Läckert...

Mina bröst behöver blöjor. De läcker brutalt och jag måste hitta en billig bröstpump nu! Har iaf varit o köpt amningsinlägg (blöjorna) och mjölkuppsamlare. Är dock riktigt trött på att amma. Hon vill ju äta tre, ibland fyra, gånger på raken med paus för rapar emellan. I natt gav jag henne tillägg. Funkade bra, hon åt den mängden hon fick och somnade om på direkten. Annars tar det ungefär en timme från att hon vaknar tills hon somnar om igen.


En typisk pose från Prinsessan

Idag har Emmelie varit här, jag bakade sockerkaka & vi kollade på gamla bilder. Hon är så go min Emmelie. Även Hanna, Calle & Ella har varit här fast vid olika tillfällen. Igår var faktiskt första dagen som vi var helt ensamna hela dagen. Det var skönt. Inte för att jag har nåt emot besök, men det var mysigt att bara vara vi tre en dag.

Imorrn är det valborg. En del ska festa. Jag är sugen på att festa. Rejält. En riktigt dunderfylla. Det var längesen nu. Men jag sparar mig till en kväll jag kan gå ut på krogen med Tina. Imorrn ska eftermiddagen och kvällen spenderas hos Fred & Ida. Det ska bli riktigt trevligt, trivs så bra i deras sällskap! Vi ska grilla och mysa. Hoppas bara Prinsessan är snäll och glad.

Förvaring

Som Tina skrev kan man förvara mina katter på många olika sätt. Om det är fullt  påsen, eller barnvagnen, kan man stoppa ner dem i krukan...


Kanske börjar det växa kattungar..?

Nu så

Nu är jag redo att uppdatera. Jag kan ju faktiskt gå igen! Okej, jag har kunnat gå hela veckan, men stygnen har gjort sig påminda för varje rörelse jag gjort. Ska inte gå in på mer detaljer om mitt kön, det är bara Tina som får stå ut med sånt prat. Nu känns det mycket bättre och det är likamed promenader. Så, förlossningen då? Gick kanon. Hon var ute på 6 ½ timme. Snabbt för att vara förstföderska. Hade mindre än en minut mellan värkarna när i åkte in till förlossningen. Ryggmärgsbedövningen var helt underbar. Det allra värsta var när huvudet var precis vid kanten, påväg ut. Aja aj aj!

Livet som mamma då? Oj, vilken omställning. Just nu är det bara sova, bajs och bröstmjölk som gäller. Inte så roande med andra ord. Längtar så mycket tills hon ler, skrattar och är mer vaken. Mina bröst är ömma och gör svinont såfort hon hugger tag i bröstet. För de suger inte, de tuggar. Trött är jag med. Inte så konstigt. Men hon sover iaf 4 timmar i sträck.

Har fått masser med fina presenter, ska ta lite kort och visa. Men som ni vet så lägger jag ut fler på bilddagboken.


Min prinsessa sover så gott

Prinsessan!


Min prinsessa!



(ska skriva mer så småningom)

Glass!


Magnum temptation. Dyr men god.


Jag, briller & glass, kan det bli bättre..? =)

Tog en sväng till Vadstena igår, inhandlade present till mor och käkade glass i parken. Blåste lite kyligt så vi blev inte kvar så länge. Åkte ut till Fredrik & Ida, satt på deras veranda och fikade och hade det riktigt skönt.

Idag har jag tvättat soffklädsel. Hällt ut en kopp te över mig, datorn och golvet. Dammat. Och diskat. Okej de två sista har jag inte gjort än, men planerat att göra inom en snar framtid, hehe. Är lite sugen på att baka något med.

Ciao!

En vecka kvar..

Du är på dag 273 av 280. (97,5%).
Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 6 fulla dagar (v38+6).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden
Beräknat förlossningsdatum Tors 23 apr 2009
Du har 7 dagar kvar till beräknad förlossning.


Nej då,

ingen bebis än.

Konstigt att jag lyckats sova relativt bra hela helgen, men så fort Bosse började jobba igen sov jag urkasst. Har haft en kalasbra helg. Lördagen spenderades hos mina päron tillsammans med Peter, Tomas & Emma. Supergod mat och massa godis. Bosse & Tomas tonade rutorna på våran bil och på kvällen spelade vi spel. Calle fyllde 25 på lördagen och vi firade honom på söndagen i Blåvik. Var där hela dagen och njöt av vädret, grillade god mat och snackade skit. Fick hem babyskyddet till bilen med, så nu är vi mer än redo att åka till bb! Igår var vi i Getå hos Bosses syster. Grillade och satt ute hela dagen där med. Bäst att passa på, det skulle ju bli lite kyligare väder nu. Trist.

Att blogga känns rätt blähä just nu, vad ska jag skriva liksom? Är så himla trött och hängig, vill att Bebis ska komma nu så jag blir av med magen. Så jag kan känna mig åtminstone nåt sånär snygg igen och använda mina gamla kläder. Ni ser, så mycket ointressant så det skriker om det.

Fika Tina?

Bättre sent än aldrig

Var i Lkpg igår och träffade Emmelie och Sofia, mycket roligt. Dock var jag inte så pigg och fräsch med allt snor men det gick ändå.


Titta va fin hon är Emmelie!


Emmelie hade gjort jättegod couscoussallad med räkor, avokado och vitlöksdressing. Till det fick vi baguetter med vitlökssmör, skumpa och öl (hon hade tillochmed köpt alkoholfritt till mig!) Efterrätt: kladdkaka med grädde och glass.


Sofia som trotsig 24åring, *skratt*.  Varje gång vi ses ser hon annorlunda ut, en grej som är kul med Fia. Dessutom hade hon köpt två tablettaskar från Lagerhaus till mig, kan det bli bättre?!

V.39 idag

Har gjort upprepade försök att klämma ut ungen idag. Dessvärre har inget av det funkat. Dagen började med otroliga tryck neråt och mot urinröret, (jävligt oskönt, ni som haft urinvägsinfektion vet ungefär hur det känns. Typ som en kniv som körs upp i musen), gång på gång så jag hoppades att det kanske kunde vara ett tecken på en start. Tog ut cykeln i det fina vädret. Åkte därefter och handlade. Lagade mat och putsade fönster när jag kom hem. Städade och dansade runt med moppen. Men inget. Trycken hade jag fram till kvällen, då gick de över och hoppet dog. Ingen unge idag heller... Men jag har ju iaf varit duktig =)

Alex har varit här idag och hjälpt oss med datorn. Ja vi fick tillbaka den igår och de hade bytt ut ramminnet. Nu funkar den perfekt och nätverket är fixat. Vi käkade tacoburgare med guacamole och grabbarna drack öl. Jag höll mig till pärondricka.

Bye bye!

Tjockis


Två veckor!

Du är på dag 266 av 280. (95%).
Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 6 fulla dagar (v37+6).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden
Beräknat förlossningsdatum Tors 23 apr 2009
Du har 14 dagar kvar till beräknad förlossning.

Seriöst, två veckor, 95%??? Nervöööööööst!

Vårregn

Även om det är blöt och kallt så känns det ändå lite vårigt. Dock är jag sjuk. De 40 litrarna slem är nu ungefär 110 liter och har förflyttat sig upp i näsan och börjat rinna ut. Kul. Inte alls. Ingen feber än, iaf inget nämnvärt.

Det har blitt en hel del fikande på sistone. Lite oväntat men riktigt trevligt så var Lina och hennes kille här och fikade i söndags (de hade med sig vaniljmunkar, lycka!). Blev mycket gravidprat, de ska ha en liten knodd i augusti. Längtar så tills min Bebis är ute så man kan göra sig av med lite överflödiga kilon.

Har en önskelista, eller en drömlista åtminstone:
  • Flytta till hus. Gärna så lantligt som möjligt men med relativt nära avstånd till stad/skola/jobb.
  • En stor trädgård. Mycket fruktträd, buskar och höns.
  • En husvagn/husbil och mer kunskap i friluftslivet.
  • En stor möblerbar veranda till mitt hus.
  • En hammock till trädgården.
  • Kunna spela gitarr, allra helst att Bosse lär sig och kan spela för mig.
  • En gäststuga så mina vänner kan stanna hur länge de vill.
  • En flashig grill så vi kan ha många grillkvällar.
  • En bil till mig. Det blir en TT och inget annat. Där med basta.
  • Ja, en bastu kan ju vara trevligt. Och en pool.
  • Pengar för att kunna göra ovanstående möjligt...?

Nåt praktiskt med...

Hittade en dammsugare för en väldigt billig peng på Ikea. Ja ni läste rätt. Lila dessutom. Så himla smidigt när man bara ska suga upp en dammtuss eller lite kattsand, slippa ta fram den andra klumpen med sladd och släpa runt på.


Fördelen...

... med att vara gravid är ju att man får gå och kolla (och även handla) små toksöta babykläder. Hittade dessa alldeles supergoa stövlar långt ner på en hylla på H&M:


Och tillhörande mössa med öron:

Min bebis kommer va den sötaste i vinter!

Tokigt...!

Ja det blev ju ingen plåtning idag. Fotografen avböjde av privata skäl. Jävligt trist, hade sett fram emot det. Men inte blev det nåt hemmasittande för det! Åkte & hämtade Tina, sen vidare till Lkpg och Ikano. Shoppade lite, bild kommer sen. Det roligaste måste ju ändå varit turen på det stökiga & o-organiserade Ikea...

Tina som geting?

Kakan med jordgubbstårta på huvet

Tina som vovve?

Med blomkruka på huvet

Tina som bläckfisk?

Sjuk..?

Har typ 40 liter slem mellan näsan och munnen. Ni vet så det stör när man sväljer? Skapligt irriterande. Frågan är bara om det är en förkylning på G, eller om det är den där klassiska täppan man kan råka ut för som gravid? Det lär väl märkas. Jag har druckit honungsvatten och käkade panodil så får vi se hur jag mår imorrn. Ja just det, imorrn jaa... ska plåta på eftermiddan. Dock är jag inte helt sugen.

Idag va Bosse & jag på socialen och skrev papper om faderskapsintyg samt delad vårdnad. Känns bra. Bebis får gärna komma nu, är så nyfiken på vad som finns där inne!

Hahahaha!

Så jävla bra hon är min Tina..!


Sol, sol och åter sol!

Heldag ute hos Kalle i Blåvik. Grabbarna tvättade bilarna (dock med för mycket kläder och för lite skum!) och sen hade vi premiärgrillning. Karrékotletter smoked hickory, pommes och en stor sallad. Så himla gott var det! Satt i solen hela dagen och bara njöt.







Jag är helnöjd för en riktigt skön dag i solen!

Jodå..

.. jag ska blogga. Men jag hittar inte min kamera! *morr*
Hade den igår kväll så den borde ju vara här någonstans...

Klassiker

Igår fick jag en efterlängtad fika i solen på Skånska med Tina. Även om hon frös lite var det en kanonbra första utefika. Bra prat, smarrig glass och solbrillor (viktigt!).

Sömn, någon?

Ge mig lite! Kan inte sova, har skitsvårt att andas. Konstigt ju, bebis borde ju sjunkit ner så pass långt att den inte stör lungorna längre? Det brukar ju vara värre när man ligger på rygg, men just nu hjälper det inte ens att sitta rakt eller stå upp. Störigt! Inte ens Lilla huset på prärien, som just nu visas på tv, får mig att somna. Fin morgon dock, ser ju lovande ut med sol. Dagen ska spenderas i Blåvik, grabbarna ska tvätta bilen och jag ska njuta av vädret. Grillen ska fram och solbrillorna på. Kanon!

Shit, shit, shit!

Knut har lagt ägg och jag har ingen aning om vad jag ska göra......! Vet ju ungefär men har inte all material hemma till att fixa en låda snabbt. Behöver någon som kan nånting om kläckning. Har ju min style-expert, en data-expert, en bil-expert och en kultur-expert, men vart är min orm-expert!?

Kuddarna på plats

Sådär, nu var kuddarna äntligen på plats. Blev bra tycker jag, i alla fall ihop med röda lakan. Ja, jag gillar rött. Fast inte på mig.


RSS 2.0