Måndag

Jag vill gärna berätta om dopet, men väntar på lite fina bilder så ni får gott lugna er ett tag till. Lite vardagsmat sålänge:

Idag var det dags för babysång. Vaknade alldeles för sent så C hann inte komma till dagis utan fick vara hemma idag. Därför kunde jag heller inte gå på bs på morgonen utan fick vänta till eftermiddagsgruppen. L var snäll och glad hela tiden, han somnade efter en stund. I fortsättningen ska jag gå på fm (sorry Sara!), då är ju bvc där och bollar tankar och idéer. Dock tycker jag (även förra terminen) att sångerna är såå tråkiga. När C var liten gick vi på Kungens Ungar (babysång) och det var mycket bättre. Man fick dessutom ha med syskon där, sångerna passade både små och stora barn, och det blev naturligt mycket roligare då. Jättetråkigt att det inte finns längre!


Vi var och hämtade en skänk (buffé?) idag för ynka 200 kr. En stor. Tanken är att den ska stå i köket och ersätta den skänk vi har där nu. Först ska vi bara fixa till den. En lackad skänk som ska bli vit. Tips och idéer mottages gärna!


Nu ska jag gå och lägga mig. Huvudet värker och min kropp längtar efter sömn!

Tjipp!

Den perfekta chokladen!

Jag älskar choklad! Kommer det en ny chokladkaka måste jag bara prova den. Ännu har jag haft många starka kandidater till den perfekta chokladen. Gärna med fyllning. Visst är vanlig mjölkchoklad riktigt gott, men den kan man ju äta upp på en gång. Jag gillar choklad som räcker länge (erkänner dock att jag har svårt att låta bli att äta upp den direkt). Man ska kunna ta en bit och verkligen njuta av den. Och den ska kännas lyxig!

Jag kan ha hittat den. Chokladen som smälter i munnen och ger dig en munorgasm.

I give you:

Vit choklad med vit chokladmousse i.

Väl värd varenda krona!

 

 


onsdag

Puh, jag är helt slut! Sov asdåligt inatt, både C & L var vakna mycket. Sen ikväll har vi fortsatt med vårt projekt. Trodde aldrig att vi skulle bli klara! Men med hjälp från kära bror så lyckades vi göra om klädkammaren till ett litet kontor. Bosses egna lilla krypin! Nu är det dock lite rörigt, vi har inte nån struktur på grejerna. Det ska vi pyssla med efter helgen (skönt, jag hatar oordning och blir galen när det är rörigt!), de kommande dagarna ska jag bara koncentrera mig på dopet. Imorrn ska det handlas lite och förbereda lite mat. Fredag ska det dukas upp, städas bakas pajer och så kommer några nattgäster. Fullt upp!


♥Så jäkla söt han är min prins♥

 

 


Halloj!

Idag har varit en dag med blandade känslor! Jag har fått höra tråkigheter tre gånger och Cornelia blev knuffad på dagis och slog i näsan (skrapsår från nästippen och upp till ögonen+ett under näsan) i asfalten. Tur i oturen hade vi tid på bvc med Lukas på eftermiddagen så då fick farbror doktor ta en titt, och näsan var hel.

Men jag har inte bara haft en ledsam dag. Absolut inte! Jag fick besök av en barndomsvän. Vi gick i skolan tillsammans från lekis till nian (parallelklass 7-9) och har inte träffats (mer än "hej hej" i affären nån gång) sen vi slutade högstadiet. Vi var väldigt bra kompisar under skoltiden. Jag kan dock inte minnas att vi var så lika! Men idag kändes det som att vi hade många likadana åsikter och tankar. Det var himla kul och hon var riktigt fin med magen i vädret ;)

 

Annars idag har jag bakat kolasnittar och flyttat in ett stort skåp med skjutdörrar i klädkammaren och börjat fylla den med kontorsprylar. Imorgon ska vi fortsätta projektet och ställa in skrivbordet i klädkammaren samt ställa iordning allt runt omkring det. Då kommer alltså det lilla rummet bara innehålla en bäddsoffa och två garderober. Det blir bra tills gästerna kommer på fredag!

 

Tjipp!

 


Söndag

Den här helgen bara rullade iväg! Vi har bland annat grejat med vårt projekt. Det har gått framåt. Klädkammaren är rensad ordentligt och vi har börjat organisera om lite. Eftersom att vi inte har överdrivet med förvaring och än mindre gott om plats för diverse förvaringsmöjligheter så måste vi försöka strukturera om lite. Men det kommer bli kanon när det är klart!

Annars har det städats, lagat pajer till dopet, ätit god mat och myst en hel del. Fina familj!

Nu ska jag föröka sova. Lukas somnade tidigt ikväll, men tyvärr ville inte kära Cornelia samma sak utan var vaken till halv tolv. Jag skulle då bara drick upp min dricka sen sova. Men fastnade framför en dokumentär på tv4 om de två svenskarna som sprang mot traffiken på en motorväg. Läskigt!


Oops!

Grejade lite med designen på den andra bloggen. Jag är ju som ni vet värdelös på sånt och lyckades göra så att hela delen med "Om mig", senaste inlägg, arkiv och länkar hamnade jättelångt ner på sidan. Men jag har ingen aning om hur jag gjorde! Nån som kan hjälpa mig att ordna det?

onsdag

Jag hade ett mål gällande amningen. Och det var att amma tills lukas var sex månader gammal. Idag blev han sex månader och jag ammar än. High five! Dock ger jag ju en flaska på kvällen så det har ej varit helamning, men näst intill.

Den lilla skruttungen vill verkligen inte sova. Det har varit nån slags otursperiod nu. Han har varit förkyld, fått en tand (den kom upp igår!) och bara vägrat att sova. Sen ett par dagar tillbaka har vi infört gröt på kvällen och börjat natta honom straxt efter åtta. Men varje kväll (och även innan denna rutin) så vaknar han igen efter 30 min och vägrar somna om. Han är jättetrött men skriker bara om man försöker vyssja honom eller så. Det dröjer 2-3 timmar innan han somnar om. Någon som har nåt tips? Börjar ju blir lagom frustrerad, har inte sovit längre än fem timmar i sträck på ett halvår...

♥ Mulle Mys!



måndag

Shit vad det snöar! Om det fortsätter såhär i natt så lär det ju va en hel del imorrnbitti när vi vaknar. Men Cornelia är överlycklig att det är snö, då kan hon åka pulka!

Båda barnen somnade sent idag, så det blir jobbigt att gå upp i morgon. Jag hatar att kommunen är så jävla tråkiga och bara erbjuder tre timmar per dag, fem dagar i veckan, istället för 5 timmar per dag, tre dagar i veckan. Det bästa hade varit ifall man fick välja antingen förmiddag eller eftermiddag vid dessa tre timmar. Jag hatar att väcka barnen. Speciellt när de sovit dåligt. Lukas sover som en kratta vilket gör att även jag sover dåligt. Och när jag inte väcker Cornelia så sover hon ju till 8-9 vilket är guld värt mig mig och Lukas. Men jag får ju välja, antingen får Cornelia vara hemma från dagis, få sovmorgon och umgås med mig och Lukas. Eller så får hon gå upp tidigt och kila iväg en stund och leka med andra barn. Jag vet ju vad hon vill allra mest. Men det passar inte riktigt. Nåja, det får fungera ett tag till.

♥♥♥

I fredags var min familj här och käkade lasagne. Till efterrätt gjorde jag en kolatårta som var himelsk god! Det var en mycket trevlig kväll, det uppskattas!

På lördagen var vi bortbjudna på middag hos vår vän Caroline tillsammans med chaffisen, BosseFredde, Fredrik och Ida. Då bjöds det lustigt nog på lasagne och till efterrätt fick vi kolatårta :) Dessa vänner är speciella och jag hoppas att jag alltid får vara en del i deras liv!

Receptet på kolatårtan hittar ni på den andra bloggen!

♥♥♥

Nu ska jag ta och slänga mig i sängen. Håller tummarna för att Lukas inte ska vakna så mycket i natt. Lille plutten har börjat äta gröt nu och han älskar't! På onsdag blir han sex månader gammal och om två veckor ska han döpas. Vi håller på med ett stort projekt här hemma. Så småningom ska han ju få ett eget rum. Ett rum som egentligen inte finns i denna lägenhet. Vi har en lösning, det lär bli tufft, men det kommer bli bra!

Natti!

torsdag

Idag träffade vi den musikansvarige för att bestämma psalmer till dopet. Det blev ett par fina sånger, både psalmer och till kören. Japp, kören kommer sjunga även på Lukas dop. Och så har vi en överraskning denna gång, hihi!
Det är kul att vi har turen att känna så många fina människor, så vi får ett så unikt dop :)

Jag tror jag har allt under kontroll. Typ iaf :)

I doppresent har Lukas önskat sig många saker. Bland annat grejer från Pumpkin till han kommande rum;

 

 


27

Blää. Jag gillar inte 27. Känns som att man är mittemellan. Varken ung eller gammal. En trist ålder. Any way, jag hade en underbar födelsedag! Jag måste säga att mina vänner och min familj verkligen lyckades sätta presnterna iår!

Började fira redan på tisdagen då mina fina flickor Sofia och Emmelie kom och hälsade på. Vi käkade pastasallad och mumsade cheescake med jordsnötssmör. Tokmysig kväll! Av flickorna fick jag två vispskålar från Ib Laursen, en stor och en mini. Om ni känner igen dem är det för att Leila använder dem i Leila Bakar :)

Och den fjärde... Fick sovmorgon av mina minsta älsklingar. Och det var välbehövligt med tanke på nattens vakentimmar. Vi hade mysmorgon och bakade macroner. Efter lunch kom mamma, Gabriel, Emma och hennes kompis på en minifika. Vi planerade dop och lyssnade på massa musik.

När älsklingen kom hem från jobbet fick jag paket. En jättefin mörk choklad från Ecuador! Och så en sak som jag hade önskat mig- en tårtform. (fat med lock). Så fin! Dock får det ej plats en vanlig normalsize tårta, men mindre tårtoe, muffins eller kakor. Eller så står den bara där så man kan titta på den! Tårtan kommer från Miljögåden Design. Chabby chic/lantlig stil. Sjukt fina grejer!

Fixade iordning tårtan och kammade håret innan kvällens gäster kom. Robert, Erika, Kalle, Carro, Malin och BosseFredde ♥

Fina vänner!

 

En slarvig tårta, men god var den!
Och till vänster- smörkolamacroner



Exklusiv choklad i en fin förpackning




Tårtan från Miljögården längst ner i högra hörnet.
En av vispskålarna från Ib Laursen i mitten.
Den toksöta tekoppen med fat, även den från Miljögården, fylld med smarriga praliner och te fick jag av Erika och Robert ♥





Tre goda teer




Vackra blommor och god choklad fick jag från mina vänner Carro, Malin och BosseFredde ♥





Och äntligen kom den, maskinen som jag längtat efter!
En röd circolo :)
Denna pärla fick jag av min familj, Bosses familj och lilla Kalleponken ♥
(ska jag lära mig dricka kaffe nu kanske?)

Kalle, Carro, Malin och BosseFredde stannade ända in till natten och pratade både minnen och smidde planer. Man kan verkligen inte ha tråkigt med dessa människor. Lovely night!




det senaste

Nu kommer en liten uppdatering :)

1. Julen firades med min fina familj på Kanikegatan. God mat, massa godis och trevligt sällskap. En riktigt bra julafton! Kvällen avslutades med en konsert i vardagsrummet. För sång och musik stod Cornelia!

2. Nyår firades hos oss tillsammans med min ena bror, Gabriel, Bosses bror och Erika. Åt god middag, spelade kinect och hade roligt. Festade på en underbar chokladfontän med ananas, banan, jordgubbar, marschmallows, äpple, päron och till och med ostbågar :) Skålade in det nya året med Lukas och Erika medans vi tittade på raketerna innifrån lägenheten. Toppenkväll!

3. 2012. Ett nytt år. Vart fan tog 2011 vägen?! Mycket har hänt, men höjdpunkten är ju ändå att lille Lukas kom till världen. Nu är han snart ett halvår gammal. Och jäklar vad det går undan! Han springer genom lägenheten i sin gåstol och jag bara väntar på att han ska börja krypa snart. Han är stark den lille krabaten! När man håller i honom så känner han i ansiktet på en. Drar gärna pappa i skägget :)



RSS 2.0