Goddagens

Sitter här med en övertrött bebis i knäet. Pilla på allt ska hon med, så ursäkta om det blir stavfel. Idag är jag & Cornelia själva hemma. Bosse är med Kalle och Robert i Linköping och handlar present till mig. De skull även hjälpa en kompis att måla hans lager. Jag har städat, diskat och sorterat papper idag. Efter en liten kaffe-nalle olycka i förmiddags fick jag även ställa mig och städa soffbordet. Kan tyckas enkelt egentligen, men vi har ett träbord med glasskiva på samt två utdragbara lådor.... Och kaffet rann ner i ena lådan och under glasskivan och över golvet.....

Nu ringde Kalle och sa att de var påväg hem, dags att börja med maten då. Spagetti och köttfärssås blir det idag, mums!


Tjipp!

Julafton

Årets julafton blev superbra! God mat, trevligt sällskap, tjatande ungar (mindre bra) och mysig stämning! Firade hos min moster i Motala, hon bor i ett stort mysigt hus. Vi hjälptes åt att göra ett stort gott julbord med mycket god mat. En massa hemmagjort godis hade vi med. Efter Kalle fikade vi med fruktsallad. Juklappar? Ja klart vi hade ett par st, men det är mindre viktigt. Tycker inte alls om den där hysterin om julklappar, helst så många sm möjligt och helst även så dyra som möjligt. Och köper man nåt speciellt ett år måste man alltid överträffa det nästa år. Usch, det ända folk i dag bryr sig om är att få paket. Nä fy, för mig är det själva dagen som är det viktigaste!

Julfrullen. Enda kravet är morgonrock. Jag är ersatt av Tyson.

 

Detta året är Kalleponken utbytt mot Johan

 

Cornelia äter gröt

 

Jag & plutten

 

Kusinerna

 

Cornelia fin i klänningen som min mormor sydde till mig när jag var liten. Jag har alltså haft på julafton också, när jag var liten.

 

Avslutar med en bild på Bull, chinchillan som bor hos min moster. Han älskar att bli kliad under hakan.

 

 


Tjugotredje december tvåtusennio

Sista inlägget för idag. Återkommer på fredag.


Ha nu en helt underbar julafton! Hoppas ni alla får en massa god mat och mysigt sällskap!







Bebis

Bebis-Cornelia börjar försvinna. Tredje tanden är nästan helt ute och fjärde är på G. Nu har hon även börjar ställa sig upp i sängen (tack gode Gud för att Bosse sänkte spjälsängen i söndags!). Jättestolt är hon när man kommer in på mornarna och hon står där och pillar på skötbordet. Min fina!

Sötungen!

 

 


Em & Rosie

Gårdagens besök hos Em:

 

Snyggaste värden ever! Tack för en kanondag :)

 

Rosie, what more can I say? Underbar!


Ni är bäst tjejer. Love You!


 


Uppesittarkväll

Min kväll: En cider, en bok om Hard Rock Café som underlägg, en bingolott, en röd penna att kryssa mig till vinst(förlust?) med och min älskare (mobilen).

 

 


Ja! Ja!

Jag kom på en sak till att lägga på önskelistan...
  • En ny Rut. En precis likadan som den. Och det måste va en hane.

Ruten i sitt esse. Slingrig, precis som han ska va.

 


Önskelista #2

Låg som vanligt i natt och funderade på vad jag skulle blogga om. Puff borta! Kom även på lite fler saker jag önskar mig, men även de puff borta! En sak kommer jag dock ihåg:
  • En muffinsplåt i teflon (för 6 muffins)
Men jag hade mer i tanken... typiskt.


Any way. Idag står julpyssel på schemat. Ska göra laktitsknäck, mintkyssar och pepparkakskola. En ny skinka ska griljeras och julklapparna ska slås in. Ska även försöka fixa klart en julklapp till Bosse om jag hinner.

Igår var jag hos Emmelie på middag (jättesmarrig mat!) med Sofia, Helena och Cissi. Ett par gamla gymnasiepolare. Sofia fyllde år den 14 december så vi firade henne lite i efterskott. Spelade lite spel och drack lite bubbel, mys!
Sedan bar det iväg till Ikano, träffade Sara & Johan en snabbis, sedan fikade vi med Lina, Olof & Ellie. Kul att träffa lilla tjejen, hon är så go! Efter fikan fixade vi de sista klapparna, sen åkte vi till Bosses pappa och lämnade en klapp från Cornelia.

Bäst jag klär på mig, mamma & pappa dyker snart upp....

Pulkarace & julbord

Åkte ut till Kalleponken i Blåvik i lördags. Jag tyckte vi skulle binda fast en pulka/snowracer efter chevan, men den stod insnöad i ett hörn. Övertalade tillslut Kalle att åka pulka...

*puh* Jobbigt att gå upp för backen...

 

Blåvik är vitt

 

Bus!

 

Efter pulkatrippen gick vi in i värmen, brasan var tänd och bordet var uppdukat. Kalle serverade varm glögg och vi lyssnade på countryjul. Sedan var det bara att ta för sig av den goda julbuffén.

Stort tack Runn!

 

 

 

 


Fredag 18/12

Jisses! Så mycket att blogga om så jag får ta lite i taget. Mest bilder så ni behöver inte oroa er :)
Börjar med fredagen då, begravning i Åtvidaberg för lilla farfar. Jättefin kista med masser blommor och ljus. Så sorgligt det var! Usch, stackars lilla farmor, hon har mist sin livskamrat! Efter begravningen fick vi mat & fika en bit från kyrkan. Passade även på att ta kusinkort och syskonkort (för pappas del). Cornelia va finklädd:

 

 

Mammas tokfina bebis!

 

 


Akut!

Jag har en fårfiol i frysen, finns det nån snäll läsare som har en rökmaskin att låna ut? Skulle vilja tillaga den till nyårsmiddagen. Så kom igen nu, leta i alla skåp och fickor!

Önskelistan igen

Jennie ville ha den på nytt:


Död..

Ja lite halvt död känner jag mig. Bosse och jag ligger nämligen i maginfluensa. Sådär kul måste jag erkänna. Cornelia verkar dock klara sig, *peppar, peppar*. Men nu är iaf det värsta över, spydelen alltså. Nu ska man bara bli av med den fruktansvärda smärtan i magen, huvudet och resten av kroppen. Längtar tills jag kan äta igen, är inte alls sugen på kräm mer (det var ju det som kom upp igår...) och jag vågar inte äta nånting annat (har heller ingen matlust!), får bara tok ont i magen. Så knäckebröd har dugit bra hittills. Ikväll ska jag försöka äta nudlar. Men va skönt att det kom nu och inte nästa vecka! Minus då att vi blir ett par tusenlappar fattigare nästa månad :( Känner att jag måste ta tag i tradera igen när jag piggnar till lite mer.

Nu sprängs mitt huvud så jag tar och lägger mig på soffan igen.
Tjipp!

Min kattvakt

Min största storebror var kattvakt åt våra monster tisdag till torsdag. Samtidigt hade han lilla Göran hos sig. Göran är en tjock orange katt med humör och jäkligt kort svans. Han är blandras av perser och det är ta mig fan de tjurigaste katterna som finns! Any way, Göran tyckte inte alls om att två, lite större katter än honom, kom in på hans revir. Han fräste och morrade och levde rövare hela natten. Våra monster ville mest hälsa på Göran men icke sa nicke. Göran är tokigt söt!





Big Brother #1 om På begäran...:
Funderde ett tag på att fixa en springform till dig men den var för snabb för mig ;) så det får nog bli muffinsformar av papper från ICA hehe
IP: 81.170.219.30



Jag lägger till en grej till önskelistan Peter. En stegräknare. Med massa funktioner.




Jag flyttar!

Ikväll flyttar jag till mamma. Ja iaf till hennes hus. De har en övernattningslägenhet som hon bokade åt oss. Skönt, slipper vi vara hemma i bygget. Och nära till mamma med så man kan bli lite ompysslad ;)
Ooh jaa den här lägenheten är helt basic. Ingen tv, ingen radio, ett kylskåp, en kaffebryggare och en micro. Och en dubbelsäng då.

♥ Mamma & Cornelia ♥

 


Seriöst..

Visst är det helt underbart när din dotter/son tyr sig till dig, visar att den tycker om dig, klappar och tar på dig och säger "mamma"? Men fy fan vad jobbigt det är när de blir mammiga! Cornelia är inte så överdrivet mammig, finns ju dem som är värre. Men idag har hon varit extrem. Har inte kunnat lämna rummet ens utan att hon börja tjuta. Jag är så trött på att va hemma. Måste ha ett jobb. NU!

På begäran...

Här får ni min önskelista inför den kommande, äckligt ångestladdade (jag blir ju gammal!) födelsedagen om 29 dagar:

  • The Sims 3 + extra pack
  • Muffinsformar i silikon från Anders Petter
  • Kockkniv (japans) från Fiskars med svart/oranget handtag. (jaa vill ni köpa en från typ Global eller nåt be my guest, men för att skona era plånböcker så nöjjer jag mig med Fiskars. De är suveräna och billiga!)
  • En allkniv, från samma som ovanstående.
  • Löshår (fråga Tina om hjälp, hon känner mitt hår)
  • En springform i teflon, gärna 24 cm eller större.
  • Babyliss Icurl
  • En dag på ett SPA
  • En glassmaskin
  • En stor tekanna i genomskinligt glas (allt i glas, inget plats eller nåt)
Fy fan vilka trista, tantiga och töntiga saker jag önskar mig. Men vad tusan kan ju inte önska mig sånt jag inte vill ha. Kommer inte på nåt mer nu, även om listan kan göras jättelång med mer dyrbara presenter....


Pigg som en lärka! Eller?

Nej inte idag. Somnade vid två i natt. Jag va jättettrött men kunde bara inte somna. Sen vaknade jag av Bosses alarm tjugo i sex och lyckades inte somna om efter det (han snoozar och jag får tjata på att han ska gå upp) så jag gav upp för en liten stund sen. Tre och en halv timmes sömn, mumma! Dessutom haft huvudvärk hela natten och morgonen. Min hjärna kommer vara helt slut idag. Ska på en liten roadtrip till Valdemarsvik med Tina, så det blir att ladda med energidricka!

Behöver hjälp med ett smärre kattproblem. När fönsterkillarna kommer till mig och ska byta fönster, så borrar, sågar, hamrar de ut fönstret och det är ett öppet hål i väggen. Det betyder att min nyfikna katt Tyson och min tröga katt Zorro gärna tar sen en titt utanför hålet. Kanske inte så bra 6 åningar upp? Dessutom springer fönsterkillarna ut och in i lägenheten så katterna kan lätt smita ut i trapphuset. Känns riktigt surt att köra katterna och tillbehör (kattbur, kattlåda, kattsand, kattmat) till brorsan bara för en dag. Grejen är att det låter nåt sjukt mycket när de grejar och det tar en hel dag (längre än 9 timmar alltså) att byta fönstrena så jag och Cornelia vill inte vara hemma den dagen, vi går till mamma. Annars måste jag väcka henna tidigt och så kommer hon inte kunna sova. Plus att det är ju rätt jobbigt att sitta och lyssna på borrandet. Alternativ:

  • Katterna får sitta instängda på våran väldigt trånga toalett (från halv åtta till halv fyra då Bosse kommer hem). De byter fönster i alla rum så kan inte stänga in dem nån annanstans.
  • Får lämna dem hos brorsan för en dag och släpa fram och tillbaka. (de tillsammans väger ju niokg plus tillbehören och Cornelia!)
  • Bosse får ta pappaledigt och stanna hemma och vakta katterna. (mindre pengar nästa lön)
  • Jag stanna hemma och vakta katterna och hoppas på att mamma inte ska nånstans, utan kan va barnvakt.

Vilket är bäst? Åh det bästa hade ju varit om katterna hade kunnat vara uppe hos grannen (det är ju bara en dag! Smidigare.) men det var tyvärr inget alternativ :(

Any way, fönsterkillarna satte igång och borrade för ett tag sen. Har pratat med några grannar och de säger att det är jättestor skillnad. Man hör inte alls lika mycket av tågen och trafiken utanför. En tant tyckte dock att det blev tätare och hon upplevde det svårare att andas. Ingen bra ventilation alltså. Jag vill gärna flytta. Är faktiskt rädd för att bo här. Ett armeringjärn har ramlat av huset, vattenläckor här och där. Känns om att det ska rasa samman närsomhelst!

Nähä, om man skulle ta coh käka lite frulle, packa lite och kamma håret så är jag fit for fight!


Flickor

Cornelia & Tuva
Skiljer bara en timme mellan flickorna. Johanna och jag har varit skolkamrater och tog upp kontakten igen på facebook. Båda var gravida men hade olika bf. Och så möttes vi i frukostsalen på bb... :)


Huvudvärk

Ständig huvudvärk. Varje dag. Börjar bli lite träligt nu faktiskt. Kan inte komma på varför, finns inga samband heller. Det kommer när som, hur som och var som. Sitter i "framhuvet" och bak över tinningarna. Nåja, deal with it.

Begravningen är satt. Den 18/12. Cornelias 8 mån dag. Gillar inte begravning. Eller vem gör det förresten? Men det är ju så tungt.

Något kul iaf är ju att Gabriel & Emma (och lilla mammsen förstås) ska sjunga i kyrkan i helgen. På lördag tänkte jag gå och kolla. Den levande sjungande julgranen heter det. Blir nog fint!

Ska väl göra i ordning mig nu, ska kila ner på stan (fy fan ut i kylan!), jag har en dejt med Johan idag.

Tjipp!

RSS 2.0