare, ska gå och göra Niclas sällskap nu.

Puss!

Jag & Knut nyvakna framför datorn

Städ

Idag har jag städat. En del i alla fall. Bosse monterade ner databordet och satte ihop Mikael, jag tittade på. Mikael kommer från Ikea för en billig penning och är ett litet, fult och fyrkantigt skrivbord. Men det fyller sin funktion som det ska så jag är nöjd. Och jesus va utrymme det blev här inne! Jättestor skillnad. Skönt. Jag har även lagt ut en annons på blocket så nu hoppas jag att det är nån som vill köpa resten av skiten. Då kommer det bli riktigt bra här inne. Jag börjar bli mer och mer nöjd med lägenheten. Fattas lite på väggarna. Men jag är ingen tavelmänniska, tycker det är svårt att hitta snygga. gillar inte konst, inte "söta" grejer (typ urgulliga djur och plancher med okända bebisar på). Jag gillar stilrent. Men i vardagsrummet ska det i alla fall upp en tavellist så småningom med ett par foton på. Men det blir finare och finare här, ändrar lite då och då, det gör mycket.

Imorrn ska jag på Lill-jul. Hoppades på lite sovmorgon (för det har jag inte haft många av den här veckan *host, host*), men ska hämta mor halv tio på fm. Jag ska köra själv för första gången utan sällskap. Okej det är bara ner till mamma och det tar typ tre minuter, men ändå.

Bosse hämtar mig nu efter jobbet, han ska visa hur man tankar *skratt*, sånt måste man ju kunna när man har körkort! Bäst att ta det när det är minimalt med folk ute, så man slipper skämmas. Nu ska jag bädda rent i sängen och gå och kissa.

Bon soir mon amies!

Mysdag

Idag har jag tagit en tur med bilen. Dock inte ensam. Handlade lite käk och bytte patron till sodamaskinen. Tänkte städa eftersom Sofia & Emmelie skulle komma, men istället somnade jag i soffan. Vaknade 50 min innan de skulle anlända så det blev en snabbsväng med dammsugaren och våtmoppen. Sprang och mötte dem på stationen, så gick vi till ica och köpte varm smörgåstårta. Mums! Lite smaklös men det går att råda bot på. Sen blev det te och pepparkakor. Kollade på bonde söker fru och spelade alfapet, (jag vann). Nu har båda åkt hem och snart kommer min älskling hem.

Igår var jag i Linköping med Sara & Calle. Den sistnämnda körde. Och han kör ju helt vansinningt farligt så jag var livrädd hela färden. Sara & Calle shoppade julklappar och en present till min bror. Jag köpte ett skrivbord. Fikade lite och hälsade på Herman & Emelie på hemvägen.

Imorrn blir det nog lugnt, ska packa ner det gamla databordet och ställa upp det nya. På fredag ska jag till Lill-jul och sen till min moster för lite julmatsplanering. På eftermiddan ska min bror firas och på kvällen är det fest. Jag ska åka & hämta min man på Omberg på kvällen, men har paxat Calle eller Sara som moraliskt stöd =)

Natti natti!

Kors i taket!

Idag har jag tagit körkort! Hade uppkörning kvart i två idag och blev godkänd. Det trodde ni inte om mig va? =)


Sådär

.. nu har jag lagt upp lite bilder på bilddagboken, glöm inte kolla!


Och kära ni, oavsett om jag träffar fler, (INTE nya) kompisar så är ni gamla forfarande mina kompisar och jag har inga planer på att byta ut er. Jag vill bara utöka min krets med vänner som har barn. Är det så konstigt? Ingen kommer nånsin ta er plats, var och en betyder lika mycket för mig och jag vill alltid ha er nära. Bara så ni vet det!

Montag

Idag har jag hängt med Tina. Hon skulle plåta och jag skulle vara hennes ass. Hennes assistent alltså, inget annat. Hon har en egen röv. Dum som jag var glömde jag ta behind the scenes kort men Tina gjorde det så kolla in hennes blogg.
Jag kan nästan garantera att ni hittar en bild på mig där. Då får ni kanske se min nya look. Lite ansiktshår har ju inte skadat någon. Eller?

Jag är grymt sugen på att börja möblera babyrummet nu. Fast det är lite tidigt. Tänkte ju inte färdigställa hela rummet på en vecka, men man kan ju börja lite smått. Vi har bestämt att vi ska göra oss av med (försöka sälja på Blocket) databordet, kontorsstolen och soffbordet. Vi behöver mer utrymme. Hittade ett litet och billigt databord på Ikea som blir mycket bättre. Ska hämta sängen nästa vecka så det vore kul att ställa upp den och ta ut sånt som inte ska vara i babyrummet sen. Att bädda sängen är ju dumt eftersom missarna kommer garanterat ligga och leka i sängen. Skulle behöva en byrå eller liknande till Bebis kläder. För mycket babytalk, ska skärpa mig!

I helgen var vi hos bästaste Fredrik & Ida. Tanken var att vi skulle dra upp ett par fiskar ur Vättern, men fiskelyckan blev noll. Jag provade inte ens. Man var tvungen att klättra ut på en massa stenar för att nå ut till vattnet och då blev magen en begränsning. Vågade inte riskera att halka. Efter fiskeförsöket gick vi hem till Fredrik & Ida. Käkade god mat och pratade masser. Spelade lite Rummy med. Stackars Ida var jättetrött och kanske lite bakis (!?), men vi kom inte iväg förens runt två. Fredrik skulle nämligen ha revanch och det fick han efter ett par gånger! Det var supertrevligt och jag längtar masser till söndag. Då kommer de hit. Fredrik ska följa med min man på innebandy och Ida & flickorna ska hänga med mig. Blir lite käk då med. Myspys!


Bosse & Natalie. Hon är så söt!

say what?

Det sägs att det inte går att kommentera på min blogg, men jag testade i nedanstående inlägg och det funkade prima! Så get off your lazy ass och kommentera lite nu =)

Idag har det varit soft, varit rätt trött. Gabriel har varit här hela dan. Vi var o kollade på en spjälsäng som vi ska hämta nästa vecka. Jag vill ju helst ha "ägget" men det är bara att acceptera att vi är fattiga som kyrkmöss. Köpte även ett mjukt babygym i form av en fjäril. Blir kanon!

Discovery

Gjorde en rolig upptäckt igår kväll. Min navel har börjat växa utåt nu. Inte så den räcker över själva "navelhålet", men den är inte lika djup som den var förut. Det är Bebis som sparkat ut den, han/hon håller på hela tiden!

Julmarknad

Idag har jag varit på julmarknad i Vadstena Slott. Brukar ju åka varje år med min mor. I år var det nya arrangörer och det märktes. Flera "gamla" utställare som de tagit bort. Däremot var det flera utställare än vanligt. Men jag brukar köpa naturgodis. Yoghurt/lakrits. Men det godis som fanns i år var markandskarameller och ett litet parti med naturgodis, dock mest nötter av olika slag. Så i år blev det inget shoppande mer än en älgkorv till min man. En gång jägare alltid jägare.

Calle tycker att min blogg är extremt tråkig och ointressant. Kanske har jag ett väldigt tråkigt liv? Synd, vill inte ha det så. Vet inte hur jag ska skriva för att det ska låta intressant heller?  Får väl ljuga om inte annat.

Imorrn ska vi vara barnvakt åt Gabriel, får se vad vi hittar på. Måste sysselsätta honom, han blir så lätt rastlös. På lördag blir det Borghamn. Hänga med bästa Fredrik & Ida!


Sorg

Min älskade plutt PeeWee klarade sig inte, utan dog inne hos veterinären. Känns jättetrist. Jag grät som bara den, så jag knappt kunde andas. Hon var helt livlös men för säkerhetsskull fick hon en spruta. Så nu är jag lite ledsen. Ska begrava henne i morgon. Ni tycker säkert jag är töntig som sörjer så dant över en liten orm, men för mig betydde hon lika mycket som något av era husdjur skulle göra för er. Så att åka till veterinären var givet. Tyvärr hade han inte kunnat göra så mycket åt henne om hon levt när vi var där. Medecinen skulle ta 24 timmar att verka och då hade hon nog dött i vilket fall som helst. Och det hade inte spelat så stor roll om jag åkt in tidigare, då hade han bara skickat hem mig med sårtvätt. Men ändå är det skitsvårt att inte klandra sig själv. Så nu har vi bara lille Knut kvar. Hon har för övrigt fått lite julkänsla hon med, visar en bild i morgon. Nu ska jag tröstäta.


Åh lillefisen va söt hon är!

Blandade känslor

Halva dagen var prima. Vaknade i tid, åkte till Linköping och *piiip* vilket gick jättebra med marginal! Åkte hem för att *piiip* som också gick jättebra så nästa vecka gäller det. Var skitglad och började pyssla lite hemma. I frysen väntade två olika smaker av Ben & Jerry som jag tänkte fira med senare i kväll. Men när jag skulle hälsa på PeeWee och ställa in hennes favoritblomma så upptäckte jag att hon är jättesjuk så då blev jag superdeppig. Nu väntar jag på min man så vi kan åka till veterinären.

I'll be back!

RSS 2.0