Choklad & päronpaj

 

100 g smör

3 dl socker

1 tsk vaniljsocker

3 msk kakao

1 krm salt

1 ½ d vetemjöl

2 ägg

1 burk konserverade päron (ca 420 g)

mandlar

pärlsocker

 

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna. Smöra och bröa en runf form med avtagbara kanter. Häll pärona i en sil och låt rinna av. Blanda ihop de torra ingredrienserna i en skål. Rör ner äggen och det smälta smöret. Bred ut smeten i formen. Dela päronen i klyftor och stick ner i formen i ett fint mönster. Strö över hackad mandel och pärlsocker. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30-35 minuter. Känn efter med en provsticka om kakan är färdig, den får gärna vara lite kladdig. Servera med lätt vispad grädde.

 

 

 


Onsdag

Idag har jag haft mycket trevligt besök av Johanna och söta Tuva. En riktig liten klätterapa är hon, tokfia! Cornelia har sin tredje dag av gnäll och skrik, så hon var nog inte så jättekul att hänga med. Dumma tänder, stackars gumman! Fikade lite på god choklad & päronpaj.

Älsklingen jobbar över till 18 ikväll så det blir en lång dag för honom. Cornelia sover nu, men efter att hon vaknat och ätit lite så ska vi nog gå en promenix.

Bosse ringde precis och hade himla goda nyheter, vi får flytta in redan 1 juli! F*n så jäkla skönt!!!!!

Cornelia har vänt sig och ligger med huvudet i fotändan just nu. Så tog hon nallen som kudde. Min älskade sötunge!



Tack!

Tack för råden! Kanske skulle sagt att det var alla golv det gällde? Alltså hall, tre sovrum och kök. Hittills bara en som röstat tvärnej på den mörkaste, av anledningen att rummen ser mindre ut. Kan jag hålla med om till visso, men som sagt så syns ju inte skiten i hörnen hehe!

Snart kommer Sara (och kanske Alex) med äpplekaka :)

Tjipp!


Tips & råd tack!

Vi har fått en datum för inflytt i nya lägenheten. Den är 1/8. Dock skulle U-B göra allt hon kunde för att vi skulle få flytta in tidigare. Lägenheten ska ju renoveras, därav den långa väntetiden. Igår var vi nere på BB och hämtade tapet- och mattprover. Då de bara har den absolut billigaste kolletionen från Borås Tapeter så finns det därmed inte så mycket att välja på. Men det är golven vi har störst beslutsångest med. Så här är de vi får välja mellan:

 

 

 

 

Olika inställningar på kameran så därav olika nyanser. Ge mig lite råd här nu vad jag ska välja, ingen är ju snygg överhuvudtaget, men det är det ända som går att välja på.

 


Tisdag

Efter en helg med sällskap från både Stockholm och Skåne (vilket innebar att jag var ledig på söndagen) har Cornelia och jag tagit det lugnt. Eller rättare sagt försökt. Cornelia har en baktand (en sån "fyrkantig") som håller på att komma upp och det känns nog rejält. Hon är grinig, gråter helt plötsligt, sover dåligt och vill inte äta. Det sistnämnda kan dock bero på att hon blev matförgiftad i lördags och spydde 10 ggr under dagen. På söndagen var hon dock pigg & kry igen.

I lördags käkade vi god mat, öppnade paket och drack lite vin. Slutade med att vi hamnade på Vattenhålet (första gånge jag var där och hade faktiskt jätte kul!) där vi hade en kanonkväll! Skulle först till New Port men blev utkastade av ett par surkärringar som hade abonnerat, men de hade kommit överens med ägaren att vem som helst fick komma in efter tio. Så han blev inte glad när han förlorade massa kunder.

Any way, på vh blev jag erbjuden att göra hela håret i rastaflätor!? Asskön snubbe som jobbade med bilar men som hade hår som hobby, hehe! Vad tycker ni, go for it eller?

Yo man, what's up?

 

 


Ringde försäkringskassan nyss, fick plats 254 i kön. Jihuu! Tur att man kan välja att bli uppring när det är ens tur.

Förut idag var Hanna & Towe här och hälsade på. Kul för tjejerna att leka lite. Fikade lite på rulltårta, måste säga att den blev himla god! (där missade du något Tina, den kommer ta slut innan vi ses, hehe!)

 

Tjipp!

 

 


Onsdag

Idag var vårt lilla bustroll i Östgötatidningen;




Måndag

Idag har inte mycket hänt. Blev en sovmorgon och vaknade av att bvc ringde-hade helt glömt bort att jag hade fått en ny tid, en tidig tid :s (Irriterad på mig själv!)
Så det blir att boka en ny tid imorrn bitti. Kände mig så himla lat idag så Cornelia och jag har mest lekt och tittat på tv. Sen kom Kalle och fikade lite, käkade middag (lasagne, gjorde även en liten miniform till Cornelia.) Efter maten tog jag med mig killarna, barn och granne till Ica en snabbis. Då det var hockey ikväll så tog jag en dusch, och nu tittar jag på kvällens Halv åtta hos mig på Tv4 Play. Strax ska jag ta en kopp te, en frukt och en chokladbit.

Imorrn har jag ett viktigt möte. Är inte särskilt nervös nu, men kommer nog bli imorrn.

Tjipp!

Söndag 18/4, Cornelias födelsedag!

Idag fyller min lilla trollunge 1 år! Tiden har gått så himla fort och så mycket har hänt under vägen. Igår för ett år sen började jag läcka vatten, och bara nån halvtimme senare satte värkarna igång. På morgonen när jag vaknade den 17/4-09 hade jag inte en känsla överhuvudtaget att jag skulle föda barn morgonen därpå. Inga förvarningar utan bara pang på. Jag var helt inställd på att jag skulle gå över tiden, bf var den 23/4. Men icke sa nicke, kl. 07:39 på lördagsmorgonen 18/4-09 kom hon, lilla tösen!


Ögonen fulla av bus!


Min stora flicka!

 

Idag har jag jobbat, lite synd på födelsedagen och så, men vi firade ju igår. Och ikväll var vi hos min bror och firade med marängswiss. Cornelia avslutade kvällen med att gå tre steg utan att hålla sig i. Det ni, det gör en mamma stolt!


Håll utkik i nästa veckas Ötsgötatidning, vi satte in en grattisannons, hoppas den kom med :)

 

Tjipp!

 

 


Lördag-och kalas!

Idag hade vi kalas för mamma & Cornelia. Vi var hemma hos mamma & pappa och käkade tacos och tårta. Cornelia fick massa fina presenter!


 

 

 

 

 

Cornelia tvärdäckade i bilen hem och jag bytte ut nappen mot en flaska välling när hon väl låg i sängen, och hon åt upp den. Antagligen i sömnen :)

Nu är Kalle & Erika här, så vi ska kolla på film.

Tjipp!


Mamma <3

Idag fyller världens bästa mamma år, grattis!! Tokfina mamma ska firas imorrn med mat & tårta.

Alltid lika fin, oavsett ålder!

 

 


Fredag

Dagen började med Kungen Ungar, där tokfia inte kunde sitta still utan hon ville bara krypa iväg och klappa på de andra barnen. Tillslut fick jag henna att sitta i mitt knä, men då var vi redan inne på sista sången :)



Annars idag har vi haft en snubbe från Bostadsbolaget här som kollade tapetseringen, och det var klart godkänt. Så vill ni ha hjälp med tapetsering så får ni ringa min pappa, han är världsbäst!

Sen fick vi besök av Alex, Tim och Kalle. Det var kul att se Tim & Cornelia leka! Nu sitter vi här, Bosse & jag, och glor på en film. Eller Bosse glor, jag är trött och ska snart göra mig klar för sängen. Imorrn är det ju kalas!

Tjipp!






Torsdag

Idag har jag varit  ute i buschen och yrat. Skulle nämligen på ett kundbesök i en miniby utanför Slaka. Jag har aldrig varit där ute så det var inte lätt att hitta, men kom fram tillslut. Tillbaka till stan hade jag gpsen till hjälp. Jättemysigt, soligt, varmt och tyst ute i skogen och jag ville knappt åka därifrån. Mötet gick iaf kanon, så nu är torsdagar klara.

Tänkte slänga in en lista, det händer inte så ofta. Snodde denna från Sara:

Min kvinnliga sida:
[    ] Köpt en hårfön? 
[ x ] Sminkat mig i annat avseende än att se rolig ut? 
[ x ] Följt med som smakråd vid en shoppingrunda? 
[ x ] Pratat känslor? 
[ x ] Tänkt på att matcha mina kläder? 
[ x ] Berömt en person av manligt kön för sitt utseende?
[ x ] Ringt upp en person utan konkret syfte? 
[ x ] Funderat på namn åt mina barn? 
[    ] Insett storheten hos Barbra Streisand? 
[ x ] Druckit Cosmopolitan? 
[ x ] Sett ett avsnitt av "Sex and the city"? 
[ x ] Sett två avsnitt av "Sex and the city"?
[ x ] Känt mig sugen på en kopp te?
[ x ] Känt glädje över att få blommor i present ? 
[    ] Gjort någonting romantiskt på eget initiativ?
[ x ] Blivit arg utan anledning? 
[    ] Brytt mig om H&M:s val av modell? 
[ x ] Pratat skvaller? 
[ x ] Varit arg/sur utan att tala om det? 
[ x ] Kramat en kille? 
[ x ] Dansat? 
[ x ] Bakat åt dig själv? 
Totalt: 18 poäng

Min manliga sida:
[ x ] Ljugit om hur mycket jag har druckit? 
[    ] Ätit en blodig stek? 
[ x ] Läst en biltidning?
[ x ] Framgångsrikt använt en borr, hammare och diverse andra redskap? 
[ x ] Lovat att ringa dagen efteråt och sedan struntat i det? 
[ x ] Skött grillen under en grillfest? 
[    ] Läst en bok av Jan Guillou?
[ x ] Läst ett nummer av slitz? 
[ x ] Dunkat någon i ryggen i syfte att få denne att känns sig uppskattad? 
[ x ] Känt mig hungrig efter att ha ätit en hel pizza?
[    ] Gått på en Ulf Lundell-konsert ? 
[ x ] Använt händerna till att slå någon i syfte att skada denna person?
[ x ] Sett alla Die Hard och Rockyfilmerna? 
[ x ] Diskuterat bröst? 
[    ] Gjort lumpen? 
[    ] Läst nick hornby? 
[    ] Känt mig nödgad att bräcka någon i armbrytning? 
[ x ] Känt mig häftig över att åka jättefort i en bil? 
[    ] Enbart stirrat snettuppåt vid besök på en pissoar? 
[ x ] Lagat någonting på egen hand? 
[    ] Skrikit "kom igen nu gubbar" på en fotbollsplan? 
[    ] Tävlat i att dricka öl? 
Totalt:  13 poäng

 

Puh, iaf liiite mer kvinnlig än manlig :)

 

 

 


Vagnen

Här är den, fin va?





Ute i solen



Snuttan gillade sin nya vagn :)


Här syns ju färgen rätt bra


Och hon passade ju faktiskt in där bland allt rosa :)

 

 


Ny vagn

Var och hämtade en ny vagn till Cornelia igår. Okej inte fabriksny, utan bättre begagnad. Men i fint skick och den kostade endast 750 riksdaler. Den var i Finspång så den kostade 600+bensin. Ingen av oss hade varit där så det blev en liten roadtripp för oss.
Vagnen är en Emmaljunga Scooter Soft Pink, typ från 08. Tvättade klädeseln igår så när jag fått på den ska vi ta en premiärtur och då får ni en bild. Så skönt med en liten, smidig vagn. Dessutom är sittdelen på BabyTraveln inte bra, den är i nästan i liggläge så Cornelia bara glider ner i den. Så den ska säljas. Är supernöjd med den nya!

Onsdag

Man blir rätt bortskämd av att ha sin sambo hemma en hel vecka. Jag har haft sovmorgon varannan dag, haft hjälp med hem och hushåll. Och jag saknar honom. Det har varit rätt mycket ledighet för Bosse nu, och det är jobbet som haft tvingad ledighet. Nu är det bara sex veckor kvar så är det återigen en vecka ledigt. Då ska vi riva gamla altanen i stugan och bygga en ny.

Bananmuffins. Se hur en varm banan rinner ut ur muffinen :)

 

Idag ska jag gå en promenix. Det är ju olagligt att sitta inne idag. Väntar bara på att slappTina ska vakna till liv och komma utanför dörren. Ska kika lite på stan med. Och avsluta med att gå upp till Preem och möta älsklingen där. Imorrn vankas jobb. Dock bara 3 timmar så det är gött.

 

Tjipp!

 

 


Onsdag

Idag åkte vi ut till stugan med Kalle för att städa bilen på insidan. Köpte med oss kok-korv, bröd och kanelbullar. Vips så kom Sara & Alfons ut och hälsade på. Sedan kom mamma & pappa. Och sist kom Johan. Trevligt. Även om solen lyste med sin frånvaro så var det ljummet ute och vi satt på farstukvisten och drack te. Jag krattade löv och Alfons hjälpte mig (läs: kastade runt löven, hoppade i lövhögen och lekte att det var en båt). Riktigt mysig dag!

Kalle & Cornelia är ute och går.



Hemma skulle jag försöka mig på regnbågen som jag (sorry Morgan, jag tar åt mig äran, hehe!) fiskade upp i somras. De hade legat i marinad i två dygn, men tyvärr tyckte jag inte att den hade tagit smak. Inte som en köttbit hade gjort. Men gott som tusan var det i alla fall!

Ugnsbakad regnbåge med potatis- och morotsklyftor toppat med kall romsås. Mumma!

(ja, det ser lite rörigt ut, men jag dissikerade fisken först för att hitta ben...)



Muffinen...

 

 



Efter maten slängde jag ihop ett par äpple/kanelmuffins som blev mycket uppskattade till hockeymatchen som just nu är på tv:n. Kalle, Larsson och Tommy är här och gör Bosse sällskap. Jag ska väl gå ut och visa mitt "intresse" lite, ska kika runt här lite.

Tjipp!


I smell like bananas..

Jo, jag har ju fått jobb. Bara lite extra på söndagar tills vidare. Idag var jag där och lärde upp mig. Och jag är död i kroppen. Men jag tror jag gjorde det bra iaf :)

Ciao!

Påskafton

Påskafton firades i sann tradition hos mina föräldrar. Med oss var även bröder, respektive och barn. Och min moster var med också. Maten var uppdukat, buffé med det godaste man kan tänka sig.

Cornelia & pappa

 

Så fin i sin kinaklänning!

 

Mamma & Cornelia

 

Gubbarna är helt inne i tv:n. För det var ju hockey. På självaste påskafton!

 

Bakade tårtan jag bloggade om förra veckan. Den blev jättegod men mäktig. Som ni ser gick det inte åt så mycket så jag dumpade resten hos Tina. Hennes bild förresten.

 

Glad påsk!

(bättre sent än aldrig!)

 


RSS 2.0