Kick it baby!

Idag när jag vaknade kände jag masser med sparkar, först väldigt tydligen sen avtog de och blev mindre kraftiga. Bosse hann med att känna han oxå. Det va kul, nu börjar det komma igång lite med rörelser.

Igår var vi i Blåvik hos Calleponken. Det va helt ok, drack glögg och bastade en liten stund. Tände en brasa i öppna spisen och myste med snacks och julmusik.

Nytt

Igår var jag & min man på Ikea. Skulle shoppa julpryttlar men kom hem med en liten bokhylla istället. Jag har ju tjatat ett tag nu om att jag vill ha mina böcker (observera: kokböcker & dyl. Inga romaner o sånt för min del) nånstans, och nu var det extrapris på dessa så vi kunde inte låta bli. När vi kom hem blev det till att möblera om lite och detta blev resultatet:





Blev typ som en liten mys/läshörna.

Terrariet åkte ut i hallen, bev bra det med fast lite mörkare än det brukar vara där. Ser lite tomt och tråkigt ut på väggen så måste hitta nåt att sätta upp där.

Snart ska vi ut till Blåvik och basta och dricka glögg. Blir trevligt.

Huslängtan

Igår var jag med Sara hos Rosina & Jonas. De köpte ett litet skrutthus och renoverade masser och resultatet blev kanonfint! Det är modernt inrett, riktigt snyggt och flashigt. Tänk om man själv att det inredningssinnet =)
Rosina bjöd på te & smörgås och rabarber/äpplepaj.

Idag har jag & min man varit på ultraljud i Motala. Allt såg jättefint ut. Bebis var lite rolig för varje gång läkaren skulle kolla ansiktet så satte Bebis sina händer för, precis som om den inte ville vara med på bild. Läkaren tyckte det va kul så han skrev ut en bild på det som vi fick gratis. Och ja, jag frågade om könet. Och ja, jag fick svar! Givetvist ville han inte lova till 100 %, men skulle han satsa pengar på ett kön så visse han bestämt vilket han skulle välja. Han var lite rolig den här läkaren. Jag vet inte om jag ska berätta könet för er eller om jag ska dra ut lite på spänningen, hehe!


På köpet..

Bakar man pepparkakor när man är gravid får man räkna med mjöl på magen. Är man hos mina päron får man räkna med en katt i knäet och hår överallt.


Mjuka & fluffiga

Kan man lugnt säga att mina fluffbollar Tyson & Zorro är...


Håller om brorsan lite..


Mammas katt Maja är bara rolig..



Pepparkakorna...

Just det, min p-kakor jaa.. (låter som ett preventivmedel man äter)



Älgar, fiskar & dödskallar... Mumma! Kaninerna har Emma gjort.

Glöm inte att kolla bilddagboken, lägger ut fler bilder där. Lite smidigare än vad det är på bloggen för där kan man lägga in flera på en gång. Och ni som inte har lösenordet behöver bra fråga =)

Hej hallå hejsan!

Igår var vi i Borghamn hos Fredrik & Ida. Riktigt kul! Vi käkade massa snacks och pratade ända till halv två. Stackars Bo skulle upp och jobba kl 6! Men tiden går så fort när man ha kul. Och jag börjar tvivla på att det går att ha något annat än kul när man är med dom. De är perfekta! Fredrik har döpt om Äcklet till Greta. Hon verkade trivas bra där borta och var väldigt aktiv. Jag skulle gärna vilja ha en sån sort men en bebis, så jag får fostra den själv. Men Greta är jättesnäll så det blir nog bra för Fredrik & Ida.

Idag ska det bakas pepparkakor hos pärona. Mina blir lite annorlunda i år. Jag har förnyat formarna lite, men resultatet får ni se sen.

Presenter till ärtan

Bebis fick lite kläder i torsdags. En munkjacka med tuffa hundar på:


Bruna velourbyxor:

Fotbollströja+byxor (mest för Bosses skull, hehe):

10 pack strumpor i en äggkartong:


Försöker köpa så neutrala kläder som möjligt. Men ser inga hinder att sätta på dessa kläder på en flicka trots "pojkiga" färger. Velourbyxorna är till och med från flickavdelningen! Jag bär inget rosa. Och får jag en flicka så lär hon inte få använda bara rosa och "flickiga" kläder så länge jag får bestämma. Det är ju så tråkigt att man delar upp allt i tjej- och pojkfack.

Byn

Idag käkade jag lunch med Sara. Försökte få med Erika med men det gick inte så bra. Blev i alla fall fläsknoisett med pommes och bearnaisesås, mums! Trevligt att tjöta lite om Sara. Kul att skämta lite om F.F, med tanke på hans yrke går det ju inte låta bli *ler*. Snart ska jag möta Tina på station, då blir det en fika med henne. Nice! Sen idag ska jag försöka städa lite, plocka lite och organisera. Det är mycket att fundera på tills Bebis kommer. Hur vi ska möblera och hur allt ska fungera praktiskt i lägenheten. Det kommer bli trångt, men det får gå tills vi hittar nåt nytt. Helst vill vi inte flytta till en till lägenhet, utan till hus. Så ser ni nåt hus till uthyres så hör gärna va er! Nåja, det är inte dags att möblera om än, men det tåls ju att planera lite hur vi vill ha det, så vi kan göra oss av med ett par grejer. Mitt soffbord ska bort, och jag funderar även på att sälja den lilla röda soffan. Fast helst inte soffan.

Igår var jag & min man hos Hanna, en tjej jag lärt känna på internet. Hon bor här i Mjölby och ska med bli mamma, fast redan i slutet på februari. Våra respektive karlar är bekanta, liksom de flesta Skänningebor, hehe! Det var trevligt att träffa henne lite, hon har en skitmysig lägenhet och två jättesöta kissemissar.

Nu ska jag springa ner till station.

Bye bye!

Lu, den lilla, Loretto, Lulu

Jag tror (och tycker) att fröken Lu har ett väldigt bra namn. Ni kanske minns när jag bloggade om vinflaskan Lulu B? Om vi bortser från B:et så var det ju ett ganska kul vin. För er som inte minns kommer snart en bild. Idag var jag inne på bolaget, det har kommit masser med superroliga nyheter och då jag får avstå från att dricka blir jag tvungen (kanske inte) att köpa och lagra till en annan gång. Men i alla fall, jag hittade en tequila som heter Garcia Lemon. Det är här det blir lite roligare, att fröken Lu heter Garcia i efternamn!


Lulu Garcia!

Annars i helgen...

... så tvingade Sara mig att baka negerbollar kl elva på kvällen...


Dom blev himla goda så det så. Sara fick en specialare:


Sen hittade vi de här roliga, Ahlgrens bilar biltillbehör:


Kanske skulle satsa på en rosa julgran i år?

Självklart fick vi fisk!

I söndags var vi i en liten sjö i Ulrika och fiskade med Fredrik och Ida. Allt började bra, var lite trött först men det gick över när vi kom ut i friska (och blåsiga) luften. När vi kom till båten var det full med vatten så det var bara att börja tömma.





Väl ute på sjön började det väldigt bra, Fredrik fick fisk först, en ful gädda. Sen rullade det på ganska bra. Jag fick med, men den var så liten så den fick hoppa i igen. Solen sken lite då och då, blandat med regn och till och med lite hagel. Tillslut blev vi hungriga och sugna på kaffe (te för min del) så vi rodde mot land. Jag & Ida satt bak i båten och väntade på att få kliva ur. Då säger våra smarta grabbar att "vi ska bara dra upp båten så blir det lättare för er". Då vill jag påpeka att det var redan lätt att kliva ur men vi satt kvar, tänkte bara att det va ju snällt. Killarna ryckte till. Bara det att när det helt plötsligt börjar forsa in vatten i båten och hela bakdelen började sjunka mot botten så vard et inte så snällt längre. Jag hade regnställ och stövlar men vattnet letade sig in i byxorna och forsade ner i mina stövlar. Ida hade fodrade vinterkängor som sög i sig vatten. Kul tänkte vi. All packning vi hade med oss blev blöt och en del saker flöt ut i vattnet. Jag & Ida staplade upp på berget i hopp om att killarna skulle komma efter och tända en brasa åt oss. Men istället började de leta efter en av de fångade gäddorna som flöt iväg och sjönk till botten. Och där sitter vi och huttrar, (det var jävligt kallt om ben och fötter ska jag tala om!) och så hör man Fredrik säga "Det här måste vara det värsta av allt, att min gädda försvann!". Aaaah, va? Tillslut kom de upp och började tända en brasa. Jag tog av mig alla byxor och strumpor och satte mig på en filt (som tur var inte blev blöt) framför elden. Killarna fick dela med sig av sina kläder och strumpor så vi slapp sitta helt näck. Lagom tills vi skulle grilla korv började det regna igen och vi sat där o blev ännu blötare.





Då var det dags...

Gick upp för över en timme sen och började fundera på vad jag skulle ha på mig. Ehm, det blev strumpbyxor, ett par underställsbyxor i fleece och velourbyxor. Nu kan jag ju inte frysa om benen iaf. I övrigt blir blev det linne, en långarmad stickad tröja och kanske en till varm tröja. Vet inte hur mycket jag ska överdriva? Ska ju ha jacka med. Nä, jag får gå ut på balkongen och känna efter.

Okej, såhär blev det; jag klarade mig med en tröja och jacka, men eftersom jag inte kan stänga jackan så blev magen lite kall. Tar med mig tröjan för säkerhetsskull. Nu ska jag packa picknickkorgen och göra mig färdig.

Wish me luck!

Röjfredag

Japp, idag började vi med att röja på balkongen, tömma balkonglådan och kasta tomatplatan. Istället ska det bli små enar där ute. Sen gick vi ner i källaren för att rota fram Bosses militärpryttlar som ska skickas tillbaka, då passade vi även på att gå igenom ett par kartonger och insåg att det var en hel del vi kunde slänga. Bosse skulle till gymmet så vi får fortsätta senare. Ska väl ta & dammsuga och sånt idag med. Ikväll har vi inga planer, har en del förslag så vi får väl se. Bye bye so long!

Krukmakaren

Eftersom att jag är så tiny provar jag att hoppa ner i den här krukan... Hoppas jag inte fastnar!
 
Lite trång var det men det funkar. Tyson blev svartis och ville också vara med på bild..



Girls only

Igår var jag hos Tina med Lu. Vi fikade och pratade massa skit. Väldigt kul var det och jag fick supermegafina fjärilar av Tina! Ska fundera ut nåt fint att göra med dem.

Såhär såg jag ut
Lu med Sammet & Tina med datorn
  Sammet, söt & knasig
Supermegafina fjäril, fick flera stycken!

Bilen

Har ju glömt lägga ut en bild på nya bilen! Har även glömt att ta kort på nya bilen, så ni får nöja er med en glimt av Calles gamla pärla:



Observera att det är den blåa bilen jag menar och inget/ingen annan. *skratt*
Våran är dock grå metallic.

Sover så sött..

I lördags hade vi Emma kvar över natten, hon somnade på min sida av sängen och min förfriskade man somnade på sin sida:


Jag själv sov o soffan. Bad Kalle bära in Emma till datarummet så hon slapp fyllesnarkningar och kattbus.

Schemaändring

Det var visst redan imorrn torsdagens *piiip* var, så ännu en stressig förmiddan då. Men det får gå. Ska till Vadstena på em med mor, dags för nya teer.

Blev lite besviken idag på ul, kunde inte se så mycket för Bebis låg helt snedvriden och höll på med morgongymnastik där inne. Fick fyra bilder, men de är inte så roliga. Lägger väl in en på bd iaf när jag har ork.

Eftersom jag va lite trött och nere fick jag en lussekatt, ett glas must och en gravidtidning av mig själv till kvällen:


Mycket

Det känns som det är mycket den här veckan. Även om det mesta händer på förmiddan. Eftersom en sak är hemlig för er så får ni stå ut med mina *piiip* ett tag till.

  • Måndag: 16:30- *piiip* , 19:30- Kör
  • Tisdag: 10:00- Ultraljud (!!), 13:00- *piiip*
  • Onsdag: 10:30- Barnmorskan
  • Torsdag: 8:50- *piiip*, 11:00- *piiip*, 19/20:00- Middag med Tina & Lu
  • Fredag- Slaaaaapt!
  • Lördag: Basta & greja i Blåvik
  • Söndag: Fiska med Fredrik & Ida

Visst det kanske inte låter så mycket, men det är en del viktiga grejer och det gör mig nervös.

Saknar..










<------------------------- Saknar den där!






















Pinsamma alkohol..

Igår hade vi lite minifest i lugn takt med flöt och spel. Trevligt som alltid. Dock är jag inte ett dugg avundsjuk över att jag inte får dricka alkohol. Man blir bara dum, fjantig och gör konstiga saker. En del blir extrema. Visst, jag tycker om att dricka när jag ska ut på krogen med tjejerna, då gör det mig inget om jag är fjantig. I Lkpg är det ändå ingen som känner igen mig. Men med mina närmsta på hemmafester så kan jag vara precis den jag är utan alkohol, behöver inte  supa mig dyngrak, jag är glad och sprallig och vågar vara öppen ändå. Det jag saknar ibland är att ta ett glas vin till maten, jag är ju en sucker för vin, både rött och vitt. Och visst har diskussionerna om att det kanske inte är så farligt att ta ett glas vin när man är gravid varit på löpsedlarna, men jag vågar inte chansa. Bättre att avstå. Jag har ju gott om tid senare att dricka vin. och om jag känner mig själv rätt så börjar jag bli för gammal för att supa, tycker mycket bättre om att käka middag (hemma eller ute) med goda vänner. Och nu när jag ska bli mamma så har jag ju dubbelt ansvar och får nya vänner som också har barn vilket leder till flera grillfester på tomten än utekvällar på BK´s.

Idag är det ju fars dag, ska upp till mina päron och fika lite. Är svinhungrig nu men orkar verkligen inte laga mat (mår inte så bra) och min man är på innebandyträning till klockan tre. Anyway, ska ta och underhålla Tyson, han ser rastlös ut.


Suddig bild, men hans öron är så söta! Han ser även lite skelögd ut på den här bilden

ay caramba!

Så jobbigt det är ibland. Men det är inget vi kan göra nåt åt nu. Igår var vi i Getå, mycket trevligt under omständigheterna. Jättegod mat, Helene är så duktig! Vi åt köttfärslimpa, potatis, brunsås & lingon. Spelade lite kort och jag vann såklart, hehe!

Imorse kunde jag som vanligt inte sova. Va uppe vid sextiden och surfade lite och käkade ett par salta kex. Illa mådde jag med, det är penicilinet. Somnade sen runt åtta och sov ett par timmar till. Snart kommer Bo hem och vi ska äta lite sen åka och köpa vinterdäck. Ikväll kommer la familia för att flöta och spela spel. Och de som kan ska dricka =)

Mä haaallå!

Jag har varit enrvös helt i onödan. *piiip* hade sagt fel till mig och vi hade istället *piiip* idag. Nåja, det gör inget. Då hinner jag förbereda mig.

Imorrn kommer Sara, en tjej som jag pratat med på msn en lång tid nu men inte pratat med irl. Hon har en son och hennes pojkvän är bekant med Bo. Skönt att lära känna lite fler tjejer som har/ska ha barn, det är så dåligt på den fronten. De jag känner sen tidigare flyttar flera mil bort eller har aldrig tid att träffas. Hoppas bara att vi lär känna varandra och vi kan fortsätta ses. Hehe, låter som om jag ska på dejt!

Jag är lite sugen på en cheeseburgare. Kalle var lätt att övertala men Bo däremot... Insåg idag att jag inte pallar att käka en massa kakor och sånt, mår skitilla efteråt. Men det har kommit senaste tiden. Idag åt jag visserligen en muffins, en kaka och en delicatoboll. Men i måndags åt jag bara en cappuchinorulle (lika stor som en punchrulle/dammsugare) och mådde inte bra efteråt. Likadant i helgen, åt bara en liten liten bit av kladdkakan och mådde ändå illa. Har inte ätit godis på länge nu så det kanske är så att det är sockret som är boven..

Nu ska jag gå & fjäska för grabbarna!

Orken börjat ta slut

Jag är så jäkla nervös så jag inte kan sova. Är så himla orolig över saker och ting. Tror att graviditeten har en stor del i dramat. Sen påverkar oron *piiip* och det blir bara värre och värre. Har dessutom lite ont i magen idag och jag vet inte om det är pga det eller nervositeten. Säkert en blandning. Ska försöka sova lite nu, så gott det går. Hörs ikväll!

Nervös

Är toknervös inför imorrn.

Idag har jag varit barnvakt åt Tilde med Sara. Det blev frukost på Skånska sen lite shopping för Saras del och övningskörning på barnvagn för min del. Tilde är jättesöt, så liten! Längtar så himla mycket tllls min ärta kommer, usch det är ju så lång tid kvar! Ikväll blir det flöt, japp, idag blir det pizza. Varken Bo eller jag orkade laga mat. Blir bra till desperate  ikväll. Sökte lite efter en bild på en pizza, och jag hittade inte bara den här goda..

Utan även den här..


Pizza med Nutella, bananer och jordgubbar. Undrar om den är god eller bara onyttig?

Hihihi!

Jag vet nåt som inte ni vet! Men håll ut, en vacker dag ska ni få veta ni också.

Just det

Glömde berätta att jag kände tre sparkar i fredags kväll. Första gången, det va rätt häftigt! Är i v. 16+2 idag.

Tjuvstart

Bosse & jag har tjuvstartat julen lite med att äta pepparkakor, dricka julmust och äta sylta på mackan till frukost. Imorrn ska jag gå till systemet och köpa glögg. Ja jag vet, jag ska inte dricka. Men ska köpa två, en till Bosse och en till mig som jag ska spara tills nästa jul. Det är blossas årsglögg, gjord på blåbär. Tänkte även göra knäck med pepparkakssmak imorrn, supergott! Men så är det ju bara drygt en månad kvar till första advent.


Kalleponken kommer hit om en stund, umgås lite innan filmkvällen. Ska fixa PeeWee's terrarium nu, vi testade nämligen att ha henne i Knuts stora hus, men hon rymde två gånger och den sista gången rymde hon ut i hallen trots att dörren ut var stängd och katterna fick tag i henne. Nu är hon helt slö så hon får ta det lugnt ett tag nu och flytta hem till sitt gamla hus igen. Äcklet har vi ställt in i sovrummet så länge, där får hon vara ifred för katterna och det märks bara efter en dag att hon trivs bättre, hon började dagen med ett morgonbad. Äcklet ska få flytta så småningom till Fredrik & Ida, och förhoppningsvis få ett finare namn, hehe.


Min PeeWee

Gårdagen

Gårdagen var helt perfekt, kunde inte bli bättre! Fredrik, Ida och deras äldsta dotter Hanna var här och käkade middag (potatisgratäng, chilimarinerad fläskfile, rödvinssås & sallad). Maten blev riktigt god och sällskapet var mycket trevligt. Känns som om vi är på samma nivå, har likadana intressen och samma åsikter & synpunkter. Känns också bra att vi kan prata om allt och att jag kan prata med Ida om graviditeten. Hanna är supersöt och fantastisk på att prata, hon är drygt ett coh ett halvt år och pratar redan långa meningar! Vårat nästa tillfälle att umgås blir söndag om två veckor, då ska vi på en utflykt, fiska & ha picknick. Då gäller det att klä sig varmt, vi ska va ute hela tiden. Japp, jag är nöjd!

Japp

Jag är helnöjd. Japp, även om jag kommer frys arslet av mig. Men ändå. Tror vi gjorde helt rätt. Ni får se sen vad jag pratar om =)

Igårkväll skulle vi till Tomas och spela guitar hero med Sara & bara umgås lite. När vi kom dit var det fest och folk överallt. Men vi hade trevligt, även om jag hade huvudvärk större delen av kvällen. Självklart var jag bäst på guitar hero, haha!

Tonight is the night. Har storstädat och fixat med mat och grejer. Ska bli kul, jag gillar middagar.

Anyhow, uppdaterar senare.

RSS 2.0