schkånä

Jag är i Skåne. Hemma igen på söndag kväll. Uppdaterar mer på måndag. nu: MAT! :)

Trollungen

Det kan bli kladdigt ibland när man äter gröt

 

Sover gott på mammas & pappas säng

 

Ella låg på Cornelias fötter i lördags

 

Försöker ta sig framåt

 

Gladfis!

 


Jägarn's vilken trevlig kväll!

Moahahaha ni (Ida) förstår min rubrik. För er andra ska jag tala om. I lördags var vi alldeles bredvid Tåkern i en liten jaktstuga. Den låg mitt ute i sumpmarken. Ni som varit och letat fåglar eller div. insekter där med t.ex skola vet ju hur blöt och speciell marken runt Tåkern ser ut. Den lilla stugan stod på sjuttioelva st pelare och var inringat med elstängsel. Ja kossorna betade ju utanför. Tyvärr tog jag ingen bild på stugan (idiot!) men det blev några kort innifrån. Med på den lilla myskvällen var borghamn, dvs Fredrik & Ida. Fredrik L som höll med stugan och en gemensam kompis till de andra men ny för mig, Caroline. Görtrevligt var de! Masser med god mat, en tänd brasa och en jäkla massa skratt.

Mysbrasa


Maten


Borghamn


Jag & Fredrik L bakom


Fredrik & Caroline


Ida & Fredrik


Tello, Fredriks (Lenérs) lilla myshund


Carolines hund Ella, sitter slappt på stolen


Tre söta flickor vid frukostbordet. Ella, Caroline & Ida


Shitty day



Jag gillar den här. Hur ofta känner man inte så liksom?


Fix!

Min Tina var här förut och fixade både det ena och det andra. Först klippte hon till mig. I håret alltså. Var sugen på lugg men när hon visade hur tanig den skulle bli så hoppade vi över det (får bli en fejklugg istället). Istället klippte hon typ en decimeter samt klippte upp det lite. Finns ju inte så mycket att klippa (det är übertunnt) så det som föll ner på golvet hade kunnat rollats upp :)

Sedan blekte vi mina tänder, övre raden. Blev faktiskt lite skillnad! Smakade förjävligt och det lät roligt när man pratade. Under tiden plågade hon mig med att noppra mina ögonbryn.

Nyss var Kalle här med två varma cheeseburgare till mig, mumma! Nu ska jag se om Cornelia vill ha lite gröt, hon har matvägrat idag, bara flytande som funkat.

Bye, bye!

In i dimman

Vaknade i morse av en tjock dimma. Nu har den lättat där nere på marknivå, men på min våning är den fortfarande kvar...


Sex månader

Idag är det sex månader sedan jag klämde ut den där underbara tösen! Gjorde jävligt ont men absolut värt smärtan. Hon är tokmysig och jag njuter av varje sekund med henne. Idag har vi varit på grannen Robert jobb. Cornelia satt i ett militärfordon (av nån slags sort) och höll iratten. Tog ju ett par kort, men såg senare en "Fotografering förbjudet" skylt så jag avvaktar med att visa tills jag frågat Robert om lov. Nåja, nöjd såg hon allt ut att vara.

Sitter så stadigt och fint!

 

Idag, på halvårsdagen!

 

Gladskit!


Min plutt

Imorrn blir hon sex månader. Shit vad tiden gått fort. Redan ett halvår!


Kolla!

Spana in gaddarna...!


Höst

Nu är snart hösten förbi. Men jag gillar höst. Det är mysigt. Man får tända masser med ljus, tända en brasa (om man har nån), mysa under en filt och dricka massvis med te. Och alla färgerna, det är ju så vackert när löven skiftar (tills de ramlar av och träden blir kala, spökiga saker). Hösten är tokmysig, när man är inomhus! För fy sjutton för att gå ut en sån här dag. Det blåser så håret står åt alla håll och kanter, linserna torkar och man blir halvt blind. Det regnar så man blir blöt (tillsammans med blåsten kvittar det om man har paraflax, man blir lika blöt iaf) och slutligen: det är kallt! Nä när det är höst, då stannar jag inne och njuter.

Men vintern då? Jag älskar ju snö och framför allt jul. Hur mysigt som helst! En riktigt kall vinter dag med snö, då går jag gärna ut. Inte alls lika kallt som höst. Eller jo, men på ett annat sätt. Ingen blåst och inget regn. Det är ju roligt med snö, och allt man kan göra med den! Sen är den ju tokfin när den är orörd. Ja, vintern gillar jag. När det inte är tö och blask, då stannar jag inne och njuter!

Var är min napp? Nää men jag tar väl handduken då...


Dagens

Idag ska vi äta blodpudding, bacon och lingon, vill ni ha en bild....?

Var iväg en sväng förut på ett litet ärende, gick bra och fick ett positivt besked. Nu håller jag på och fyller i Cornelias bok, måste ju göra det innan man glömmer bort allt :)

(går) dagens

 

Ugnsbakad falukorv med potatismos, yummi!

 


Paket!

Jihuu! Jag älskar paket! På posten hämtade jag ut denna söta nattlampa till Cornelia. Den visar olika stjärnbilder och man kan välja på olika färger.

 




Nämen under tiden jag väntar på svar

Så får jag väl babbla lite. Åh, tackar nej till lägenheterna vi var och kollade på. Den första var riktigt skabbig! De påstod att den var besiktigad, men det låg underkläder kvar i garderoben! Vidrigt. Allt var från 70-talet om inte ännu äldre. Tapeterna var ju nyare, men vi pratar fortfarande under 2000-talet... 
Den andra lägenheten var i bättre skick men tapeterna var nyare och faktiskt mer slitna än den första. Den tredje var nya, fräscha tapeter, diskmaskin, nya luckor och bänkar men asgammalt badrum (brunt golv!?). Men, vi vill ju ha uteplats, så vi avvaktar till vi får en sådan. Det kan visserligen dröja, men det kan vara värt väntan. Fast jag vill verkligen flytta! Och om jag nu ska stå ut här i ett par månader (år?) till så ska det fasen ske en förämdring här hemma!

Idag kom en avi med posten. Tror det är nattlampan jag budade på på Tradera. Det återstår att se om en liten stund :)

Hur gör man?

Jag vill ha in en youtubevideo här, hur gör man?

Gullungen


(Går)dagens

 

 

Köttgryta (med smak av karljohansvamp, timjan och citron) med ris. Skulle ju varit potatis men jag hade glömt köpa det.


Idag...

... förtjänade (fast egentligen inte) jag dessa godbitar:

Ostkaka. Jag älskar ostkaka! Och den nya supergoda maraboun smälte i munnen! Muffinsmaterial?


(Dessutom fjäskade Bosse med pizza ikväll eftersom det är fotboll på teve :) hehe!)


Tatoo

 

Bosse fick ett presentkort på tatuering hos Mäsing i Motala i födelsedagspresent. Igår var vi där och stämplade honom för livet. Blev ju fint! Eller vad tycker ni? Medans Bosse satt hos tatueraren passade jag på att fika med Sofia som var hemma i byn.


jodå

Är på lite bättre humör nu. Calle var här och käkade nyss. Sen tog han med sig Bosse och åkte in till Lkpg där det nalkades ishockeymatch. Jag bangade matchen och tog istället tillfället i akt att ha en tjejkväll med Tina. Och Cornelia förstås. Har bakat muffins kvällen till ära. Nåja, smeten är åtminstone färdig, ska gå till Ica och köpa Dumle och Polly sen när Tina kommer. Tänkte slänga i lite minimarschmallows också. Sen tror jag nog vi går till Satoil och hyr en film. Frågan är om man inte ska ta bilen? Det regnar ju titt som tätt.

Trollunge


Urk

Vart är orken?

Cornelia har börjat med en ny min. Hon snörper ihop munnen och kisar med ögonen samtidigt som hon fnyser.


Tjipp!

Ingen dagens med mat idag, hade nämligen inte kameran med mig ut till stugan idag. Där serverades det potatis,  fläsk och löksås, mumma! Nu ska jag ta en knäckemacka och en kopp te, känns inte vidare intressant att fota.

Med Cornelias tand kommer också gnäll upptäckte jag idag. Förmiddan var jättebra, men sen blev hon surare och surare. Inte så jag stör mig så mycket, men klart att det är bättre när hon är snäll och glad. Känns förresten som att tanden bredvid är på G uppåt den med.

Imorrn har vi nog inget planerat. Tror en kompis till Bosse skulle komma förbi på en fika. Jag borde promenera. Oj det är mycket jag borde men det där "borde" ramlade ner från axlarna. Motivation! Ge mig sa jag!

♥ Natti, natti! ♥

Plutt

Jag är så lycklig över min plutt! Och hennes far :)

Myser med pappa

 

Min plutt, min underbara plutt!

 

Har haft en söndag helt utan planer. Så himla skönt. Oftast (varje dag i princip) är det alltid nånting vi ska göra. Visserligen var det filmkväll (men det är ju rutin nu) och så fikade vi hos mor & far (var ett tag sen) samt vi tog hand om ren tvätt. I övrigt har vi bara slappat och myst hela dagen. Nu sitter Bosse i soffan och kollar på Bourne Ultimatum. Jag tycker inte den trilogin är superkul så jag passade på att sitta här en stund. Imorrn om de är skapligt väder ska vi ut till stugan. Mamma & pappa är så duktiga och har fixat och donat där ute så vi börjar få lite dåligt samvete.

Åh, budade hem en nattlampa till Cornelia. Den ser ut som en sköldpadda (mjuka delar men hårt skal) och visar stjärnbilder. Hoppas att den kommer i veckan!

Nä, nu ska jag gå till älsklingen och mysa lite. Bye!

Dagens

Eftersom att jag har kass klädstil, inte kan sminka mig för fem öre, knappt äger en hårprodukt och inte har råd att lejja någon som gör sånt skit åt mig så förekommer inte några dagens i denna blogg. Förutom idag, men då består den av mat. För det kan jag!

Fisk med räkor & äggsås till lunch.

  • Tallrik&bestick- Ikea
  • Fisk, wokgrönsaker- City Gross
  • Ägg- En bonde i Hogstad


 

Toast & varm choklad med marschmallows i.

  • Tallrik- Mique
  • Mugg- Sinclair/Kopp&Kanna
  • Bord- Ikea
  • Smörgåsar- Karins

 

Minimarschmallows, superbra att ha ju!

  • Påse med innehåll-Kvarnen
  • Bord-Ikea

Snälla!

Ge mig lite energi! Helst i flytande form då jag är törstig just nu. Bah, orkar ingenting idag. Har så mycket hemma att ta tag i men det finns ingen lust. När Bosse kommer hem ska vi till Motala och boka tid för tatuering, gå lite på stan, ta en fika och sen käka middag hemma hos Johan. Bosse ska vara fyllechaufför ikväll.

Gårdagens fiske gav noll resultat. Som jag sa. Nästa gång får jag bestämma vatten, och det lär inte bli i Mjölby iaf! Iskallt var det (trots tre par byxor!) så den där varma oboyen vi hade med oss var väldigt uppskattad.

Cornelia ligger under gymmet och leker just nu. Ooh man kan känna vassa kanter på tandköttet nu, hennes tänder är på G! *lyckligt ögonblick*

♥ Min solstråle! ♥


Ooh ja!

När jag kom hem efter en trevlig fika hos Johanna i Västra Harg hittade jag inte bara ett, utan tre paket i min brevlåda! Ett från svärmor och två från Tradera. Jihuu!

Cornelia lyckades faktiskt somna vid nio igår. Dock vaknade hon tre gånger mellan nio och tio. Men det är ju bättre än tidigare i veckan!

Idag ska det fiskas. Sara ska vara barnvakt medans jag & Bosse åker till Skogsjön ocg fiskar. Jag tror inte vi får nån fisk, men det tror Bosse. Så vi får väl se vem som har rätt. (jag!) Nej nu ska jag ta och leta reda på några varma kläder, steka några ägg och göra varm oboy.

Later!

RSS 2.0