Grädde

Jag var på bvc igår med Lukas. Det var dags för vaccination. Jag tog upp problemet med amningen. Det är nämligen så att Lukas vill äta så himla ofta! Varannan till var tredje timme på förmiddagarna. Varje till varannan timme på eftermiddagarna och ett par gånger/ natt (väldigt olika där). Jag antog att det berodde på att jag inte hade tillräckligt med mjölk eller att den var för tunn så att han helt enkelt inte blev med. Tänkte att jag kanske kunde prova amningste eller be om sånt spray. Men det behövdes inte. Vi vägde Lukas och jag insåg att det finns grädde i brösten. Riktigt fet och mättande grädde! Lukas hade nämligen ökat bra i vikt och det gick definitivt ingen nöd på honom.

Jag fick alltså valen att stå ut, börja med gröt och puré eller börja med ersättning. Lätt val- jag står ut!
Tänker inte börja med ersättning nu när jag faktiskt har supermjölk. Puré och gröt har vi provat lite, smalportioner. Men vi stressar inte med det, det kommer tids nog. Han kommer få lite gröt på kvällarna för att se om han kanske sover bättre då.

Roligt inlägg va? ;)

Bilder

Myskatten ligger hellre inne på sängen och slappar nu när det börjar blli kallt om tassarna


Högsta koncentration när Cornelia pusslar. Då pusslar hon alltså ett pussel på 30 bitar för femåringar. Utan hjälp.



Lilla gladfisen!

 


Det närmar sig jul!

Bara 6 dagar kvar! Jag längtar! Jag längtar efter att få mysa på morgonen med mina änglar, att få äta go mat med min fina familj, umgås hela dagen och spela spel, skratta och ha det riktigt riktigt bra!

Igår var vi i Blåvik och pyntade och klädde julgran. Brasan var tänd, vi lyssnade på julmusik och åt tomtegröt och skinkmacka. Barnen (Cornelia och Isodor) lekte och vi hade en urmysig kväll! Idag har det pyntats lite mer här hemma. Nu är det bara lite småfix kvar. Nästan alla klapparna klara, bara Gabriel kvar och jag har absolut ingen aning om vad jag ska köpa. Julmaten är inhandlad och julgodiset ska göras i veckan.

Min lilla nisse på julmyset på Höje ♥

 



elfte december

Idag är min snutteplutt fem månader gammal. Lillen växer och växer. Han babblar som tusan och ska vara med överallt. Ingen ändring gällande sovandet. Han vaknar gärna ett par gånger om natten. Ibland somnar han om utan att äta. Och jag ammar än (hive five to me!), även om jag får ta till flaskan ibland då han inte verkar nöjd. Han har börjat smaka lite gröt och fruktpuré.- I början spottade han bara ut, men nu verkar han börja få till tekniken och han gapar efter mer när han ser skeden. Han är så söt lille Lukas!



 

 

 




GRATTIS SARA & JOHAN!

Äntligen är lille Pysen här! Igår eftermiddag föddes en liten pojke.
Stort grattis till mina fina vänner!




Torsdag 1 december

Bara 30 dagar kvar på detta år! Tänk vad fort det har gått. Idag för ett år sedan var jag gravid i v.8 och jobbade. Idag kombinerar jag mammaledigheten med lite jobb. "Telefonjour" varje vardag, schemaläggning, personalfixare. Samordnare?

Och, bara 23 dagar kvar till den stora dagen. Julafton! I år blir vi kvar på hemmaplan med min familj. Jag hade gärna firat med både min och Bosses samtidigt, men dels har vi alla olika traditioner och så har vi ingenstans att vara. Jag önskar mig ett hus, och en stor julgran. Och att vi alla ska vara tillsammans hela dagen och mysa. Gärna hela helgen. Dan innan dopparedan, julafton samt juldagen. Någon dag kommer det bli verklighet!

Nyårsafton har vi inte planerat än. Vi ska ha middag först, tradition you know! Men sedan är vi öppna för förslag. Vad ska ni hitta på?

Tjipp!



RSS 2.0