Snabbt inlägg..

Gör storkok på pasta-, färs- och grönsakssoppan jag bloggade om för ett tag sen. Använder mig av 5 liters grytan. Problemet är bara att alla min matlådor har rymt....

Anyway, jag avskyr mina hemska fula hängiga bröst! Som en strumpa med en tennisboll i, som Tina hade beskrivit dem. Var på Lindex och skulle prova ut en bh idag, INGEN passade! Därav depp nu. Eller, jaa jag har alltid hatat dem sen jag gick upp i vikt, innan satt de åtminstone nåt sånär på plats. Nu hänger de nere vid knävecken och jag kan nästan använda dem som halsduk. Sexigt va? Prio1- jobb. Prio2-förminska och fasta till brösten.



Muffinen

Testade ju mina silikonformar och de funkade kanon! De höll formen och var lätta att få rena men tråkiga att diska. Och goda blev muffinsen ;)

 

 


Toksnöar

Mysigt! Tur vi var och storhandlade igår så vi slappt det i dagens väder. Som ni vet gillar ju jag snö. Jag står i valet och kvalet om jag ska gå till Kalle eller inte. Skulle va kul, och så kunde han bjuda mig på lunch... :)

Jag längtar jättemycket tills vi ska åka till Skåne! Bara en vecka kvar nu. Tror det kommer bli jättekul. Och Cornelia kommer bli glad över att träffa farmor, fastrar och farbror!

Nu ska jag ta en kiwi och bestämma mig om jag ska gå eller inte.

Jag kanske gör som Tyson, kikar på snön innifrån istället


Tjipp!


Cornelias rum

Möblerade om i Cornelias rum förra veckan. Blev faktiskt bättre. Ser större ut och hon har fått upp sina gosedjur i nätkassar och lite leksaker.

När man kommer in...

Sängen och en massa leksaker...

 

...

 

Soffan och hyllan med dopresenter...

 

Här sitter hon och leker med sina grejer...

 

Zorro vill också vara med och leka...

 

Han hittade en tygbok med bollar som han bar iväg med och gömde i vårat sovrum...

 

 


Bloggande

Skulle logga in på Lunarstorm, (det var hundra år sedan och jag tänkte avsluta kontot) och fastnade i bloggdelen där. Kikade vidare på msn, på mitt "space". Det var där jag började blogga (eller fanns det blogg på skunk?). Första inlägget var 16 augusti 2005, fyra och ett halvt år sedan jag började blogga alltså. Synd att jag inte hade nåt vettig att skriva om, nåt som man kunde tjänat lite pengar på.

Idag står mathandlande på schemat. Superkul, men nödvändigt. Okej, jag erkänner, tycker det är helt ok (rätt kul faktiskt) att gå med min lilla familj på city gross och handla mat och kolla på leksaker och grejer. Men säg inget till nån.

Nu ska jag börja fixa iordning mig och Cornelia. Göra maten (spagetti och köttfärssås) klar tills Bosse kommer hem så vi kan åka så fort som möjligt.

Tjipp!

En helt ny vecka av tråkiga vardagar...

Känner mig inte alls på humör idag. Jag är trött, hade svårt att sova. Prat om gamla minnen gav mig huvudbry. Behöver gå lite ärenden men det får vänta. Ska trösta mig själv med en snickers. Så bra går bantningen...



Som en hängig padda känner jag mig idag!

Godmorgon!

Idag vaknade vi (läs: jag. Cornelia kan sitta/stå en stund och babbla innan hon säger till) halv nio. Skönt för mig eftersom att hon inte somnade förens tolv igår. Eller hon somnade halv nio först men vaknade efter en timme och ville promt vara vaken. Anyway, sov rätt gott i natt. Drömt mycket konstigt. Och lärt mig att man inte ska kolla på gamla kort och sånt då ligger man bara och funderar och grubblar över det som var...

Cornelia sitter som fastklistrad framför "Hotell Kantarell". Nästa fredag börjar Kungens Ungar. Vi var där en gång i höstas, men då var hon för liten. Hon sov/grät mest. Men nu vet jag att hon kommer tycka att det är jätteroligt, hon blir helt till sig när hon ser ett annat barn.

Kan sätta i nappen själv, även om det blir åt fel håll ibalnd :)



I onsdags var vi på IKEA och inhandlade säkerhetsgrejer. Ett väggfäste till tv. Nu ska den upp på väggen. Sladdgömmor. Inte bara en skönhetspryl till tv:ns sladdar (som går ner på väggen) utan för dem som ligger under tvbänken. Cornelia vill gärna pilla på allt som har med elektronik att göra. Sist men inte minst köpte vi petskydd-till alla eluttag. Tänkte köpa hörnskydd, men kände att det var lite överdrivet. Då kan vi lika gärna madrassera hela lägenheten.

Cornelia ställer sig upp mot allt nu. Hela tiden. Och ramlar. Men det är kul att när det går framåt och hon lär sig nya saker.

Nu är det dags för frulle.

Tjipp!

Va ljust det blev!

Igår när jag skulle duscha var det kolsvart i badrummet. Just det, lampan gick när jag var på toa på natten. Och jag orkade inte fixa det där, tänkte låta min karl få va lite händig efter jobbet. Men, som sagt, det var inte lätt att duschja i mörkret. Även om dörren var vidöppen så hjälpte det inte särskilt mycket. När vi kom hem från IKEA igår så bytte Bosse lampa, och satte i en 60 wattare istället. Och fy sjutton va ljust det blev! Nu kanske jag kan sminka mg utan att se ut som ett monster ;)

Plankan är på väg. Hon ska ta med mig ut på promenix. Skönt, då kanske jag piggnar till lite. Även om jag sov bättre i natt så sov jag oroligt och vaknade till och från.

Tjipp!

"Ska vi rasta fläsket imorrn?"

Tinas fråga igår. Svarade ju ja, så förut var vi ute i 80 min och promenerade. Skönt. Men Tina knatar på så jäkla snabbt så jag har svårt att hinna med. Och även fast jag inte röker så har jag världens sämsta lungkapacitet! Flåsade runt Mjölby i tö och fallande snö.

Har funderat lite... för att det ska hända något med min vikt MÅSTE jag ju röra på mig (då menar jag på ett gym). Och för att ha råd med ett gymkort MÅSTE jag ha ett jobb. Så nu lägger vi om strategin lite:

  1. Hitta ett jobb. Funkar bra med heltid/deltid/visstid.
  2. Fortsätt under tiden att undvika socker och onödigt fett så som pizza, äta mindre portioner och mindre kolhydrater.
  3. Utnyttja vardagsmotionen och röra på mig ofta. (det är dock sjukt träligt att gå med barnvagnen i detta blask fick jag erfara idag!)
Så, det är min nya plan för tillfället. Och att hitta ett jobb i dagens läge (vill ju helst ha ett heltidsjobb) är inte så lätt så jag får väl acceptera läget tillsvidare....

Tjipp!


Noll motivation

Har tappat motivationen. Kommer ju aldrig kunna banta. Vill ha något drastiskt. Typ efedrin. GE MIG! Jaaaaa, jag vet att man ska ta det långsamt och inte stressa fram resultat. Mne jag har ingen självdiciplin. Det funkar helt enkelt inte. Jag är värdelös.

Kollar runt lite på nätet och har ztv på teven. Innan en video började varnade de för hastigt blinkande ljus i videon.... Det finns visst allt nu för tiden.

Nu ska jag ta en snabbdusch innan Cornelia vaknar.

Tjipp!

En sak till...

"Lär dig livet stora gåta: älska, glömma och förlåta"

Är det så svårt att leva efter den regeln? Eller är det bara jag som är så himla förlåtande och accepterande? Tar jag alldeles för lätt på saker och ting? tar inte åt mig allt, och låter en del saker passera för dte är inget att bry sig om?

Inget personligt, bara en liten tanke. Jo visst kan den gärna få peta lite på vissa personer som verkar ha dåligt tålamod, verkar vara extremt långsinta och sakna empati.

Tjipp, igen!


Söndag & kalas

Nu då? Har vi haft sista kalas nu? Familjen från Getå var här; Helen, Björn, Linnea (och bebis Joel), Kristian, Oscar, Agust och Johanna. Bara Nathalie som inte dök upp. Vi gjorde tacopaj, käkade kolatårta (likadan som jag hade på min födelsedag) och spelade rummy. Fick en gratängform och en timmes ridning.

Åkte en sväng till Tomas. Cornelia var på bättre humör än förra helgen (ja hon va ju sjuk då). Åh lilla knytet har lärt sig krypa! Och klappa händerna! Påminn mig att fylla i hennes bok :)

Sitter och tittar på serien Big Love nu. Fastnade för den när jag såg reklamen för ett par år sen när den gick på tv1000. Nu går säsong 2 på svt på fredagar. Bosse sitter nämligen och spelar Battlefield så jag får roa mig själv.

Tjipp!


Te, Tradera, bebismys och udda kontaktannonser

Var hos Kalle förut. Hans syster Cajsa, hennes färtman Janne och deras 14 dagar gamla Isodor kom och hälsade på. Där kom bebismyset. Bilder imorrn när jag har tillgång till den andra datorn med photoshop på (Bosse sitter vid den och jag måste tuscha mig själv lite).

Tina kom hit medans Bosse och Cornelia hade pappa-dotter tid hemma hos Kalle. Tina och jag drack te, kollade våra annonser på Tradera och läste kontaktannonser. Gott om skratt fick vi av alla lustiga folk som finns!

Tog Cornelias andra spruta igår när vi va på vc. Så nu är det klart. Nu kan vi vara svin oavsett.

Filuren. Som lärt sig klappa händerna. Och härma Tyson.

 

 


Om blickar kunde döda...

Skulle min misse va farlig. Eller ser han bara drogad ut?

 

Tyson

 

 


Gillar inte sjukvården just nu!

Var på vårdcentralen igår, fick träffa en ny läkare. Ja ny för mig alltså, han har jobbat där ett tag. Iaf, vi diskuterade mitt "problem" och tyckte jag skulle kontakta en specialist. Men då jag haft mitt "problem" sen jag var 2 månader gammal så, givetvist har jag varit hos en specialist. Både en och sju gånger. Både på universitets sjukhuset och privat. men ingen gör något åt saken. jag har alltid intalat mig att det kommer aldrig försvinna, jag kommer alltid ha det här resten av livet, det finns inget som motverkar, det finns inget man kan göra åt det. Alla läkare/systrar jag träffat genom åren (sisodär 3-4ggr/år i snitt, ibland oftare) har sagt att de ska ta tag i det här och göra en utredning. Men har någon gjort det? Nej, de bara skiter i det. de hör aldrig av sig igen eller har dumma ursäkter.

Men, den här läkaren igår, han sa direkt att det finns ett antibiotikum som motverkar och förhindrar ditt "problem". VA? VAD SA DU? Jo det finns tabletter som du kan ta så kommer du inte ha de här "problemen" i samma utsträckning. OCH VARFÖR I HELVETE HAR INGEN SAGT DET TIDIGARE?! UNDER 25 ÅR HAR INGEN NÄMNT DENNA MEDECIN! Ska folk behöva lida i onödan när det finns hjälp att få? Va fan! Förbannad blev jag och ledsen. Mitt "problem" har orsakat så mycket smärta och besvär. Jag har gråtit floder, haft sömnlösa nätter och jobbiga dagar, fått avboka besök och andra aktiviteter. Tyvärr skrev inte denna läkare ut medecinen åt mig, utan skrev ner det i min journal så min husläkare kunde titta på det.

Gårdagens läkare kan omöjligt vara den enda som vetat om dessa tabletter. Min mamma hade aldrig hört talas om dem. Hon har ju varit med mig alla år innan jag började gå själv till vc och hon hade aldrig fått den informationen. jag kan ju inte heller skylla på nån specifik, har ju haft väldigt många olika läkare/syror genom åren. hade det varir en och samma hade man ju kunnat ifrågasätta personen och kanske gå vidare med en utredning. Medecinen har trots allt funnits sedan 70-talet!

Jag ska begära mig journal och se ifall någon har antecknat något om medecinen tidigare. Sedan ska jag kontakat min husläkare och be om dessa tabletter. Äter ju hellre 2-3 tabletter dagligen i resten av mitt liv än att ha "problemet"!

Tjipp!/En besviken Karin


Isbjörn?

Smulan fick paket i veckan av faster Jennie:

Pälsmössa med öron, pälshalsduk och pälsstövlar.

 

 


Soppa

Soppa är sjukt underskattat. Så himla gott och värmande när det är kallt ute. Och det finns ju hur många goda soppor som helst att välja mellan! Här är en av mina favoriter, som är lite matigare än en slät soppa:

Pasta- & köttfärssoppa

300 g ox- eller blandfärs
7 dl hönsbuljong
3 dl tomasjuice
1 finhackad gul lök
1 morot i slantar
1 palsternacka i slantar
2 dl frusna ärtor
1 stjälk blekselleri
3-4 dl makaroner
1 tsk curry
salt & peppar

Bryn färsen i smör och häll över i en stor gryta. Tillsätt buljong, tomatjuice och grönsakerna. Låt koka 5 min.

Tillsätt pastan och curryn och låt koka tills pastan känns färdig.

Smaka av med salt och peppar. Servera rykande varm med en bit färskt bröd.




Jag tycker mycket om den här soppan. Den blir ganska tjock så man kan med fördel späda med mer tomasjuice, kycklingfond och en hel del vatten om man vill ha den mer "soppig".






Nattuggla

Jag är ju som bekant en nattuggla. Sitter hellre uppe långt in på natten än att gå upp tidigt på morgonen. Jag städar som effektivast när det är sen kväll/natt (kan ju dock inte dammsuga då). Jag tar alltid tag i sortering, rensning eller annat tråkigt på senkväll. Då har jag mest lust. Likaså till att pyssla, fixa naglarna, pussla eller plantera om blommor. Det krockar lite när man ska jobba eller gå upp när Cornelia vaknar. Därför har jag varit tvungen att anpassa mig, mot min vilja, och gå och lägga mig tidigare för att orka gå upp morgonen därpå.

Kvällen tills idag var dock annorlunda, Jag ville gå och lägga mig för en gångs skull! klockan var då kvart över tio när jag började göra iordning mig. Och ovanligt nog pratade jag & Bosse en bra stund innan vi somnade. Det resulterade ju i att klockan var halv ett innan jag somnade. Vaknade igen kvart i tre av personliga skäl och somnade inte om igen. Satt uppe tills Bosse åkte till jobbet. Då vaknade Cornelia och ville ha mat. Sen fick jag sova en halvtimme. Suger stenhårt eftersom Cornelia faktiskt sov hela natten utan att vakna, det hade varit skönt om jag oxå hade kunnat göra det. Ja, och till råga på allt så byter de fönster i lägenheten ovanför min, och det låter! Hur lätt är det att sova då? Lustigt att Cornelia lyckas....

Så idag är jag aptrött. Men jag kastade morgonrocken och hoppade i myskläder istället. Städade badrummet och dammade av tvbänken. Behöver städa mer, men måste snart börja med maten.

Tjipp!



Helge Skoog!

Jag gillar "Halv åtta hos mig". Mycket för att Helge är störtskön!

Glöm nu inte för guds skull att kolla in alla annonser på Tradera. Mycket fina kläder!

Idag har det varit slappt. Gick ut en liten tripp, först dumpade jag Tina på stationen. Sen vandrade jag vidare till mamma och drack te. Efter det gick jag till Kalle och drack ännu mera te. Nu sitter grabbarna och spelar dataspel medans jag och Erika tittar på "Familjen Annorlunda". Skönt att julen är förbi så alla roliga program börjar igen :)

Tjipp!



As usual

Jag hade som vanligt funderat ut nånting att blogga om. Men glömde, som vanligt, bort det.

Lördag

Jepp, idag skulle jag haft besök. Sista firandet för mig för i år. Men en av småpojkarna hade fått maginfluensa. Tur i oturen att jag kan göra storkok av maten jag skulle bjuda på, och frysa in masser :) Så klarar vi även denna månad galant. Typ.


Ikväll ska jag umgås med mina kära fosterbarn: Erika & Kalle. Ja de var här igår med. Man måste ju ta hand om sina vänner :)
Ska nog snart bege mig till Kalle och ta ett bad. Med Cornelia. Så får Kalle & Bosse spela lite under tiden. Men först ska jag börja städa undan julen. Låta enbart vinter ta plats.

Lyssnar på The Baseballs nu, skitbra! Har hittat en annan favorit, The Highwaymen. Längtar enormt efter en varm grillkväll med countrymusik när jag lyssnar på dem!

Tjipp!


Är det inte konstigt att kärlek kan förblinda och förändra en person så brutalt mycket? Är personen då sig själv med sin partner eller var den sig själv som den var med sina vänner tidigare? Sorgligt....


Aptrött...

Jag ska uppdatera. Nångång. Är bara så himla trött, men Cornelia vill inte sova. Det vill jag göra, jätte-jättegärna!


Fisen och hennes nya tänder.

 

 


Sjukling!

Min stackars lilla bebis har feber sen igår. Lilla pluttan, hoppas hon blir frisk snart!



Såhär kul tycker Cornelia det är att va sjuk!


Ang. bantning....

Kanske ska tillägga att:
  • Jag inte under några omständigheter kommer ha råd att börja på gym förens jag har jobb.
  • Promenera är skitjobbigt när det är -19 grader ute.
  • Jag har provat att träna hemma till en dvd. Provat aerobics, yoga, kickbox... svårt utan vikter och plats. Inte lätt att sträcka ut sig på typ 7 cm yta :S
  • Förut, när Tina bodde här, då tyckte jag verkligen om att gå till gymmet och köra box!
  • Jag skulle verkligen vilja ha en crosstrainer hemma. En utan manuellt motstånd. Alltså en som kostar ett par tusen.
  • Jag låter väldigt negativ nu, men försöker bara förmedla att jag har idétorka när det gäller motion!

Jag har inte börjat seriöst än då det fortfarande är två tillfällen kvar då jag ska firas. Dock har jag sagt nej till diverse onyttigt men är långt ifrån duktig. Jag tror tyvärr att jag behöver nåt drastiskt. Har sån usel ämnesomsättning ju. Risken för jojobantning är dock stor. Jaja, jag får väl försöka så gott jag kan. Men nu vet ni det, efter söndag (10/1) blir det andra bullar!

Men jag kommer ju få krupp om jag inte får baka, så om ni vill ha nåt bakat, säg till mig!



Och nu kom vi tll den 4 januari 2010

Kolatårta med smak av apelsin, gjord på mandelmassabotten. Mums!

 

Min toksöta bebis!

 

Kan man inte gå med sin vagn kan man ju iaf sitta i den...

 

Har haft en jättebra dag! Har fått många fina presenter av Bosses familj, min familj och mina vänner. Fick bland annat 1 timmes floating, vilket ska bli jättespännande! Det bästa var nog Bosses presenter, för de hade han faktiskt valt utifrån hur väl han känner mig, inte bara plockat från min önskelista. Inte ett enda av hans paket stod med på min lista. Och han hade så rätt, han känner mig så väl nu (efter snart 3 år, haha!). Gillade alla bakgrejer jag fått, kokböcker, knivar, muffinsformar i alla dess former och färger, presentkort, 1 timmes massage samt en nagelförstärkning! Nä, kunde inte blivit bättre :)

 

När jag fick presentkorten från min familj blev jag helt tårögd och rörd!

 

Bjöd min familj på bakad potatis med två röror. Kanske inte så jättelyxigt när man fyller 25. Då borde man ha nåt speciellt. Men när man inte har nån fet plånbok så...

 

Tack för idag kära!

 


 

 

 


Och så var det Joel här mellan inläggen...

Bebissugen? Nej inte ett dugg *host, host*

Lille Joel, så himla söt!

 


Oj, nytt år! Hoppsan, jag fyller år!

25 j*vla år.... Det är nu det gå utför sa Kalle. Tack så mycket Kalle!

Anyway, börjar med nyårsafton.

Meny

Skagentoast

Baconlindad vitlökskyckling med örtrisotto

Mandelparfait med smak av punch, serverad med hallon


Fruktansvärt gott! Blev så himla nöjd med middagen, kunde inte blivit bättre. Tyvärr ingen bild på toasten, va så hungrig så jag glömde bort att fota, hehe! Men ni vet ju hur en skagentoast ser ut så ....

 

 

Käkade hemma hos oss, sedan gick vi ner till Tomas för att festa lite. Cornelia sov hos mormor och morfar (gick kanon!). Tolvslaget firades in med många av de bästa, även om en del fattades. Allt som allt en kanondag!

 


Nytt år?

Jo men visst ska jag berätta om nyårsafton! Dock inte just nu, ska försöka natta min tös......


Laddad!

Jag har inte och tänker inte avge några nyårslöften. Men, jag har ca 15 kilos övervikt och skulle vilja få bort det. Jag har dock väldigt usel karaktär och stoppar gärna i mitt onyttigheter och rör mig inte i onödan. Hatar det, men jag är den jag är och kommer inte kunna ändra det särskilt drastiskt. Nu ska jag iaf försöka bli av med lite, skulle bli överlycklig bara jag gick ner ett par kilon. Så därför får ni gärna överösa mig mig tips, råd och mycket pepp-talk! Det första jag ska börja med är att:
  • sluta baka mer än när det är något/någon vi ska fira (som t.ex mig på måndag).
  • inte ta den där pizzan eller hamburgaren så ofta bara för att jag älskar det, utan unna mig det nån gång ibland bara.
  • undvika socker.
(Nej mamma, jag ska inte använda fettsnåla produkter, jag vet själv att de är skit)

Jag tänker inte göra om hela mitt liv till en bantningskur, måste få ta ett steg i taget annars vet jag att jag kommer tröttna/fuska/balla ur. Små mål=framsteg.

Ja då, jag vet att jag har sagt detta så många ggr förut, och bara misslyckats. Se mig inte som en tönt, peppa mig istället!


RSS 2.0