Onsdag

Karin Andersson och Bo Hanssen, Mjölby, fick den 11/7 sonen Lukas.

Vikt 4 080 g och längd 51 cm. Storasyster heter Cornelia.

Foto: Malin Wahlin, Mjölby

 

 


Lördag

Det här med amning...

Jag var lite orolig att mjölken skulle sina, men tvärtom. Lukas får garanterat i sig mycket mjölk då kan gått upp rejält i vikt. Så denna gången har amningen verkligen lyckats! Även om jag fortfarande tycker att det är tråkig ibland. På kvällarna har det blivit nästan så att jag fått sitta still i soffan och bara amma, inte så skoj. På bvc igår se de att jag kunde (om jag stod ut med skriket) gott och väl amma mindre, låta det gå mer tid mellan amningstillfällena. Mja, nu var det inte för att hon tyckte han var tjock, utan för att det blir en ond cirkel när han har ont i magen och skriker, och enda trösten är att amma. Men det är otroligt lätt att låta honom äta så det blir tyst, istället för att försöka trösta utan resultat. Men jag ska ge det en chans. Läste dock att amningen frigör hormoner som är smärstillande, så jag förstår att han vill äta då. Men samtidigt så börjar magen köra på stackarn.

Anyway. Idag är en tråkdag. Vädret är trist och älskling jobbar just nu, sen ska han träna innebandy. Jennie har åkt hem så jag är själv hela dagen. Det var kul att ha henne här, synd att vi bor så långt ifrån varandra. Och båda jag och Jennie vägrar flytta :)

Typisk men j*vlligt ful bild på mig. Men det ser lite kul ut när hans ben sticker ut under tröjan :)

 


Torsdag (i efterhand)

Eftersom att vi under vår semester fick Lukas, och det inte alltid är så lätt att hitta på något med en nyfödd (dessutom ville vi ju vänja oss lite), så rörde vi oss mest på hemmaplan. Men denna veckan fick vi besök av Jennie, så då tog vi oss en utflykt till Visingsö tillsammans med bror Peter och Gabriel.

Cornelia & Gabriel på båten över



Sötunge!

Vi käkade lunch på restaurang Solbacken


Min fina älskling ♥

 

Ruinen

Väntar på att åka Remmlag



Självportätt :)






Det var en mycket trevlig dag, och vi hade ju himla tur med vädret!






Receptet!

Herregud, glömde ju skriva receptet!
(jag gör endast halva detta receptet, det blir jättemånga annars!)

6,5 dl vetemjöl
4 dl florsocker
1 dl kakao
½ kg strösocker
125 g kokosfett
1 1/4 vatten

Sikta ner mjöl, florsocker och kakao i en skål. Koka upp vatten, kokosfett och socker i en gryta. Häll vätskan över de torra ingredienserna. Rör ordentligt och väldigt fort (det gäller att vara snabb nu, för det stelnar snabbt och blir då svårt att breda ut). Häll i en långpanna med bakplåtspapper och ställt kallt att stelna. Skär sedan i bitar. De blir godare efter ett par dagar om de får ligga utspridda i plåten och stelna ytterligare.

Detta är vanlig nougat. Vill man ha andra smaker är det bara att experimentera. Ta bort kakaon om ni inte vill ha chokladsmak. Ha i 1 tsk vaniljsocker. Ersätt lite av vattnet med en likör och ha i lite färg. Bara att trolla lite som man vill :)


Måndag

Jag älskar marknadsgodis! Varje marknad jag besöker så köper jag alltid en påse med smarriga mjuka karameller. Härmeddan funderade jag på hur man gör dem, och hittade ett recept på nätet. Testade en sats och de blev så himla goda! Nu har jag nästan blivit beroende av att göra dem. Ikväll blir det nog att testa en sats med lakrissmak. Det är superenkelt, går snabbt och det blir många godisar :)

Tre sorter; nougat, vanilj/citron och Baileys :)

 

 


Fredag

Givetvist är det ju värt det tusen gånger om! Bebis menar jag :)

Idag har jag varit en snabbis i Motala på hörseltest med Lukas. Fram och tillbaka för ett besök som tog 7 minuter. Ska gå och hämta Cornelia nu, och efter lunch och powernap så går vi ner på stan och shoppar lite. Helt plötsligt så var alla Cornelias kläder för små. Ja, de lite varmare kläderna alltså. Så långbyxor, tröjor, stövlar, skor och en tunn mössa ska inhandlas.

SARA- Jag är så stolt över dig och otroligt glad för din och Johans skull, åh vad jag längtar!


Sov nu! (ironiskt inlägg!!)

Note to self: Kom ihåg nästa gång du är bebissjuk och börjar längta efter en till, att det var pissjobbigt att inte få sova, du kände dig ständigt äcklig pga spyor och du fick sitta med tuttarna hängandes framme 24/7. Kom också ihåg hur fruktansvärt ont det gjorde att föda, hur mycket det sved när du väl kunde kissa igen och hur ont det gjorde i ryggen efter trycket...

Torsdag

Idag är Lukas en månad gammal! Jag har sagt det tusen gånger förut och jag säger det igen; fy f*n vad tiden går fort!

De två sista veckorna har varit ganska påfrestande. Han har börjat med att skrika på kvällarna. Från typ 18-00. Inte konstant, men så fort han inte får ligga vid bröstet så blir han arg. Det har varit omöjligt att lägga ifrån sig honom, även om han somnar på mig eller Bosse och vi lägger honom i sängen så vaknar han och skriker. Så daglig huvudvärk för min del då. Men idag har det varit liiiite bättre, han har inte skrikit lika mycket. Svårt att veta vad det beror på. Ont i magen lär han ha, han böjer och spänner sig. Kolik? Vet ej. Men alla säger ju att det går över. Nångång. Bara att stå ut. Synd att det inte hjälper för stunden.

Amningen funkar bra, men jag blir galen på att behöva sitta still i soffan hela kvällen så visst har det blivit nån flaska vissa kvällar för att jag ska kunna vila eller göra nåt annat.

Ett litet leende fick jag för några dagar sen, det var mysigt :) Och nej, det var inte ett fisleende, han fokuserade och tittade mig i ögonen. Det var ett ärligt smile.

 

♥Lukas♥






Torsdag

Varmt! Vilken skön semestervecka vi haft hittills! Synd att den tar slut på söndag. Älsklingen ska tillbaka till jobbet på tisdag och jobba fyra dagar. Sen har han semester en vecka till, när syster Jennie kommer upp. Det ser jag fram emot och hoppas på kalasväder då vi har lite planer på utomhusaktiviteter.

Idag tog vi en sväng till Skänninge Marken. Lillan fick stanna hemma hos mormor. Vi hade med all säkerhet tappat bort henne då hon är överallt och ingenstans :) Men prinsen hade vi med oss, i en bärsele på magen. Det blev väldigt varmt och tungt för mina axlar så vi köpte det vi skulle och åkte hem sen. Hade kanske velat kolla lite mer noga, men prinsen skulle inte behöva lida i värmen.

Nu kom min älskling hem från träningen så nu blir det en sen middag och mys :)

Min fina, fina prins!

 


RSS 2.0