Godmorgon!

Idag vaknade jag för en gångs skull innan klockan ringde (och vanligtvist hade den snoozat i en timme också). Dock vaknade jag i min mening alldeles för tidigt, redan tjugo över sju! Så efter lite suck och stön gick jag upp, käkade frulle och laddade en maskin med tvätt. Visst är det skönt att komma upp skapligt, men ack vad jag kommer vara trött senare när vi ska på middag och ikväll får vi besök... Somnade ju inte förens två heller.

Veckan som varit har gått fort, även om jag haft dötråkigt de flesta dagarna. Umgåtts lite med Erika vilket inte var igår, det va trevligt. Hjälpt Bosses kompis Alex att flytta har jag gjort också. Nåja, jag bar några lätta grejer annars tittade jag mest på. Igår var jag på Gusto med mamma och fikade, mycket trevligt att va bara med henne ibland. Efter fikan var det ett besök hos barnmorskan. Allt var bra, äntligen hade blodvärdet gått upp till 128, det jag hade från början. Blodtryck o allt såg bra ut och magen hade växt ytterligare. Hjärtljudet låg på 150 i medel, steg till 164 när bm petade på Bebis, och Bebis petade då tillbaka. Bosse fick chansen att känna vart huvudet och rumpan låg just då. Jag fick min chans när vi hade gått och lagt oss. Fick nämligen min första sammandragning vilket kändes asläskigt. Tänk er att livmodern är rätt stor nu (ca 26-28 cm lång), och tänk er sen att hela den dras ihop i ett jäkligt snabbt ryck. Inte coolt. Gjorde inte särskilt ont men känslan va skum. Eftersom det inte blev mycket plats kvar för Bebis kunde jag känna henne när jag petade runt på magen. Tog nästan 20 min innan livmodern var mjuk igen. Detta va ju nytt för mig att jag kunde känna Bebisens kroppsdelar så jag kunde ju inte somna sen, var ju tvungen att ligga och känna på henne.

Idag är det som sagt middag hos Alex och ikväll kommer Bosses syster Jennie hit. Nu ska jag fortsätta med mitt te.

ciao!



Sara

Sara är i Branäs nu. Saknar henne masser! Hoppas tre månader går fort. Men förhoppningsvis hinner vi ses i slutet på februari. Hoppas du har det bra där uppe och att du inte saknar mig allt för mycket, haha!


Lördagsfiken

Idag har jag träffat den sötaste pojken i världen! Ja, i litet format alltså. Bosses jobbarkompis Alex och hans son Tim kom upp på en fika. Tim är ett och ett halvt år, har tjock blont hår ner till axlarna som lockar sig lite i slutet och pratar på som sjutton! Han va jätteduktig på att prata och det roligaste var när han sa kladdkaka. "kladd-kakakakakakakakakaka...". Så himla söt! Hoppas min bebis börjar prata tidigt, precis som Tim och Hanna gör.

Update

Dags att uppdatera här har jag hört. Kommer inte riktigt ihåg vad som hänt den senaste tiden förutom tre viktiga händelser:

-Tog en tripp till Norrköping med Emmelie i tisdags för att hälsa på Sofia. Passade även på att ta en fika med "lillasyster" Veronika. Jag körde faktiskt själv till Lkpg och hämtade Emmelie (det va skitläskigt, första gången jag körde där ju!), sen fick Em köra till Norrköping. Hos Sofia fick vi käk, jättegod laxgryta med kokosmjölk och couscous till det. Drack te, fikade och spelade spel. Avslutade givetsvist med skönsång. Dock inte från min sida, jag håller mina toner till duschen.

-I torsdags var Tina & Lu här och fikade. Måste ju passa på när det var Bosses sista kvällsvecka. Bakade scones som för tredje gången gillt blev jättegoda!

-Hämtade vår efterlängtade vagn i fredags! Trodde att vi bara skulle beställa den och hämta om 6-8 veckor, men den fanns på lager så den fick följa med oss hem redan då =) I love it! Det är en Babytravel Grissly, kombivagn. Så inget jobbigt byte mellan ligg-och sittdel. Megapraktiskt med vändbart styre och fälls ihop enkelt och blir platt som en pannkaka.


Styret ska ju givetvist inte vara böjt sådär, det är bara tillfälligt

Ko-katt

Var hos min bror idag och hämtade lite grejer till Bebis. Kul att han har sparat en del efter Emma. Idag fick jag en byrå, en kartong med leksaker och en kooverall som min mamma sytt till Gabriel för 10 år sen. Jag var tvungen att prova den på Zorro:


Muuu!

Möblering

Helgen va lugn. I söndags fick vi för oss att möblera om. Tanken var att vitrinskåpet och två stolar skulle ut i hallen. Vi tänkte att det skulle kännas mer "välkomnande" och sen kunde jag ju sitta ner o ta på mig skorna. Så vi tömde skåpet (det är mycket porslin o glas i!) och bar ut det. Provade några olika möbleringar men inget passade bra. Tänkte att vi skulle ha det i sovrummet då istället så vi bar in det där. Men det passade inte heller, och plötsligt ville vi ändra sängen så den står nu framför fönstret. Gillar inte det rent estetiskt men det känns bättre. Hade ju så i början och det gick ju bra. Sen släpade vi ut skåpet till vardagsrummet och provade två av hörnen. Det blev inget av dem, utan bredvid schäslongen istället.

Ser lite trångt ut men det är helt ok. Tyckte detta bev bästa lösningen. På fredag kommer det upp en blomma på piedestalen i hörnet. Och jaa julgardinen hänger kvar. Den ska ner. Jag vill måla om skåpet så det blir samma färg som bord, tvbänk, och hyllor.

Lördag

Har varit lite deppigt idag faktiskt. Många tankar i mitt huvud om barn och barnuppfostran och hej & hå. Upptäckte många fler bristningar på min kropp än jag sett tidigare. Det gjorde mig väldigt ledsen. Jag kommer inte visa mig på stranden i sommar. Tråkigt, när man har en liten Bebis som säkert vil bada fötterna så småningom. Kanske borde införskaffa en våtdräkt? Längtar till torsdag så jag får en rejäl Tina-boost!

Inte mycket har hänt idag. Vi tog en tur till Preem och tvättade bilen (Bosse tvättade jag satt i bilen och frös). Sen åkte vi till Hogstad och köpte ägg. Träffade Jeton på våran parkering så han följde med upp på en kopp kaffe. Sara bangade, sista matchen på cupen va tydligen vid tolv snåret så hon blev kvar där.

Ändring

Blev inget firande idag. Tråkigt, tråkigt. Ni får väl höra av er när ni kan/vill nästa gång.
Vad ska vi nu hitta på ikväll? Är så tråkigt att bara sitta hemma, blir ju så väldigt ofta nu för tiden. Och lär ju inte bli bättre efter 23 april. Förmodligen kommer Sara upp, resten av gänget skulle på 25 år fest.

Blää nu blev jag lite avslagen. Jag ångrar inget, men vissa dagar känner jag absolut inget sug alls efter barn, känns bara som de är jobbiga att ha att göra med. Ja förutom när jag tittar på Jolines ungar, de är ju änglar! Vad har hon för magiska fingrar egentligen?

v.27, 97 dagar kvar


Du är på dag 183 av 280. (65,4%).
Du är i vecka 27.
Du har gått 26 fulla veckor och 0 fulla dagar (v26+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tors 23 apr 2009
Du har 97 dagar kvar till förlossning.

Helg

Äntligen! Inte för att jag ser fram emot helgerna extra mycket då jag är ledig jämt, men då är ju Bo ledig och det är ju inte helt fel. Ikväll blir det rätt lugnt, en jobbarkompis till Bo skulle komma över en sväng. Imorrn ska vi till Fredrik & Ida efter Bosse spelat match. Deras söta Hanna fyller två idag så vi ska fira henne. Ska försöka klämma in Sara oxå nån dag. Nästa vecka blir bra, då ska jag träffa Sofia & Emmelie en dag i Norrköping och så har jag en dejt med bästaste Tinan.


Hanna
Till Fredrik & Ida: Kriget har börjat! *skratt*

SaraCalle

Ikväll har Sara & Calle varit här en sväng och spelat kort, fikat (jag slängde ihop en kladdkaka på Calles begär) och lyssnat på musik. Eftersom det igår var hundra dagar kvar till bf så tänkte jag börja räkna ner. Töntigt, jag vet men så får det bli. Ikväll verkar hon haft hicka eller så hade jag några slags nervryckningar i magen. Det första låter ju trevligast.


G-shot

Satt och kollade på The Doctors på fyran nyss, de pratade om olika sätt att förhöja sexlivet. En helt ny metod var en så kallad "G-Shot". Man injicerar kollagen i g-punken så att den blir större, känsligare och lättare att hitta. Om programmet går i repris måste ni kolla, helt sjukt. Jag vill ha! Finns tydligen inte i Sverige än och i Usa kostade det strax över 10 lapp svenska kr för en spruta som höll i fyra månader. De hade två tjejer i programmet som fick testa, de sa att det var helt otroligt. De kände av g-punkten hela tiden och kunde få orgasm hur lätt som helst, när och var som helst. Dessutom kändes inte sprutan nånting. Jag vill ha! Inte för att jag har svårt att komma, men den dära jäkla g-punkten hör ju inte till mina erfarenheter...

Promenix

Nu är jag hemkommen från en timmes promenix i solen. Okej jag erkänner att ca 15 min av timmen bestod av en stillastående pratstund med M (vilket för övrigt var väldigt trevligt!) och ca 7 min handlande på Ica. Annars har jag promenerat i relativt rask takt. Tänk på att jag är tjock! Magen kändes väldigt tung, så det stramade ovanför naveln. Nästa gång får jag nog prova stödbältet.

Mycket tankar i huvet nu. Konstiga drömmar gör ju inte saken bättre. Igår fick jag iaf njuta av Saras sällskap, ett parti rummy och en film. Hon åker ju på söndag så det är bäst att passa på. Sen kommer det dröja minst en månad (om inte tre!) innan vi ses igen, beror ju på tid och sånt.

Bye!

Sol!

Oh my, solen skiner! Vet ni vad det betyder för Ka? Jo, att hon får använda sina älskade briller! Japp, big brills it is =)


Solbrilleberoende


Ja just det

I lördags när vi satt i Blåvik och lyssnade på partymusik blev jag så enormt sugen på att gå ut! Helst på Club Session, men i Lkpg överhuvudtaget. Och med Tina då förstås. Då blir det röj för hela slanten! Saknar det, dom där månaderna jag bodde själv. Vi hade så himla kul när vi var ute och dansade våra (o)lurviga ben. Det var inte alkoholen jag ville ha i lördags. Bara en helkväll på krogen men en kanonvän. Anyway, när bebis kommit, då ska jag ut och svira =)

100 dagars evig väntan..

Du är på dag 180 av 280. (64,3%).
Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 4 fulla dagar (v25+4).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tors 23 apr 2009
Du har 100 dagar kvar till förlossning.


Herregud vad lång tid det är kvar!

Sorry

Guu vilket tråkigt inlägg det blev.. Jag är lite depp. Känner mig orolig över det mesta. Tror jag kommer bli så ensam sen, även om jag fortfarande träffar mina vänner så blir det kanske i samma utsträckning som förut (förutom "la familia", de blir nog lite mindre), så kommer jag va ensam mestadels. En sån himla nackdel med att va först i gänget. Och vi har försökt skaffa nya vänner som har/ska ha barn. Har träffat flera par. Vissa av dem är väl mer eller mindre intresserade av oss, men kanske inte lika intresserade som vi av dem. De har ju redan sina vänner.

Sen undrar man ju hur man ska bli som mamma. Känns som om många ser sina barn som bördor. Hade en diskussion om det med mamma och msoter, och det var ju inte alls så när de hade småbarn. Jag vill inte se mitt barn som en börda, eller tycka att den är jobbig hela tiden. Men jag förstår att det lätt kan bli så när den inte sover ordentligt, eller skriker för minsta lilla osv. Hoppas bara man har stort tålamod och acceptance, man får nog försöka tänka att barnet inte gör såna saker för att jävlas. Givetvist testar barnet alltid sina föräldrars gränser. Äsch, det här kan man ju diskutera om i evigheter, och egentligen inte komma fram till nånting innan man själv är i den sittsen. Dags att deppa vidare.

Hej!

Dovhjort

I fredags var jag i Lkpg, hittade en kandidat till vår bargnvagnstävling, åkte skriller med Emmelie, spelade spel med Sofia, Frida & Emmelie, käkade kvällsmat på Donken och kikade på The Spirit i salong tre.

I lördags var det en slappdag, möblerade om lite i sovrummet. Åkte sen på kvällen till Blåvik, Calleponken bjöd på varm smörgåstårta och så spelade vi spel ända in på natten.

I går åkte jag till Tystberga för att hälsa på min moster och hennes familj (dvs mina kusiner alltså). Självklart var min man också med. Och mamma, pappa och andra mostern. Har inte träffade den familjen på evigheter så det var kul. Vi fick potatisgratäng och rökt dovhjort som var helt sinnessjukt gott! Har aldrig ätit det förut, men gör det gärna många, många gånger igen.

Idag har jag inte gjort ett jota ännu, har så himla tråkigt. Tanken är att vi ska handla lite, fylla på kyl o frys när Bo kommer hem. Sen kanske vi skulle fortsätta möblera. Jag är så sugen på att ställa upp spjälsäng och allt, men det får vänta iaf en månad till. Nu ska jag kamma håret.

Barnmorskan




Idag har jag varit hos BM. Tagit prover, gjort blodgruppering och mätt magen och lyssnat på Bebisens hjärta. Nu börjar besöken bli tätare och tätare. Måttet på magen låg förresten på 24 och det är helt normalt. Känner mig dock fortfarande fet och stor. Inte alls kul att inte kunna njuta av magen ordentligt.

Idag ska min man och jag in till Lkpg och provköra vagnar, hälsa på Tinis, kanske springa in en sväng på Ikea, åka skridskor  hos Emmelie, käka middag och gå på bio. Wiiie! Bara min man och jag =)

Puss & hej!

Flickmöte

Ikväll kommer flickorna. Sofia & Emmelie. Ska bli nice. Tänkte hämta upp dem med bilen så de får premiäråka med mig, hehe. Ta en tur ner till stan. Ska ta och diska lite snart så det ser relativt ok ut här. Orkar inte stå med dammtrasan direkt.

Behöver lite ny musik att lyssna på. Jag har en tendens att tjata ut skivan ganska snabbt tyvärr. Nu har jag musiktorka och det suger. Tips anyone? Nåja, dags att ta tag i disken.

Äckligt nervös

Har blitt äckligt nervös över framtiden. På Bosses jobb har det blitt så dåligt att de ska gå ner till bara dagtid på hans avdelning. Det innebär att han kan antingen bli tvungen att byta avdelning eller bara jobba dag (vilket leder till mindre pengar! Alla extra tillägg på kvällsskift och övertid ger en hel del). Plus att försäkringskassan har grymma problem med handläggningstider och utbetalningar. Tänk om jag inte får min mammapeng i tid!? Fy fan för det nya Sverige... det är bara de välbärgade som kan ha det bra just nu. Fan.

Paket

Var och hämtade pakett från H&M förut. Som jag misstänkte (jag glömmer jämt bort vad jag beställt!) så var det kläder till Bebis samt en tröja och ett par örhängen till mig.


Tröja med bondgård på, två par byxor och ett sju pack bodies.


En topp till mig. Mycket tunn och skön kvalitet. Tänkte att jag skulle försöka bli lite färgglad, jag är bara svart nuförtiden.

Efter det gick jag ner på stan, chansade på att Lu jobbade och det gjorde hon. Stod och pratade lite med henne sen gick jag och handlade lite mat. Till min stora fasa upptäckte jag att affären med barnkläder (minns inte namnet) har utförsäljning och kläderna va billiga! Attans, jag som är pank. Dock var jag tvungen att gå in, har ju kikat in flera gånger förut och haft ögonen på ett par kläder jag skulle vilja ha. Dum som jag är la jag undan en bodie och ett par byxor med fjärilar på samt en vit topp. De tre plaggen för bara 125kr! Suck, hur ska jag nu göra... panta burkar?

Du är den enda vettiga i trafiken..

.. jo vars. Så fort man får körkort blir man helt galen. Du svär och pekar åt andra bilister. Idag skulle jag skjutsa min man till jobbet för att min bror behövde låna bilen sen. Först tänkte vi åka upp till järnia och byta gaspatronen till sodastreamern. och ni som vet vart järnia ligger i Mjölby vet ju också att det är rätt mycket lastbilar i det området, speciellt mittemot bensinmacken. Jag kommer från rondellen och har precis kört ur den när det kommer en gigantisk lastbil (med låååångt släp) ut från bensinmacken. Idioten har tydligen glömt hur man blinkar och kör bara rätt ut framför mig i världens fart!

Idag är jag ensam hemma. Det var längesen. Kommer nog bli rätt uttråkad. Men det kan ju va skönt att va lite själv. Hade tänkt gå ner på stan och utnyttja presentkorten jag fick men jag tar det en annan dag. Får nämligen hämta paket från H&M idag så jag ska njuta av det istället.

Imörra kommer Rosie & Em och firar mig. Tanken är att jag ska baka en kaka, men jag har idétorka så kom gärna med förslag. Nu ska jag skänga in en maskin med tvätt!

Bye!

I'm back!

Saknat mig? Visste väl det. hehe! Jag har varit jävligt kass på att uppdatera, men det har varit full rulle de senaste två veckorna så jag har helt enkelt inte haft varken tid eller ork.

Julen var lugn och skön. Firade aftonen hemma hos mina päron med syskona, syskonbarnen, respektive och moster. Va gött och slappt. Åkte sedan till svärmor över helgen. Där var det väl bra, vissa saker var väl inte helt ok men det är struntsaker. Passade på att besöka Gekås (svärmor bor i Gällared, bara 7 min från Ullared), och shoppade div babygrejer. Täcke, kudde, påslakanset, spjälskydd, snorsug, borste, nagelsax, kläder etc. Nice!

Nyår spenderades här, med besök från Stockholm (Bosses bror Benny & hans tjej Tina), och min familj på middag på dan. God mat som tusan (jag hade ju lagat den så det är ju klart! haha!). Sen kom några ur "gänget" och festade till det lite. Dock rätt lugnt. Bjöd på snittar och senare även ostbricka. Kilade ner till ån strax innan tolv och firade in det nya året med pommac.

Igår var det min födelsedag. Bjöd på tårta och fick paket. Nöjd med allt.
Idag har vi varit på middag hos min moster i Motala. Hon lagar ju grymt god mat. Idag bjöds det på kalkon, mumma! Senare träffade jag Tina (min Tina, aka Plankan) på station, meningen var en fika på Gusto men de hade stängt så vi fick gå till kinesen. Fick jättefina kläder av henna och Lu. Jag älskar att Tina vet precis vad jag gillar!

Imorrn kommer först Niclas & Johanna och fikar, sedan kommer Helen & co från Getå och käkar middag. Benny & Tina åkte hem igår. Bosse ska jobba onsdag & torsdag (kväll), så först på fredag kan vi njuta av att vara själva. Kanske blir det att utnyttja biobiljetterna jag fick.

Lägger upp bilder på bilddagboken så fort jag orkar. Nu ska jag gå och mysa med gubben!

RSS 2.0