Måndag

Helgen har varit precis lagom händelserik och slapp. Vi har planerat och funderat, myst och gått promenader, umgåtts med fina vänner och tittat på film. Kort jobbvecka nu då jag ska till specialist läkare med Cornelia i Motala på fredag. Men ändå tre långa och intensiva jobbdagar. Graviditeten då? Känner allt mer sparkar (det är underbart!!), och även en del sammandragningar nu. Och det gör ofta ont på höger sida. Det är när musklerna kring livmodern tänjs ut. Sist men inte minst har jag ofta svårt att andas, det är nästan det värsta. Känner ibland lite panik för att det går så tungt att andas. Så det är inte bara guld och gröna skogar att va gravid, men absolut; det är värt det och i det stora hela är det helt fantastiskt att vara gravid!

Torsdag

Titta! Jag har gjort halva tiden :)


Du är i vecka 21.
Du har gått 20 fulla veckor och 0 fulla dagar (v20+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Ons 13 jul 2011
Du har 139 dagar kvar till beräknad förlossning.

Du är på dag 141 av 280. (50,4%).


Måndag

Jag har nog aldrig längtat så mycket till en måndag förut, som jag gjorde idag! För idag var det äntligen dags för ultraljud :)

Allting såg bra ut, och när vi frågade om könet (ja, tyck att vi är tråkiga om ni vill, who cares?) fick vi ett otydligt svar som kunde betyda både kille och tjej. Men det lutade mer åt ena hållet. Vilket? Det ni ;)

Visst fick vi en bild, en enda bild (illa!), som visar huvudet och att den suger på tummen. Bebis låg på tvären så doktor Sven kunde inte ta så bra bilder. Inte va han så intresserad av att göra det heller iof. Men det gör inget, de grå/svarta bilderna är ju inte så jätteroliga iaf, men visst går man o kikar lite ibland och fantiserar om hur barnet ser ut egentligen. Om ingen oväntat händer nu så var det sista gången vi gjorde ul, så nu får vi inte se plutten förens det är dags för den att komma ut.


Tvättstugan var det jaa...



Tjipp!


Lördag igen

Nu finns en till blogg på www.iambafucin.blogg.se/kakans! Bara mat och bak på den :)

Försökte lägga in en video här förut, men det funkade inte. Och det va visst flera om hade problem med det. Synd, ville tillägna den till en speciell person.

Ikväll är jag själv hemma. Iaf nån timme till. Älsklingen är iväg och spelar hockey. Då kan man passa på att blogga!

Tack till Sara, Johan & Alfons för en trevlig eftermiddag! ♥

Tjipp!


Lördag

Så många kommentarer jag fick ang. frågan om en till blogg, va kul! Tur att det finns en fin som gillar mig ;)
Nåja, det lutar åt att ändå fixa en till blogg. Men jag kanske inte har möjlighet att uppdatera så ofta som jag önskar. Sen blir ju fotona så himla tråkiga, jag har inget bra ljus hemma så antingen ser maten asflötig och äcklig ut (med blixt) eller helt matt och missfärgad (utan blixt). Men jag får försöka ordna det. Ja jag kan ju använda snyggblixten, då brukar det bli bättre. Fixar en blogg ikväll, då är jag ensam hemma och har mer tid. Men jag skulle gärna vilja att någon hjälpte mig med designen. Jag kunde lite sånt förr, men har tappat det helt och hållet.

Tjipp!


Onsdag

Oj, oj, oj! Nu börjar det närma sig ultraljud. På måndag gäller det och jag räknar ner och längtar enormt! Jag går in i v.20 imorrn, nästan halva tiden har gått och jag känner mig redan osmidig. Inte tung och stor än, utan mer rörelsehindrad. Magen är redan ivägen när jag jobbar. Kan inte böja mig ner/framåt utan att det gör ont. Det känns också att bäckenet håller på att luckras upp, svårt att förklara, men när jag går så tar lårmusklerna längst upp vid höften emot (på framsidan av låret). Som om jag hade träningsvärk. Den första halvan graviditeten gick ju ändå ganska snabbt, så det borde denna göra med. Ska inte tråka ut er med mer graviditetssnack! Kom på att jag borde lägga inläggen i kategorier. Men sen funderade jag på att istället göra en till blogg. En för bara mat & bak, och den här för övriga inlägg. Vad tycker ni? Blir det snurrigt?

Kasslergryta

Här får ni ett recept på en av mina favoriträtter-kasslergryta! Funkar bra både till vardags och till fest.

4 personer

4-5 hg kassler
2 paprikor (vilken färg du föredrar)
ca 1/2-1 dl purjolök
1 burk skivade champinjoner, eller ett gäng färska
1 grönsaksbuljongtärning
2-3 msk curry
2 msk tomatpuré
2 dl grädde
2 dl creme fraiche





Strimla kassler, paprikor och purjolök. Fräs curryn i smör och lägg i kasslern och fräs ett par minuter. Lägg i grönsakerna, buljongtärningen, tomatpurén och grädden och låt puttra några minuter. Blanda i creme fraiche Precis innan servering. Servera med ris, pasta eller potatis.






Väldigt uppskattat av både barn och man i huset! Grytan går ju variera med både kyckling, fisk och kött. Och även andra/flera grönsaker. Vi föredrar att ha ris till.

Smaklig måltid!




Emmelie!

Idag fyller finaste Emmelie 26 år!



Grattis! ♥


Lördag

Härlig dag med hög mysfaktor!


Lånar Calles 3Dbio-brillor





Pappa & Cornelia påväg till ån för att mata änderna



Magen fick också komma ut lite :)

 


Double peanutbutter cookies

Här kommer ett recept på en himmelsk god kaka!

Kakdeg

250 gr rumsvarmt smör
2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
6 dl vetemjöl




Börja med att göra kakdegen. Rör ihop smör och socker. Tillsätt äggen en åt gången. Rör sedan ner bakpulver, salt, vaniljsocker och till sist mjölet. Rulla kakdegen till en rulle och plasta in (den blir ganska kletig, men den ska vara så). Lägg den i frysen i ca 30 min.

ca 1 dl salta jordnötter
0,5 dl socker
½ tsk kanel

Hacka jordnötterna och blanda med socker och kanel i en skål.

1,5 dl jordnötssmör
1,5 dl florsocker



Rör ihop jordnötssmör och florsocker och forma till 24 stycken små bollar. Ta ut kakdegen och dela den i 24 delar. Platta ut varje del ordentligt och lägg en jordnötssmörkula i varje och linda om den med kakdegen. Platta till kulan och doppa den i jordnöts- och sockermixen. Lägg dom på en plåt och grädda i ugnen i 200 grader i ca 10 min.




De smälte i munnen!

Varsågoda :)



Tisdag

Och jag är nyss hemkommen från jobbet. Åkte med pappa hem, det är bra, då kommer jag ända hem.

Lunchen med Emmelie va jättebra! Vi ses för sällan, och hade masser att prata om. Jag är så dålig på att ta kort, skulle ju velat haft några till bloggen. Dels visa fina Emmelie, och sen det underbara lunchen. Vi brukar (låter som vi lunchar ofta, men det gör vi inte) hämta mat från den där restaurangen mitt i Filbyter gallerian. Där finns det salladsbuffé där man förutom gurka, sallad och tomat får välja 5 ingredienser. Men idag fick vi till ett annat lunchställe, Matkällaren på Torggatan, som jag varmt kan rekommendera!

Denna lilla butik (bara avhämtning där) är en liten minisaluhall och hade masser med grejer till försäljning och färdiga lunchrätter, såser, röror osv. Samma princip där som i Filbyter, en bassallad och 5 ingredienser. Men, de hade över 70 ingredienser att välja på. Inte lätt kan jag lova! Bl.a. couscous, olika pasta, olika kyckling och tonfisk, räkor, kräftstjärtar, lufttorkad skinka, bulgur, stekt potatis, olika röror, majs, frukter, ostar, soltorkade tomater m.m. Jag tog couscous (i den var det morötter, paprika, broccoli och harocot verts), tacokyckling, kronärtskockor, marinerade champinjoner och fetaoströra med oliver i. Riktigt god sallad! Mätt blev jag med. Allting var så fräsch där! Vilken reklam det blev nu hehe :)



Efter lunchen gick vi en sväng till Lagerhaus innan pappsen kom o hämtade mig. Nu ska jag byta om och gå en kort promenix med Erika. Behöver nog vila lite om jag ska orka med att jobba resten av veckan, näsan rinner och det värker i hela kroppen. Damn you stupid förkylning...



Måndag

Idag är det bara två veckor kvar till ultraljud! Känns som flera månader, men det går nog snabbt. Längtar masser. Har inte kännt en enda rörelse sedan igår fm. Det får mig att tvivla på om jag verkligen kände rätt. Så att få se det lilla livet på bild, totalt live, det behövs nu. Jag kan va ganska nojjig ibland. Sällan när det gäller kroppsliga grejer, utan oftast när det gäller fordon. Att nåt ska hända när jag sitter i en bil. Men nu får bebis snart bli lite aktiv, annars kommer jag bli nojjig!

Måndag

Måndagar är för mig som söndagar för de som har ett mån-fre jobb. Med andra ord, jag hatar måndagar. Jag går bara och tänker på att jag ska jobba imorrn. Men, just imorrn har jag bara en kund, sedan ska jag ta en trevlig lunch med fina Emmelie!

Det där med ensamhet... lite beror det nog på att jag är ensam hela dagarna på jobbet. Ser knappt mina arbetskamrater (förutom 20 minuter i bilen till/från jobbet) och de enda som håller mig sällskap är de tanter som är hemma. Och av dem är det bara två-tre st com är sociala. Kan ju tyckas vara bra, men de babblar väldigt mycket :)
Det bästa sällskapet jag har är djuren. Flera kunder har katter-jättemysiga! Förutom en som attackerade mig... Sen finns det en som har får, de vill gärna bli klappade. Och en har två nymfparakiter som tjattrar så dant. Den finaste är helt klart collien som jag träffar varannan vecka. Den får mig att tänka på Jazzie. Som jag saknar den hunden!


Oersättlig

 

 


Lördag

Idag kände jag nåt som jag definitivt kan säga var en spark från bebis! Ni ska veta, att innan man börjar känna rörelser så känns det inget speciellt att vara gravid. Om man bortser från illamående, trötthet och humörsvängningar alltså. Annars kan man ibland känna att det drar lite i ligamenten och ev lite växtvärk. Men såfort man känner sparkar, då är det verkligen på riktigt. Då vet man att där inne finns en liten levande krabat! Annars idag har det varit blandat; en liten sväng i regn och storm ner till stan med Erika, bakat uppochnerkaka till mamma & pappa och myst med mina hjärtan. Lillan sover sen 19 så nu är det film o godis som gäller. Och imorrn tar vi några ärenden i Linköping. Tjipp!

Bild på prinsessan med

Hon är min stora stjärna!

 

 

 


Fredag


2011-V. 17
(jag älskar mina mammajeans!)




2008-V. 20
(det närmsta jag kunde komma v. 17 i fotoväg)

Har inte känt några sparkar än. Kanske några, men inget jag kan säga definitivt är från bebisen. Ganska trist faktiskt. Med Cornelia kände jag första i v. 16. Men men, det kanske är en för tillfället lugn krabat. Och än är det ingen idé att oroa sig för det. Bara tre veckor kvar till ultraljud, jag längtar som sjutton!

Nu ska jag plocka fram nåt gott att dricka och sätta mig i soffan. Älsklingen är på match i Lkpg ikväll så jag har hela för mig själv :)

Tjipp!

Fredag

Jag känner mig ensam! Inte just idag, utan allmänt. Jag jobbar, andra jobbar/pluggar, tiden är för kort och dagarna rullar på fortare än man hinner blinka. Ja visst har jag älsklingen, o vi kan prata om allt, skrattar tillsammans och har det bra. Och visst har jag mina vänner, de som hänger här på söndagskvällarna, som jag kan ha kul och mysigt med. Men jag saknar nån speciell. Nån som har det där extra som jag behöver. Och som inte bor 25 mil härifrån. För första gången känner jag min ensam....

Torsdag

Oh så fint väder det har varit nu några dagar! Helt soligt och plusgrader. Vilket betyder solbriller och icke-underställ :) Dock har det ju blåst en del, speciellt idag. Cornelias vagn lyfte (utan henne i) från marken av en stark vind förut! Åh min lilla fis, saknar henne så dant när jag jobbar! Hon trivs verkligen på dagis, och hon utvecklas rejält, men man skulle ju vilja va med så man inte missar nåt. Härmedan hade hon, på dagis, suttit med en docka i knäet och sjungit "ja må du leva" för dockan och gett den en kokt korv med bröd (i plast). Hur gulligt är inte det?! Jag är stolt över min fina flicka! Hon sjunger och pratar som sjutton. Hon kan säga meningar med fler än tre ord, som man förstår ordentligt, inget "bebisspråk". Ska komma ihåg att blogga en bild imorrn, nu är datorn upptagen. Bäst att sova lite nu så man orkar upp kl.5. Godnatt!

RSS 2.0