Onsdag

Du är på dag 266 av 280. (95%).


Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 6 fulla dagar (v37+6).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 13 jul 2011
Du har 14 dagar kvar till beräknad förlossning


Det ni! Två veckor kvar :)

Kollade på gamla inlägg från när jag väntade Cornelia. Hade skrivit ett likadant inlägg som ovan. Och sex dagar senare kom Cornelia! Så jag hoppas på samma tur denna gång. Vill verkligen inte gå över tiden. Hettan är olidlig och jag kan inte sova. Kan inte vända på mig och får därför ont i hela kroppen på den sidan jag somnar. Så bebis, kom gärna så snart som möjligt! (Men inte innan fredag, jag ska ha ett julibarn!)

Allt är färdigt, och förra veckan fixade vi det sista med skötbordet och så. Vi hade ju tänkt borra upp ett väggskötbord i badrummet. Men efter lite om och men så bestämde vi oss för att lösa det på ett annat sätt. Vi har det väldigt trångt, och då har vi inte onormalt mycket möbler/grejer. Men spjälsängen står bredvid våran säng:



Och skötbordet delade vi på. Så själva liggdelen ska vi lägga ovanpå spjälsängen. Jaa, hur många gånger man nu orkar lägga upp och ta ner den får vi väl se. Men jag sydde iaf ett nytt överdrag i vaxduk till madrassen. Jättelätt! Men apjobbigt att sy på tryckknapparna.

Såhär blir det då:


Givetvist lägger vi på en handduk så det blir mjukt och skönt för bebis.

 

Tjipp!

 

 


Glad midsommar!

Firade midsommar i stugan med hela familjen och min moster. Mysigt även om vädret kunde varit bättre. Vi åt klassisk sill & potatis till lumch och grillade på kvällen. Däremellan blev det jordgubbar och glass.

Jag hade missat att ladda batteriet till kameran så det blev inga bilder. Men jag fick med magen i mobilen (därav bajsdålig kvalitet) så jag & bebben i magen önskar alla en glad midsommar!





Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 1 full dag (v37+1).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 13 jul 2011
Du har 19 dagar kvar till beräknad förlossning.

 

 


Minisemester!

Idag kom jag hem efter en mycket trevlig helg hos Sofia i Stockholm. Emmelie och jag åkte upp i fredags eftermiddag. Sofia hade lagat mat åt oss, en jättegod pastasallad med en fetaoströra till. På lördagen gick vi och köpte färskt bröd från en bageri. 85 riksdaler (!?) för 2 ganska små limpor... Nåja, goda var de och jag tror de var stenugnsbakade. Efter frullen åkte vi in till Drakens Källare och fixade lite innan vi stack iväg för en lunch/fika. Flickorna fick även ta sig varsin öl i solen, och jag fick en kall cola. Köpte med oss jordgubbar hem och gjorde typ bål (alkoholfri flädercider till mig). Som tradition sjöng vi en massa fina låtar och Sofia spelade gitarr. Jag älskar att lyssna när hon spelar! Senare letade vi reda på en thairestaurang och käkade god mat. Idag åkte vi hem skapligt, vid tolvhugget. Emmelie körde. Och tur det, för det spöregnade hela vägen hem. Ibland såg man knappt vägbanan och jag var så nervös så det kändes som att jag hade en konstant sammandragning!

Saknade båda mina raringar hela helgen, och blev överröst av kramar och pussar från Cornelia när jag kom hem. Hon ville knappt släppa taget. Men åh så kul det är att träffa Sofia & Emmelie, fina fina flickorna!

 

Nu ska jag bara ta det lugn de resterande 24 dagarna som det är kvar till bf. För man vet ju aldrig-lill*n kan ju bestämma sig för att komma tidigare. Cornelia kom 6 dagar innan bf, så jag hoppas att denna krabat gör det samma...

 

Tjipp!

 


Måndag

Du är på dag 250 av 280. (89,3%).


Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 4 fulla dagar (v35+4).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 13 jul 2011
Du har 30 dagar kvar till beräknad förlossning.

Nu jäklar börjar det närma sig! Jag ska snart föda :S
Jo lite nervös är jag nog. Mest över smärtan. Jag vet ju hur det va sist, men det kan bli både värre eller bättre denna gång. Hoppas på det sistnämnda.

Det mesta är färdigt. Spjälsängen är bäddad och ombonad, babykläder tvättade, vagnen är färdig, skötväskan är packad, babyskyddet är tvättat och ska bara installeras i bilen. Det som fattas är att packa en väska åt mig till bb. Och borra upp skötbordet i badrummet, men det får vaktmästaren göra annars blir det väl ett jäkla liv.




Onsdag

Vadå fågelbad? Funkar ju utmärkt som kattsäng!

 

Klart att hon går i pappas fotspår :)

 

I måndags firade vi min bror Peter som fyllde år. Vi var ute i stugan och grillade regnbåge, marinerade tigerräkor och korv. Till det hade vi ugnsrostade rotsaker och jag hade gjort en romsås och en remouladsås till. Smaskens! Efteråt blev det glass. Tur att vi hade fyllt upp lilla poolen, för det blev rätt kladdigt :)

 

Glassen smälte väääldigt fort!

 

Jag, och magen i v. 35 (34+4)

 

Såhär fin var lillhjärtat i några minuter :)

 

 


Idag...

V. 35 (34+1). 40 dagar kvar!!!

Kolmården & Tropicarium

Heeej!

Igår var jag, älsklingen, Cornelia & Erika på Kolmården. Det var i princip första gången för mig då jag var så pass liten första gången så jag inte har några som helst minnen därifrån. Och det var superkul! Så många fina djur att titta på ju :)

Höggravid som jag är var det ju inte så kul med alla uppförsbackar då, men det gick bra. Hade bara ont i fötterna efter en hel dags vandring, annars var det lugnt. Vi åkte den nya attraktionen, Safari. En linbana där man åker över bl.a björnar, lejon och giraffer. Jäklar vad högt upp den åkte! Jag är liiite höjdrädd, men njöt mest av utsikten. Det blåste där uppe, men inget som märktes förens i slutet då korgen började gunga lite lätt. Kallt var det dock, jämfört med på marken.

Det kändes i princip folktomt, vilket var toppen! Vi passade in en bra dag, inget folk och kanonväder! Jo bilder blev det ju en hel del, cirkus 1500st med Erikas också. Dock finns det många som kan raderas. Ni får se några här, annars hamnar de flesta på Facebook, det går fortare.

 

 

De var ju inte blyga, de hoppade upp i vagnen och satte sig :)

 


RSS 2.0