Vilken fin promenix det blev!

Var ute över nittio minuter och gick idag.
 
 
Nere vid ån har de byggt en spång, det var första gången jag gick där idag trots att de byggde den i våras. Och det var jättefint!
 
 
 
 
 
 

Hur mysigt när träden hänger över...?!
 
 
 
 

Kvällstur till Torpön

Oh jaa, jag har blivit frälst i sjön!
Igår tog jag en kvällstur med Kalle, BoFred och Carro till Torpön. När vi kom till båten hade Fredrik ordnat med kaffe och fika, mums! Kalle körde, Carro sov, och jag & Fredrik planerade. På Torpön käkade vi mat och innan vi stack hemåt fikade vi lite på båten. Vi puttrade hela vägen hem och det tog mellan 2½-3 timmar. Fredrik körde och vi andra låg på soldäck och solade (läs frös! Det var lite kyligt på kvällskvisten). Himla mysig tur. Sen var det skönt att vara barnfri (fast det får man ju inte säga högt) för en gångs skull. Sommen är så vacker, omgivningen varierar och det är en rätt stor sjö ju med många öar och vikar. Jag längtar till nästa sommar då vi kan vara ute ännu mera och då ska vi banne mig sova på båten eller tälta. Utnyttja båten till max!
 
När jag skulle välja gymnasielinje i högstadiet valde jag Samhällsprogrammet med branchanknuten turisminriktning som första val, Natur och friluftsprogrammet som andra och Barn eller fritidsprogrammet som tredje. Jag kom in på alla tre, valde det första men borde valt det andra :)
 
Nu ska jag dricka upp mitt te och gå en promenad!
 
 

Shitty day

Vad händer idag? Har många viljor men ingen ork eller lust. Lukas har sovit som en kratta de senaste två veckorna, så även i natt. Ska försöka ta mig i kragen och gå en promenad. Allt fikande i sommar har visst visat sig på vågen nu. Åt fel håll liksom!

 
How true...?
 

So far idag..

.. har jag städat upp Castor.
.. haft besök av Sara & Oliver.
.. klurat och finurlat.
.. slängt skräp.
.. busat med Cornelia & Lukas.


 
Jag idag: Osminkat, slappt och bekvämt!
 

Den korta sommaren!

Nu så, nu ska vi se om vi kan få till ett litet inlägg här.

Minns knappt när semestern började, och vad vi gjorde då...

Istället gör jag så att jag lägger upp lite bilder och berättar utifrån dem.


Cornelia sitter på en kossa på Torpön. Vi åkte över för att gå på "Fiskets dag", men det var en besvikelse. Lite rökt fisk och ett par fiskespön var allt. Men vi hade trevligt ändå! Kalle var med och vi käkade lite brunch och glass, gick runt och kikade lite och stannade till i Blåvik på vägen hem. Mys!
 
 
Barnen leker på grusgårn i Blåvik
 
 
 
Vi hade en underbar vecka i stugan. Mamma och pappa åkte på semester med husbilen så vi där helt själva. Vädret var perfekt och vi hade himla trevliga gäster ett par dagar. Här är BosseFredde hos oss och grabbarna fixar sina bilar medans jag och Lukas myser på en filt och Cornelia borstar Castor.
 
 
 
Samma dag kom Tomas & Frida ut på fika. Tomas hade lånat denna manliga monsterbil...
 
 
.... Och jag fick ju köra! (Förlåt pappa för spåren i gräsmattan!)
 
 
Barnen badade i minipoolen medans jag och Bosse spelade badminton. Både han och jag hade träningsvärk i höger axel och lite ont i nacken efter 7 dagars spelande... men kul var det!
 
 
 
 
När barnen somnat och vi var helt själva kunde vi ta en glas rosé och bara vara!
 
 
Vi testade på Svenssonlivet med villa, volvo och vovve. Två saker lämnade vi tillbaka efter veckans slut :)
 
 
Mitt i semestern blev vi bjudna på dop i Götala. Riktigt trevligt var det! Som ni ser hölls ceremonin utomhus och även fikat. Efteråt var det lite lekar och spel och på kvällen tände vi en stor grill ochåt massa god mat. Jättetack till Sara & Johan!
 
 
Cornelia följde med pappsen och fiskade. Hon var superladdad och fick en abborre på kroken. Den var god till lunch dagen efter ;)
 
 
En dag köpte vi en båt. Eller nää, vi har kikat ett tag men haft sån otur så varje gång någon annan hunnit före. Men så äntligen fick vi tag i denna "lilla" skönhet! Här har vi parkerat (ja jag vet att det heter lagt till...) vid en urmysig liten strand där barnen, Bosse och Kalle badade, Erika grillade och jag lekte Tarzan.
 
 
Någon var glad för att köra båt!
 
 
Sköna vindar på Sommen!
 
 
 
Barnen bus! Lukas tycker dock inte att det är så kul att åka båt. Så tråkigt att bara sitta still. Lite yta finns det att gå på. Det blir bättre nästa år när han är lite mer självständig och kan röra sig mera. Fast å andra sidan blir det värre för oss, just för att han kan röra sig mer och därmed ökar risken för att drutta i :)
 
 
 
Här kör vi båten ifrån plats A till plats B, och Robert ser lite fundersam ut... Men vi tog rätt väg och kom fram till slut.
 
Sista dagen på semestern och Lukas slappar rejält i fotöljen. Söta unge!
 
Inte så många bilder tyvärr. Minneskortet till kameran är väck så det har bara blitt mobilkort.
Annars har vi haft besök från Skåne och Halland. Vi har lekt med Borghamnsfölket, fikat dagarna i ända med bästisar, festat och dansat med Frugan och grillat gott med familjen. Men mestadels har vi åkt båt :)
 
Tjipp!
 
 
 
 
 
 

Jisses!

Semestern och sommaren är redan över! Bara en dag kvar, sen återgår allt till vardagen. Känns trist, jag har inte hunnit med alls så mycket som jag önskat. Nåja, jag har haft den bästa semestern på länge så jag ska inte klaga. Nu har jag varit värdelös på att blogga, men jag lovar att jag återkommer snarast med bilder och intressant (?) fakta om vad vi har hittat på för kul denna sköna ledighet!

RSS 2.0