Dagens lilla lunch

Idag blev lunchen snabbast möjligast (näst intill färdigmat-snabb).

 

Färdiga köttbullar

Nudlar

Wokgrönsaker, frysta

Woksås

 

Bara steka, koka, blanda och äta :)

 

 


Gårdagens lilla kvällsmål...

... blev en kopp te och toast.

 

Mys. Har lagt på en vaxduk på glasskivan. Blev kanonis!

 

 


Lördag

Eftersom jag försöker vara miljövänlig och återvinner det mesta (nåja, alla är männskliga och visst slinker det ner nån konservburk i vanliga soppåsen ibland), så köpte jag en fröautomat på City Gross som man fäster på en PETflaska. Nyss var pappa här och satte upp en stolpe med krokar på där vi hängde upp PETautomaten och två hållare för talgbollar. Så nu väntar jag bara på att de små söta mysbollarna ska komma och äta hos mig!

Kanske är det lite nära huset, men de kommer nog ändå. Såg att nån längre bort på gatan hade hängt upp en automat på sin trädgård, och där var de några söta Blåmesar.

Förresten, ni vet att man INTE ska ha fröautomater där fåglarna kan gå in va? Då bajsar de i maten och kan sprida massa med sjukdommar! Inte coolt mot de andra pippisarna och djuren runt omkring...


 

Åh, ingen än. Men de kommer :)

 

 


Torsdag

Guuu va tråkig min blogg ser ut! Kan man inte ens ändra storlek på texten? Jag kan inget om design!

Snart helg. Imorrn ska jag jobba ett par timmar, sen kommer mamma & pappa (som hämtar Cornelia på dagis först) och hämtar mig för en liten shoppingrunda. Vi ska köpa present till Gabriel och handla mat och gott till hans födelsedagsfirande. Jag ska även kolla efter en vinterjacka. Anna, min vän, hade en superfin röd, precis som jag vill ha från *piiiip* och jag håller tummarna för att det finns några kvar.

Vi fick tillbaka bilen idag! Dock nu ikväll så jag har inte sett den (var upptagen med tvätt och barn). Bror min sa dock att den såg mycket bra ut och kändes bra att köra. Ska bli spännande att se den i dagsljus. Fast nu kom jag på att det får jag inte göra förens typ måndag. Älsklingen åker ju tidigt på morgonen och kommer hem när det är mörkt. Nåja, ska ta bilder på den då iaf så ni får se.

Nu ska jag sussa, upp tidigt imorrn!

Veckans matsedel

Måndag- Blodpudding med bacon & lingon
Tisdag- Fiskpinnar med ris & currysås
Onsdag- Potatis och falukorv med pepparotsås
Torsdag- Spagetti & köttfärsås


Helgen är ännu inte menyn bestämd. Älsklingen är borta och jag & Cornelia är själva hemma.

Blodpudding med bacon & lingon



(bild snodd, men min servering såg minst lika god ut!)


Klipp ett paket bacon i mindre bitar och bryn i stekpanna.
Skiva ett paket blodpudding och bryn.

Gör en råkostsallad på rivna morötter och ett rivet äpple. Servera blodpudding, bacon, sallad med en klick lingon och en skvätt grädde.
Enklare kan det inte bli!


Fiskpinnar med ris & currysås



(återigen inte min bild, glömde helt enkelt kameran i början av veckan...)


1 paket fiskpinnar
Ris för 4 portioner
2 dl ärtor


Såsen:

3msk honung

2 tsk curry

4dl creme fraiche

salt & peppar

1 fintärnat äpple, typ Granny Smith

 

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

Stek fiskpinnarna i stekpanna. Blanda ihop såsen och tina ärtorna.

Servera!

 

Potatis och falukorv med pepparotsås


(min bild!)

 

1 bit falukorv lagom för 3 personer

potatis

morötter

 

Skala och koka potatisen ca 20 minuter. Ansa och skölj morötterna, dela dem i mindre bitar och koka tills de blir mjuka. Skiva falukorven och bryn i stekpanna.

 

Gör en sås (stuvning):

3 msk vetemjöl

4 dl mjölk

1 msk smör eller margarin

salt, pepparot

 

Blanda ut mjölet med lite av mjölken. Tillsätt resten, smöret och koka upp under omrörning. Smaksätt med kryddor.

 

Vill man så lägger man i morötterna i såsen och det blir istället stuvade morötter!

 

Spagetti och köttfärsås


 

500 g köttfärs

1 gul lök

1 burk krossade tomater

1 burk champinjoner

1 köttbuljongtärning

oregano, salt & peppar

pasta

 

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Bryn färs och hackad lök. Tillsätt buljong, krossade tomater och champinjoner.

Smaksätt med kryddor.

 

Köttfärsås går att variera i all oändlighet. Eftersom att jag är onyttig så vill jag gärna ha lite grädde i. Och så lite cayennepeppar eller torkad piripiri i för smakens skull.

 

Till detta serveras morötter och masser med riven parmesan!

 


Nästa veckas meny:

 

 

Måndag- stuvade makaroner och köttbullar

Tisdag- soppa & toast

Onsdag- bakad potatis & baconröra

Torsdag- korvstroganoff & ris

Fredag- gratinerad kotlett med parmesan

Lördag- hamburgare med bröd

Söndag- ugnstekt lax

 


 

 

 



Tisdag

Idag har jag jobbat på bageriet. F ringde igår kväll när jag stod i kön på citygross. Gött att få jobba där lite. Idag bakade vi pepparkaksdeg och cookiedough rainbows (cookies med mininonstops). Efter jobbet tog jag bussen till Motala för att träffa mina flickor från gymnasiet. Bäst att passa på när både Sofia och Cissi var på hemmaplan. Mycket trevlig kväll! I övrigt känner jag mig stressad över denna vecka. Jobba, jobba, tvätta, städa, jobba. Och ingen bil än, så stressad över det med. Dessutom ska älsklingen på utbildning torsdag-söndag. Då ska jag stressa med barnvakt och kommer sakna sällskap. Nä usch, jag är inte på tipp-topp humör :(

Torsdag #2

Jag är lite nervös inför morgondagen. De säger att det ska komma 1dm blötsnö här i natt. Och jag har lånat pappas bil imorrn (jag kör inte lånebilen!), och den har sommardäck. Visserligen sprillans nya så det är ju bra. Men iaf! Och visserligen sa de igår också att det skulle snöa, men det kom inget. Jaja, det märks imorrnbitti.

Torsdag

Jag vill ha den här! Fine, jag tycker inte om kaffe. (rent kaffe, däremot tycker jag mycket om kaffedrinkar, glass, kakor och godis med kaffe i!) Om jag får en sån här, kanske jag brygger kaffe oftare, Kalle. *host, host*

Om inte annat så kan man göra varm choklad och tillochmed iste med den...! Mest vill jag ha den för att den är snygg och flashig. Fast kanske röd. Eller svart. Och för att jag älskar kökspryttlar!

Runt 2000kr för denna fina pryl.

 

 

 

 


Tisdag

Tv-kväll=fika-kväll! Och denna kväll bakade jag apelsinkakor med polly. Sååå goda!

ca 30 st

1 apelsin, skalet rivet
4,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
200 g kallt smör
30 pollygodisar


Sätt ugnen på 200 grader. Riv skalet av apelsinen med ett fint rivjärn. Blanda mjöl, strösocker, vaniljsocker och apelsinskal i en bunke. Tärna och tillsätt smöret. Nyp samman med fingrarna till en grynig massa och knåda till en smidig deg. Dela degen i tre delar och rulla till rullar och dela varje rulle i 10 bitar. Rulla varje bit till en boll och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna 12 minuter, eller tills de får en aning färg. Tryck försiktigt 1 pollygodis i varje kaka. Låt stå en stund så att chokladen smälter och fastnar. Lägg kakorna att svalna på ett galler.

 

Jag hittade detta recept här, en sida med mycket gott!

 

Natti natti!


Jag ÄLSKAR snö, men inte på vägen Tinis ;)

 

 


Neeej!

Okej, jag dog lite nu. Det ska visst börja snöa på onsdag och fortsätta på torsdagen. Det ska bli ishalt och jävligt kallt. Fy fan, jag vill inte köra bil....! Usch, detta är ganska psykiskt påfrestande faktiskt.

Måndag

Aaaah! Ni vet ju att jag inte är så förtjust i att köra bil? Jag har hittills undvikit att köra under vinterhalvåret, men nu är jag ju så illa tvungen :(

Jag är livrädd för att krocka. Livrädd för att köra på någon/något. Livrädd för att få sladd och volta. Jag är livrädd för att dö! Fuck, varje dag när jag ska jobba kommer jag gråta och ha mardrömmar hela natten. Usch, detta kommer inte gå bra. Det är ju så att även om jag kör jätteförsiktigt (som jag oftast gör) så händer olyckor så lätt. Det behöver inte ens vara en själv som orsakar dem. Nu önskar jag innerligt att jag hade jobb i Mjölby istället så jag slapp köra bil. Undrar om Oskar är beredd att flytta hela verksamheten, hehe! Nä han skrattar bara åt mig :(
Jag är ju beroende av bil på jobbet med, men i stan är ju vägarna mer uppvärmda när jag kommer och kör. Det är vägen in till stan som är läskig. Och jag vet inte vilket som är värst: E4:an som går snabbt, många bilar och extremt läskigt att köra om ifall det är snö och moddigt, eller gamla E4:an som inte värms upp lika snabbt, smalare väg och mer vilt? Igår gled jag fint fram och tillbaka över vägbanan påväg till jobbet. Tur att jag lyckades styra upp bilen, men fy fan va rädd jag blev!

Oj, oj, oj vad jag nojjar! Men så är det, jag älskar att ha friheten. Kunna ta bilen om jag vill. Men bara från typ mars och fram till oktober :)

Ja nu tänker ni att man kan råka ut för olyckor resten av året med. Och det är sant, jag kör försiktigt då med. Jag är väl medveten om vad som kan hända på vägen...



Iaf, idag händer det inte möe. Imorrn ska vi lämna in bilen. De ska göra ett nytt försök att fixa den. Vår vän mekanikern tittade ju på bilen och konstaterade att det förmodligen inte var drivknuten utan att däck ovh fälg inte passade. Vilket stämde, kollade upp dimensionerna och det var ju inte rätt! Därav skrapandet och smällandet när man svänger. Bilfirman skulle kika på det med. Och allt annat som avtalet utlovade. Hoppas verkligen att de gör det ordentligt denna gång, annars blir jag ledsen. Saknar mazdan jättemycket!

Nä, nu är det dags för lite lunch till plutten!

Tysons med sin lunch

 


Fredag

Stämningen hemma är dyster. Krångel med nya bilen. Försöker häva köpet men då uppstår mer krångel. Ska ringa konsumentverket, tyvärr hade de inte öppet mer än tisdagar och torsdagar. Dystert för att dessa krångel är lika med mer utgifter. Och dystert för att vi trodde vi köpte en bra familjebil men blev totalt grundlurade!

Ikväll käkade vi kycklingkebab med currysås:



Strimla kycklingefiléer och bryn med en god krydda.

Skär upp grönsaker, typ gurka, tomat & sallad.


Såsen:

3msk honung

2 tsk curry

4dl creme fraiche

salt & peppar

1 fintärnat äpple, typ Granny Smith

 

Koka upp honung och curry i micro eller på spisen. Tillsätt creme fraiche, salt & peppar. Blamda i äpplet.


(passar utmärkt till kyckling, fisk och att blanda sill i!)

 

Värm pitabröd i ugnen och fyll din kebab :)

 


 

 


Torsdag

Sorry Emmelie, jag är kass på att uppdatera. Har inte direkt nåt kul att skriva om heller. Jobb, dagis, äta & sova. Vardag liksom. I helgen har jag inget planerat ännu. Har flera alternativ och det enda bestämda är Bosses innebandy på lördag. Ny bil har vi med. Skitbil. Ska ta några kort på den och berätta mer om den en annan dag. Ska försöka imorrn :) Natti!

Fredag!

Helg!!!!!! Det njuter vi av och ikväll bjöds det på tacofisk:

4 port

600 g fiskfilé, t ex sej
1 tsk salt
2 1/2 dl grädde (jag tog mer, gillar sås!)
1/2 dl tacosås, medium eller hot (mer här med!)
2 dl riven ost
15-20 tortillachips

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Tina fisken om den är fryst. Salta och vik ihop fiskfiléerna om de är tunna. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Blanda grädde, tacosås och ost. Häll över fisken. Krossa chipsen och strö över. Stek fisken i mitten av ugnen ca 25 min. Servera med kokt potatis eller ris.
Tips Servera med en extra klick hot tacosås.

Före ugnen

Efter. Och pressgurka till, mumma!

 

Cornelia gillade maten, speciellt gurkan.

 

Tjipp!

 




Onsdag

Igår var det en kanontvkväll med 2 säsongspremiärer och en seriestart. Men ikväll, då börjar mitt favoritrogram-Greys Anatomy! Så jag kommer sitta bänkad i soffan från och med Halv åtta hos mig. En varm kopp te nu. Kom o mys med mig!

RSS 2.0