Hrm..

Tycker ni är så dåliga på att kommentera. Det krävs att jag hotar med lösenord för att nån ska öppna munnen. Fine, jag är heller inte världsbäst på att kommentera. Skyller det på att jag hittills har surfat på mobilen och det är bara krångligt och pyttelitet.

(Ja jag har fått en dator! En fin, i borstad aluminium!)

Torsdag

Jihuu! Bara en dag kvar till helg! Imorrn ska jag ha en ny tjej med mig som ska börja som vikarie. Jag har varit lite nojjig över vem som skulle ta över mitt schema. Vem som helst får inte :)
Men nu har vi hittat en tjej som är kanonbra. Hon jobbar bra, är trevlig och kommer definitivt passa bra hos oss. Vikarierna verkar också lovande.

Idag hämtade vi hem terrrariet, och det blev jättebra! Nu har de varit däri tillsammans i vad, 2 timmar typ? Och har redan börjat "kramats"!

 


Barnvagn

Ni vet ju att jag numera är sjukt trött på svart. Allt är svart! Mina kläder, skor, möbler, täcken bla bla bla...
Jag har börjat köpa kläder med färg. Min garderob börjar sakta bytas ut till en färgklick. Känns bra!

Iaf... vi har ju det mesta till bebis från Cornelia. Vi får köpa lite mer kläder (vet ju inte än vad det blir för kön så det får vänta tills efter sommaren. Ett babygym ska vi köpa med, Tyson tuggade sönder det förra.
En vagn ska vi beställa med. Förra var en Baby Travel Grizzy, (svart!) som vi var mycket nöjda med. Men vi vill ha en vagn med en separat sitt- och liggdel. Så då har vi tittat på denna:

Ja, det är ju lite svart. Men röd också!


Vad tycker ni?

 

 



Onödigt

Jag hatar att jag bryr mig om det förflutna. Jag försöker att inte tänka tillbaka på det som var osv. Men så lyckas jag ändå läsa en blogg, se en statusuppdatering eller nåt som rör upp allt igen. Så himla onödigt!


Onsdag

Gött, bara två dagar kvar sen är det helg. Ofantligt trött idag. Ändå har det inte varit nåt jättetungt på jobbet. Det kommer väl med tiden antar jag. Har iaf köpt Niferex (järntabletter, 100% järn) så nu ska jag ta mig tusan bli någorlunda pigg igen!

Imorgon ska vi hämta hem akvariet som vi lämnade in hos en glasmästare. Det ska/har blivit ett terrarium år våra kära vänner. Det som skulle fixas var täckglas med nät emellan, samt en skjutdörr på ena kortsidan. Varflör inte på långsidan undrar ni då? Jo, för att vi ville ha en hel stor ruta, snyggt och trevligt. Hoppas det blev bra! Och inte allt för dyrt :) Återkommer med bild när det är hemma, inrett och uppställt!


Tisdag

Idag hade jag förutom en standardkund även ett flyttstäd. Puh, det var tufft! Jag hade två kollegor med mig så det gick ändå smidigt. Men fine, jag får väl erkänna att det börjar bli jobbigt nu. Speciellt att böja mig neråt/framåt för att t.ex sätta i en kontakt i väggen. Då tar magen emot. SF mättes till 24 cm igår. Och bebis är nu ca 30 cm lång. Så ni kan ju tänka er att det är inte en liten "apelsin" där inne längre. Det är ett färdigt barn, som skulle kunna överleva (även om chansen är liten och ifall det gör det kommer det få många problem) om det föddes nu.

Any way, jag har ingen aning om när jag ska gå hem för mammaledighet. Vet ju inte hur mycket jag orkar jobba! Vissa dagar känner jag av liiite värk i ryggen, men inte särskilt mycket. Inte ens så mycket så jag ens funderar på att ta en panodil. Men jag blir ju tyngre för varje dag så om en månad kanske det känns annorlunda?
Det är också svårt att bestämma såhär: den 30 maj blir min sista arbetsdag, sen får jag t.ex gravidpenning junimånad och är hemma fram till förlossningen. Men tänk om jag orkar jobba ännu längre då? Då går jag ju hem i onödan. Nästa måndag ska jag gå ner till Försäkringskassan och reda ut det där med gravidpenning.

Jag kan inte heller gå ner till 50% i arbetstid. Jobbar ju typ 60-70% nu så det blir ju ingen direkt skillnad :/


Nu blev det ett jättetråkigt inlägg, men det får ni ta!

 

Min finaste ♥

(som ger onda ögat hehe!)

 

 



v. 25

 

Tjockisen

Du är i vecka 25.
Du har gått 24 fulla veckor och 5 fulla dagar (v24+5).
Beräknat förlossningsdatum Ons 13 jul 2011
Du har (bara!!??) 106 dagar kvar till beräknad förlossning.

 

 


Måndag

Jag funderar på att sätta lösenord på bloggen. Antalet besökare är nämligen inte så stort, och mina inlägg är inte särskilt intressanta för slösurfande webspindlar. Men ni som ändå vill fortsätta läsa, och vara intresserade av mig och mitt liv, kan ju (förutom att slänga iväg ett sms, ringa eller what ever lite då och då) skriva en kommentar detta så får ni ett lösen. Men jag är inte helt hundra än, och det kommer inte bli lösen på matbloggen iaf. Ska sova på saken!

Glass

Jag älskar glass! I början av graviditeten hade jag glass som craving. Det var dock inte så bra, hm...
Men idag 17:56 ska Hemglassbilen komma till vår gata, och jag ska stå först i kön! (finns det folk som handlar därifrån numera? Känns som att jag kommer vara den enda i kön...)

För idag ska jag köpa den nya glassen med Ahlgrens bilar! :)

 

Kolla på iambafucin.blogg.se/kakans för mer snack om glass!

 

 

 


Bä bä vita lamm!

Den här helgen har varit så bra! I lördags åkte vi till en vän till mamma & pappa och kollade på hans lammungar. Han är uppfödare och hade jäkligt många. En tacka hade lammat dagen innan vi var där, så de var helt rosa (och inte jättesöta) och knappt ulliga.

 

Det fanns ett svart/vitt lamm (den som Cornelia klappar på bilden där just blixten inte ville sammarbeta!) som vi alla fastnade för och ville ta hem. Den ville bli klappad hela tiden, och slutade man så tittade den på en med sina söta ögon och bad om mer. Man kunde klia den under hakan, på huvudet, nosen ja överallt! Den viftade på svansen när man klappade den :) Och den var så len. De andra var ju lite mer sträva.

 

Hur söta dem än er, så ska dem ju till våra köksbord. Sorgligt när man ser de små livem, men ack så gott....

 

Tjipp!

 

 


Just nu...

Du är i vecka 24.
Du har gått 23 fulla veckor och 2 fulla dagar (v23+2).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum
Ons 13 jul 2011
Du har 116 dagar kvar till beräknad förlossning



Tjockis!

 

Vecka 24

Kroppen:
Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

 


Lycka!

Jag är så stolt över Cornelia! Det händer saker i hennes utveckling varje dag. Hon lär sig nya saker, pratar renare och hittar på massa tokigheter. I början av året lärde hon sig säga "älskar" (fast hon ska ässka). En morgon för några veckor sen när vi var lediga, och jag var jättetrött (Cornelia vaknade innan 6) ligger vi i min säng och kollar på Bilibompa. Hon vänder sig om och säger: "ässkar dig mamma". Jag blev så rörd!

Hon pratar så duktikt nu. Ord har hon kunnat väldigt länge, men på senare tid utalar hon dem jättebra, sätter ihop långa meningar och har börjat fråga: "är det där?", "vart tog * vägen?" osv. Hon pratar mycket om barnen på dagis, speciellt en viss pojke som hon leker väldigt mycket med.



Min lilla ängel ♥

Tisdag

Vaknar upp till solsken, härligt! Men -6 grader, brrr! Ska strax gå och lämna Cornelia på dagis. Har en sån där tråkig dag med bara 3 tim jobb mitt på dagen. Hatar när det blir så. Hellre tidigt på morgonen så man kan komma hem tidigt istället. För sovmorgon är ytterst ovanligt numera ändå.

I helgen som var hade vi kalas för min pappa. Han förväntade sig en lugn tacomiddag hos mig. Moahahaha! Istället hade vi hyrt en lilten lokal, dukat upp för 14 pers och hyrt in våra vänner Sara & Johan till att laga mat och catera. Pappa blev totalt överraskad! Det blev en jättelyckad dag :)

Onsdag

Söndagens utflykt ♥

 


Onsdag

Vi har kommit på knepet nu hur vi ska kunna tvätta Cornelias hår. Hon har nämligen aldrig gillat att få vatten på huvudet och absolut inte i ansiktet. Men då kom jag på att vi hade såpbubblor, och då gick det som en dans! Hon lärde sig att blåsa själv, duktiga tjejen!

 

Bara imorrn kvar att jobba, sedan långhelg. Eller nja, på fredag ska jag och Cornelia till specialistläkaren i Motala. Men efter det blir det helg! Inget planerat, vi tar det som det kommer.

 

 

Jag är ju inte så vacker, men Cornelia är skitsöt!

(V.20+4)

 

 


RSS 2.0