Måndag

Aaaaaaah sååå tråkigt jobbet va! Fy för att vara instängd i den hettan i tre veckor! Jaa jag vet att man måste jobba för att överleva-såvida man inte har en rik karl. Eller får ett fett arv. Eller har rika föräldrar som betalar. Jag önskar mig alltihop. Önskar att jag var ekonomiskt oberoende. För jag avskyr att jobba-det förstör ju livet. Egentligen är det bara så att jag inte hittat mitt drömjobb än, och det kommer nog aldrig ske förstår ni. Men jag trivs ändå hos Oskar, så där vill jag absolut vara kvar så länge jag får! För där är det bra tider och lite variation. Man åker runt och pysslar. I Mantorp är det samma sak varje dag, året om. Efter de här tre veckorna så kommer jag inte sätta min fot i en industri mer än nödvändigt. Det är inte min grej. Nog med negativt skitsnack. Jag är bara trött och grinig så ta det med en nypa salt :)


Tog ju inga bilder i helgen då batteriet dog. Men kära mor tog ett par. Tyvärr finns ingen helkroppsbild på mig, men typ såhär såg jag ut:

Kärlek Du är helt underbar, mitt hjärta!

 

Grannen.


Tina Bäck!

Du är en otroligt värdefull och vacker människa!


Jag älskar dig, det vet du!



Söndag

Åååh vilken helg! Så skön så jag önskar den varade längre! Den började egentligen redan i onsdags, då vi åkte till Blåvik och grillade med Kalles fina familj. Vädret var perfekt, mat och vänner var kanon. Torsdagen var det jobb som gällde.

Midsommarafton lyckades ju vädret hålla sig bra och det firades både i stugan och i Blåvik. Sov över hos Kalle, men det var lugnt och vi åkte hem skapligt dagen efter. Älsklingen och pappa skulle nämligen köra bort våra bord till stugan. Och så tog vi hem vårt gamla lilla bord från stugan så nu sitter vi äntligen i köket och äter igen! Känns bra. Har nu accepterat att det är tre veckor kvar till flytt, så det är lika bra att göra det bästa av saken. Vi har också burit in den röda soffan från Cornelias rum till vardagsrummet, så vi ska få lite mer plats att sova på när Benny kommer. Jag dör dock av att sova på madrassen, så är det någon som har en resesäng/uppblåsbar madrass som vi kan få låna en stund så hör av er! Åter till helgen; lördagen blev lugn. Sara & Johan kom upp och kollade på fotboll och den ofrivilliga golfaren. Mycket trevligt med besök!

Idag har jag jobbat och efter jobbet stannade jag på City Gross och handlade lite nödvändigt plus lite till som inte stod på listan (hrm...). Kom hem till lasagne och sedan tog vi med oss Johan och åkte till Lången och tog oss ett dopp. Cornelia tyckte dock att det var iskallt och ville inte alls bada :)

Jag tyckte det var roligt i alla fall :)

Ja jag har linne på mig!

 

 


Torsdag

Jobbat idag. Lite stressigt med firmabilen, fick åka tillbaka till kontoret och byta för den första jag hade går lite halvt som halvt. Riktigt varmt har det varit idag och när jag hämtade Cornelia var hon helt svettig och dan. Det är så varmt i mina pärons lägenhet. Iof va hon mest ute på balkongen (glasväggar) och där var det ju ännu varmare! Det blev en kall dusch för mig och ett bad för Cornelia när vi kom hem.

Nybadad och go!



Älskling är iväg med jobbet och käkar middag på Boxholms II. (En ångbåt för de som inte vet). Han kommer nog hem om nån timme. Då ska vi åka till garaget och hämta kläder. Jaa, så det kan gå :/

Imorrn är det midsommar. Vi börjar med lunch, sill och potatis, i stugan med hela familjen. Senare åker vi vidare till Blåvik för att grilla med Kalle och hans familj. Vi sover kvar där, så vi båda kan ta oss ett glas. Det blir tämligen lugnt, ingen fest direkt, så lillfisen följer med hon också.

Tjipp och glad midsommar vänner!

Onsdag

Ah, idag tog jag min arma kropp och testade på floating i Motala. Var lite nervös innan, visste ju inte hur tanken skulle se ut och såna saker. Men det var så skönt att bli omhändertagen. Jag fick börja med att ta en dusch, sedan en genomgång av tanken och så fick jag hoppa i. 30% salt i vattnet så jag flöt som en kork! Först var det lite svårt att slappna av, speciellt i nacken. Men efter en liten stund så flöt jag omkring därinne ehlt slapp och dan. Man blev heöt tung i kroppen, orkade knappt röra armen. Mysko känsla! Dock fick jag mycket ont i höfterna och när allt var klart och jag hade duschat igen så drack jag lite vatten och pratade med coachen om det. Hon frågade om jag stod rakt. Nej, sa jag och ställde mig rakt. "Du är sne sa hon. Jag ser det jätteväl, din vänsteraxel är högre än din högra". Jag sa att jag upplevde att mitt högerben är längre än det andra och att jag brukar snubbla ibland. Och att jag brukar ha ont i höfterna. Hon trodde att det berodde på det, att jag är sne i kroppen. Och när man floatade så brukade man känna de områden man har problem med. Och jag kände även i axlarna, som jag oxå har problem med annars. Jaa, så är det! Gött var det och jag kan starkt rekommendera det!



Annars så har jag träningsvärk. Erika fick nämligen ut mig på en joggingtur igår. Och jag har inte sprungit sen högstadiet....

Tjipp!

Måndag

Trälig dag! Fick först höra något kul, lite skvaller om att en städbil var utanför vår lägenhet, och även en vvs-bil. Blev så glad för jag trodde då att de började bli klara. Så älsklingen och jag åkte upp för att tjuvkika genom fönstret (vi körde ändå ett lass till garaget) och ser att de inte har städad, men att de förmodligen börjat med badrummet då badrumsskåpen stod i köket. Vi åkte vidare till Ica, och när vi åkte genom stan ringer nån från bostadsbolaget och ber och prata med nån på kontoret för de har hittat en vattenskada! Så när vi kom till Ica gick vi först in på bostadsbolaget och pratade med en tant. Flytten har blivit framskjuten till 15 juli! Så ledsen jag blev, jag har varit så stressad över flytten och så får vi vänta! (Man kan ju tycka att de BÖRJAR renovera badrummet i förebyggande syfte, ifall det är nånting så hinner det stå och torka medans de renoverar det andra!)

Visst, vi kan ju kanske tycka att det är bra på ETT sätt, när vi flyttar är det min sista jobbvecka i Mantorp och vi kan koncentrera oss på att få iordning lägenheten i lugn och ro efter det.

Men, så kommer dessa faktorer som är högst irriterande!:
  • Benny kommer hit under sin semester. Han kommer den 3/7 och tanken var att han skulle bo i datarummet och vi kunde grilla på uteplatsen och ta det lugnt. Jag kommer nämligen ha bilen mestadels av tiden så pojkarna blir lite låsta. Då hade det varit skönt att bara kunna sätta sig i trädgården.
  • Vi har kört ut extrafrysen till stugan då den inte får plats i nya köket. Det innebär också att vi inte kan storhandla när Benny kommer (vilket är ett måste när man har gäster under en längre tid).
  • De kartonger som var packade har vi kört ner till pappas garage (då vi trodde på flytt nästa vecka som skulle bli stressig). Bara det att det är grejer vi kommer behöva veckorna fram till flytten. Vi sparade bara kläder till nästa vecka, annars packade vi ner allt. Samma för Cornelia. Hela badrummet är nerpackat. Och stora delar av köket, torrvaror och redskap. Så vi får åka och hämta tillbaka en massa skit!
Så nu har vi bestämt såhär: Benny får ta vårat sovrum så delar vi med Cornelia. Matsalsbordet åker bort till garaget. Barbordet och de stolarna likaså. Vårt lilla gamla bord hämtar vi från stugan och ställer i köket så vi kan äta mat där, som normalt. Men då krävs en kärra för att fixa det. Kostar extra pengar. Irriterande!

Och till på köpet är Cornelia jättegrinig. Förmodligen en tand då hon hade feber förra veckan. Så hon har gnällt hela dan. Ikväll ska jag tröstäta och bara ligga i soffan under en filt och tycka synd om mig själv. Det går över när jag får fixa med borden och det så man kan städa, för nu känns det som vi lever på en soptipp!

Inte min dag idag...


En sak till...

.. tycker ni är jäkligt dåliga på att kommentera!

Söndag

Idag har jag jobbat. När jag kom hem hade älsklingen bärjat med maten, tacopaj blev det. Sedan lämnade vi Cornelia hos Peter & Gabriel medans vi körde ett lass kartonger till pappas garage. Vi gick förbi nya lägenheten, och de var klara med alla rum förutom badrummet. Och så behövdes det städas förstås, damm överallt. Ångrar dock det mörka golvet i köket, skulle tagit samma överallt. Men det är försent nu, och det kanske blir bra bara man får möblera och komma tillrätta med sina grejer.

Igår var vi på kalas i Borghamn. Gullrumpan Ida fyllde 26 år. Det bjöds på smarrig smörgåstårta och till fikat hembakade bullar och en jättegod jordgubbstårta! Mycket trevligt :) Såhär såg jag ut dagen till ära:

 

Gullrumpan! Så fin i håret så :)

 

Hanna & Nattis skuttar runt!

 

Tjipp!

 

 


Mercy mercy!



Vilken härlig video!

All alone... jag och min solbränna!

Ikväll är jag själv. Och det är ju rätt vanligt liksom, men ikväll sover Cornelia hos sin mormor. Så jag är helt själv :)
Det är dock inte så stor skillnad mot att Cornelia vore hemma, hon hade ändå sovit nu. Skillnaden är bara att jag skulle haft hörlurarna på mig nu när jag sitter vid datorn...

Har spenderat hela dagen i stugam, då ser man ut så här: (varför solade jag inte på normalt sätt?!)

Snygg bränna :s

 




"vad var det jag sa...?"

Angående det här med bantning. Jag har lagt ner, som ni förstår. Jag har ingen karaktär what so ever och jag hör er viska "vad var det jag sa?" bakom ryggen. Fine, jag klarade det inte denna gång heller, var för svag och omotiverad. Men, vet ni vad? Jag har ändå gått ner i vikt. Och jag har efter lite tankeverkstad kommit fram till att jag skiter i vilket. Hatar min kropp, önskar att jag va smal. Men jag är en alldeles för stor livsnjutare för att ha en massa tvång och måsten resten av livet. För det är vad det innebär när man har så dålig ämnesomsättnig som mig. Bantar jag ner mig till min målvikt får jag kämpa som faan för att stanna där. Och nästa graviditet, jag kommer inte klara att hålla mig i shack under den tiden. Äter sällan skräpmat, lagar oftast nyttigt och trycker inte i mig godis, snacks eller dricka varje helg. Nä, jag fortsätter som jag gör, har ju ändå lyckats minska, så snart är jag nere på mitt delmål :)




Onsdag

Och solen lyser för fullt! Jag åker ut till stugan en sväng och lapar i mig allt vad naturen har att erbjuda.

Min lilla smultronpaj, hon är så goo!

 




Tisdag

Japp, glömde blogga igen. Eller så blev tiden för liten. Två saker som rör sig i huvet nu:

  • Känner enorm stress över flytten. Packar och packar men känner inte att jag kommer nån vart. Vi vet fortfarande inte när vi får flytta, men de trodde på runt den 28 juni. Det är min första dag i Mantorp. Alla vi känner jobbar förutom två st. Älsklingen ska vara pappaledig men jobba tisdag och torsdag. Den 1 juli ska vi lämna nyckeln till vår nuvarande lägenhet, städad och klar. HUR SKA JAG HINNA?? OCH HUR SKA JAG ORKA?? Nu kunde Bosses släkt gärna få bo liiiite närmare.... På tre kvällar (á ca 3 timmar/kväll) ska vi hinna flytta vårat bohag OCH städa en trea. Så, jag hoppas att våra vänner och bekanta (en speciell pik till er vänner som inte jobbar! Familjen räknar jag med.) är snälla och hjälper oss så gott det går.
  • Har ångest över att jag inte stannade vid olycksbilen. Okej, känner inte att jag ältar detta särskilt mycket eller att jag behöver göra det. Men jag borde ju gått fram till bilen. Eller? Hade jag gjort det hade jag ju fått se otäcka saker som hade förföljt mig länge. Jag vill gärna veta vad som hände egentligen. Vad orsaken/anledningen var.

Onsdag

Halloj!
Det kanske inte heter negerboll numera, utan chokladboll. Men det recept jag har, kommer från min mormor (alltså ett väldigt gammalt recept) och på den tiden hette det negerboll. Bara för att jag säger/skriver det så betyder det absolut inte att jag har något emot mörkhyade. För det har jag inte. Det är inte i huden det sitter, utan i hjärnan....

Idag har det varit skolavslutning. Ska lägga upp några bilder, men det gör jag sen när Cornelia somnat. Bosse är på fotbollsmatch så jag är själv idag igen.



Den här blir jag glad av. Sen är hon ju så himla söt!

Tisdag

Idag har jag haft en kund på 300kvm. Som tur var hade jag Oskar till hjälp, annars hade jag varit klar till nästa år. Bl.a skulle vi piska mattor, och då pratar jag inte om små badrumsmattor från IKEA för 29 spänn. Nix, detta var monstertunga mattor :) Jag kommer ha träningsvärk imorrn!

Jag vet inte om jag har berättat om kissen som en av mina kunder har? Inte? Ok, det är en perserkatt, en hane, toksöt och gosig. Kunden jag var hos idag hade förutom en fin kanin ett par andra husdjur (ofrivilligt!). Jag är normalt sett inte alls rädd för spindlar. Men denna fan tog priset....

Fy blä va äcklig! Gemet är en litet, vanligt gem. Och listen är normalstor. Fatta va stor spindeln är! SSnabbt sprang han oxå!Som sagt, inte rädd för dem, men när denna sprang mot mig då backade jag. Och när hans kompisar va överallt så blev jag lite hispig.







Bilder

Cornelia hade så snällt rivit ner varneda bok ur bokhyllan igår. Hon tyckte det var jättekul att läsa :)

Nu ligger de nerpackade..

 

 

Hon fick ett par fina gummistövlar som hon blev såå stolt över!

 

Bakade ett gäng negerbollar till skolavslutningen imorrn.

 

Och nu ska jag sätta mig i soffan och njuta av en kopp te och en god negerboll!

 

Tjipp!


Måndag

Halloj! Idag fick vi lite sovmorgon Cornelia o jag. Efter frulle och allt sånt så åkte vi till City Gross med Erika och handlade lite grann. Nu tänkte jag ta mig nåt att äta, sedan fortsätta med packningen. Och försöka sortera lite här i flyttkaoset. Som det ser ut nu verkar det som att vi får flytta innan 1 juli. För vi va tvungna att lämna våra nycklar då, ha lägenheten städad och klar. Så då måste vi ju få tillgång till den andra tidigare. Längtar fruktansvärt mycket!
Eftersom att det är halvkasst väder (egentligen inte, det är ju skönt ute, men ingen sol) så behöver jag ju inte ha dåligt samvete för att jag spenderar resten av dagen inomhus. Ikväll ska jag baka en Budapestrulle. För vi får finbesök. Robert är äntligen hemma, och jag lovade honom en Budapestrulle i välkomstpresent! :)

Lika bra att packa ner ungen direkt! :)

 

Tjipp!

 


Söndag

Glömde visst att blogga sen när jag hade startat om datorn :) Jaja, bättre sent än aldrig!
Har haft en kanonhelg! Fredagen va lugn och skön. Åkte ut till stugan en sväng på fm och grillade korv med mamma & pappa. Blåste lite, men i solen var det underbart! Väl hemma kom Alex upp och vi käkade tacos, spelade Rummy och kollade på Talangfinalen. Mucho trevligt! Lördagen spenderades åter igen ute i stugan. Denna gång var det kalas för min bror Peter som fyller 35 idag (va? trodde ni dom flaggade pga nationaldagen? ;) ...)
Vi käkade sill & färskpotatis, grillade tonfisk, lax, strömming och escalor (en tonfiskliknande fisk, sk "smörfisk". Mycket god!) och fikade på prinsesstårrta och muffins. Älsklingen och jag spelade badminton och fotboll.

Min älskling ♥

Och pappsen i bakgrunden

 

Hjärtat hittade en sopkvast som hon lekte med hela eftermiddagen

 

Med diskborsten i högsta hugg. Ska hon bli städerska montro?

 

Jag fick vara med på bild! Nej jag sa inte att den var bra, bara att jag fick va med...

 

Idag då? Jo idag har jag jobbat en sväng på fm. Sedan när jag ätit älsklingen goda mat så gick vi ner till hembygdsgården där det var nationaldagsfirande. Gabriel skulle sjunga, annars hade jag nog inte gått dit. Iaf inte lyssnat på talarens 23 minuter långa tal om hans släkt (!?). Efter det gick Cornelia och jag till Ica en snabbis innan vi gick hem. Älsklingen spelar fotbollsmatch.

Cornelia hittade en vän i hembygdsgården...

 

... som plötsligt blev två :)


Nu ska jag se vad lilla huliganen sysslar med.

Tjipp!

Torsdag

Veckan so far...

Måndag: eh.. då gick vi vidare då.
Tisdag: Hängde mestadels med Erika. Gick en sväng på byn, fikade på urmysiga Albackans Trädgårdsskafferi och tog en tur med bilen till Hogstad för att köpa ägg. Jepp, jag köper dem från bonden. Nåt annat går inte.
Onsdag: Jobbade 10-15. Jäkligt gött väder så jag frågade älsklingen om vi skulle ha picknick på vårat smultronställe och det söutade med att vi var ett helt gäng som åkte.
Torsdag (idag alltså): jobbat 7:45-15:15. Hämtade Cornelia i stugan hos mamma & pappa sedan hem till lagad mat. Gick en kort sväng förut och drog ett varv med dammsugaren hemma. är rejält sugen på te, har inte druckit det på flera dagar nu.

Ska skriva mer sen, måste starta om datorn...


RSS 2.0