Fredagsbio

Ikväll mina vänner ska vi gå på bio. Det var inte igår! Mamma och bror ska vara barnvakt.  Vi ska gå med våra finaste vänner och det glädjer mig! Den där romantiska kvällen vi skulle ha när vi firade fem år tillsammans får vänta ett tag till. Lukas är inte redo för nån längre tid ifrån sin mor, mammig som sjutton är han. Det blir Kvarteret Skatan ikväll, love it! :)

 


Vår!

Sol, sol och sol! Idag åkte jag och Lukas till Vadstena för att hälsa på preggy-Fia. Vi tog en promenad och satt vid slottet och njöt av solen. Fikade lite på "Ja tack?" och tog ännu en promenad. Vem vet, nästa gång vi ses kanske hon har en liten bebis..?

Solen lyser över slottet

 

Lukas envisas med att ta av sig vantarna hela tiden. Men glad för det är han :)

 

 


I efterskott..

Vårat internet slutade fungera förra veckan och kom tillbaka i måndags. Man inser ju vad beroende man är. Illa, haha! Iaf, jag skulle ju blogga i söndags då lille prinsen blev åtta månader gammal. Men det kommer nu istället :)

Lillfisen kryper, om än lite klumpigt, men han tar sig framåt och snart går det undan :)


Älskar dig lilleplutt! ♥


 


Kvällsmys

Idag kom min eftelängtade tidning, och när barnen hade somnat och gubben satt sig vid dataspelet så satte jag mig i soffan med en kopp te och god choklad!

 

Många recept som jag måste prova, nu har jag hittat baklust igen!

 

Nu ska jag smita in i sovrummet och bädda ner mig i sängen. Älskade unge, sov i natt ♥

 

Natti natti!

 


Torsdag

Idag har jag flängt fram och tillbaka. Bland annat var jag och lämnade en kartong med husgeråd till Återbruksboden. Det är många efter branden sombehöver hjälp. Hoppas att någon har nytta av grejerna. Det var lite porslin, några skålar, ett fruktfat och en personvåg.

På C´s dagis har man satt upp ett kondoleansbord med foton, ljus och brev. Det var fint, men så sorgligt!

Jag kan inte föreställa mig hur detta känns för det värst drabbade, men jag skulle vara evigt tacksam för all hjälp jag kunde få.

Man börjar ju fundera på sitt boende och jag tänker såhär; dessa hus har stått här sedan 70-talet. Och det har väl brunnit förut (men aldrig av denna omfattning, därför verkar detta ytterst märkligt), men sannolikheten att det skulle hände något liknande i samma omfattning anser jag inte vara särsklit stor. Inte på de närmsta åren iaf. Så jag tänker inte få panik och flytta pga detta. Men hyresvärden borde få en tankeställare angående isoleringen som tydligen ska vara extremt lättantänd. Det ska bli intressant att få höra orsaken och hur det kunde gå så illa.





Skräck

Ingen har väl missat att det brann här i helgen?

Av en slump gick jag mot balkongen, och såg att det var väldigt dimmigt utanför. Tittar åt andra hållet och ser en stort kolsvart rökpelare. Jag fick en rejäl chock när jag gick ut i trädgården och blickar bort mot ett hus som står i lågor. Det var ingen liten låga, utan ett eldhav som slog ut genom fönstrena. Mycket otäck syn! I det läget visste man ju ingenting. Fanns det några skadade? Var våra vänner i säkerhet? Hur mycket brann det? Usch, jag var ensam med barnen och hade inget val än att stanna inomhus och vänta på besked.

Orolig och hispig som jag är så fick jag sällskap. Jag kunde inte sitta still, vankade av och an i väntan på att få nya besked. Tyvärr spred sig ryktena lika snabbt som elden så man visste inte vad som var sant. Bland annat skulle det finnas flera dödsoffer, och brandorsaken skulle vara minst sagt otrolig. Ett par timmar efter att branden startat kunde jag gå bort och se hur det gick. Det brann från 16-21 tiden så det tog lång tid innan de fick bukt på det. Jag är oerhört glad över att min bror flyttade från det huset för bara några månader sen, tänk vilken sorg om han hade bott kvar. Tur i oturen brann inte alla lägenheter, men alla blev ju mer eller mindre förstörda av rök eller vatten.

Våra vänners lägenhet klarade sig ganska bra, medans en annan vän till oss fick sin lägenhet helt utbränd. Och det allra sorgligaste, den lilla flickan som miste livet. Fruktansvärt ledsamt!

På söndagen gick vi och tände ljus och skapade en liten minnesplats. Idag stod där ganska många ljus och det låg blommor och brev. Huset är kolsvart, fasaden skrapar mot fönstrena och ger ett spöklkt ljud.

Läs mer på http://www.corren.se/ostergotland/mjolby/femaring-hittad-dod-5953411-artikel.aspx


Det sker just nu en massiv insamling till de drabbade. 19 lägenheter förstörda och många behöver framförallt kläder, hygienartiklar, skor etc. Lämna in allt vad du kan avvara på Röda Korset eller Återbruksboden!


Tack!

Tack för alla tips om lampor! Jättemånga som kommenterade....!


Fredag

Nu tror jag att vi är typ friska efter två veckor feber och förkylning. Lukas drabbades väl hårdast med sin snoriga lilla näsa. Han har haft jättesvårt att äta och har sovit mycket dåligt. Det resulterade i att vi andra med sov dåligt. Men nu hoppas jag på stor vändning!

Vilket vårväder det har varit! Synd bara att det blåste så dant idag. Man får sån energi av solen, och jag älskar fåglarna som kvittrar på våren.

Ja nu tog min fantasi slut så jag stänger ner.

Tjipp!


RSS 2.0