Fönsterlampor

Diskuterade lite med min vän Fredrik om att jag tyckte det var svårt med inredning. Han är toppen på inredning och är mycket kreativ och ideérik! Jag vet inte riktigt vad jag gillar. Bara vad jag inte gillar. Nu är jag ute efter hängande fönsterlampor. Små till köket och normala till vardagsrummet. Jag har inte fastnat för några speciella direkt, så kom nu med tips och hjälp mig hitta några snygga!


Sjukstuga

Älsklingen och Cornelia har varit sjuka i veckan. Feber och förkylda. Jag och Lukas att lyckats hålla oss ifrån det där *peppar, peppar...* och hoppas att vi kan undvika det helt. Det har alltså varit ett par dagar av inomhusmys här. Jag och Lukas tog en promenad igår i det soliga vädret och senare tog vi bussen till Vadstena för att hälsa på Sofia och äta middag med Em & Helena. Gick faktiskt bra men stört högt mellan bussen och trottoaren så det var lite knepigt att få ut vagnen. Bussarna ska ju kunna sänka sig, men när jag frågade sa han att det bara blev ett par centimeters skillnad så det kvittade ju. Bytte till sittdelen på Lukas vagn igår och det var han nog nöjd med. Nu kan han sitta bättre (det går att fälla upp ryggstöd i liggdelen men det var inte tillräckligt), och det är fullt ligglägge med.






Pssst..!

Sofia, hur många semlor åt du igår egentligen? ;)

Fina, fina Fia ♥

 

 


14/2 2012

Ja, jag vet att jag sa att vi inte firar alla hjärtans dag. Och det är egentligten korrekt. Vi brukar inte fira. Men idag, utan att vi hade planerat det, blev det supersmarrig middag med vin och tända ljus. Och vi överraskade tillochmed varandra med blommor och choklad! Efter middagen tog det romantiska slut, då gick älsklingen till Kalle. Jag myste med barnen framför Kalle och chokladfarbriken, hade vattenkrig och tittade ut på när snön vräkte (vräker!) ner.

Vad har ni gjort idag?

Nybadade mysungar!

 

 



Ge mig energi!

Fan! Sömnbristen tär på mig. Tyvärr är det inget som jag kan göra nånting åt. Lukas är jättemammig och kan inte vara hos pappa mer än några minuter. Annars hade jag sprungit bort till någon och sovit över på direkten. Bara en natt eller två så jag fick tillbaka lite ork. Det är ju inte fyra nätters sömnbrist vi pratar om, utan sju månader! Jag står ut, men jag känner att jag inte är mig själv. Jag är grinig och har absolut inget tålamod. Tycker synd om Lukas med. Han får inte sina timmar han behöver eftersom att han inte osmnar tungt fören framåt elva, tolv och vaknar flera gånger på natten. Till följd av det sover han masser på dagen (och det är omöjligt att hålla honom vaken!) så det blir en ond cirkel.

 

Nu sover lilleman. Om det är för natten eller om han kommer vakna fem, sex gånger till innann tolv det vet jag inte. Men jag tänker ändå gå och lägga mig!

Vilket gnälligt inlägg /:


 

 


Kakans uppdaterad!

Nu finns tre nya ljuvligt goda recept här!


Att sluta med napp

Puh, vi försöker sluta med napp här hemma. Cornelia alltså. Det är inte det lättaste. Vi funderade ju på hur vi skulle gå till väga. Bara sluta tvärt, helt och hållet? Eller successivt? Vi gjorde en kombination. Hon får ha nappen på natten när hon ska sova, samt om hon vilar på dagen. Annars helt utan. Vi började i onsdags eftermiddag. Hon har gnällt en hel del och frågat mycket efter nappen, men vi har stått på oss och hon har än så länge bara haft den på natten.

Men det känns jobbigt när man vet vilken trygghet hon känner med nappen. och så helt plötsligt slits den ifrån henne. Jag förstår att hon blir ledsen. När Cornelia gick heltid på dagis använde hon den knappt. Hon la den i sitt skåp på morgonen och fick den när vi gick hem. Jag läste lite on ämnet och det är tydligen lättast att sluta vid 6-7 månader. Efter det kan man lika gärna fortsätta till treårsåldern för där emellan är de inte "mogna" att sluta (att förstå resonamanget). Så då kommer vi till Lukas. Sluta nu, eller vänta?
Har ni några erfarenheter av detta?

 

 



Är det redan torsdag?

Uj, uj, uj! Idag är det sån där tråkig tvättdag. Att tvätta är den absolut tråkigaste hushållsysslan! Jag har vägt för- och nackdelar med att ha tvättmaskin hemma mot tvättstuga i källaren. Visst är det skönt att ha friheten, kunna tvätta när man vill. Men å andra sidan så skulle säkerligen tvättberget stiga allt högre iom att jag skulle skjuta på det.  Vi har en tvättstapel i förrådet, men just nu prioriterar vi badkaret. Det är rätt skönt att kkunna krypa ner i ett varmt bad ibland. Och speciellt för barnen. Jag vill flytta, nu!

RSS 2.0