Tatuering!

Jag vill tatuera mig! Har funderat i många år, och har haft några ideér på vad jag vill ha och vart. Och nu har jag nog funderat klart :)

Blöt båt

Igår var jag & Kalle vid båten för att städa med klubben. Nån tjej som bokade in oss sa att det skulle ta uppåt tre timmar. Då det regnade igår suckade vi lite och jag laddade upp med stövlar och regnjacka. Kom dit, och det tog 20 min! Skönt :)
Fixade lite med båten efteråt, tömde lite vatten och försökte förhindra att mer skulle läcka in.

Nu ligger jag i badet och laddar energi.

Tråkkväll

Imorgon ska jag skola in Lukas på dagis, det blir spännande. Han är så jäkla mammig och grinar hela tiden. Stackars personal. Och stackars mig när jag ska gå därifrån och lämna honom där.

Eftersom att jag är så jäkla klantig och bokade fel tid i tvättstugan, och hann slänga in tre maskiner innan jag upptäckte det, så måste jag ta hand om det imorgon med. Körde ner det blöta till mamma, men ni vet ju att det tar sån tid med en vanlig hushållstumlare... Bokat en tid imorgonbitti så bara att fortsätta tvätta då.

På eftermiddagen är det städdag på båtklubben, får se vem av oss som åker.

Tjipp!

jävla skitstövel!

Det gick inte, fick ont direkt i knäet och kunde inte springa alls som jag ville :( så himla besviken och arg just nu!

Snart!

Så fort Bosse kommer hem ska jag ut och springa. ÄNTLIGEN!

Jaha, så var det med det.

Idag var jag hos doktorn. Han behövde inte ens titta på mig, utan det räckte med att beskriva mina symptom så kunde han konstatera att jag hade Bechterews sjukdom. Kul jul sa jag! Vidare till lab för att tömma armen på blod och sen upp till röntgen för att scana bäckenet. Fick recept på smärtstillande. Är dock inte jättesugen på att äta dom. Tusen biverkningar, speciellt vid långtidsbehandling, och jag måste ju äta dessa livet ut om jag ska kunna sova ordentligt. Sjukdomen gå inte att bota, bara att lindra med tabletter. Läkaren frågade hur länge jag har haft ont, och jag svarade runt ett år ungefär. Men när jag tänker efter så är det ju faktiskt i drygt fyra år jag har haft ont till och från. Och jag har hela tiden trott att det berott på sängen!
 
Läs om ni orkar;

Bechterews sjukdom (ankyloserande spondylit, pelvospondylit)

Bechterews sjukdom, ankyloserande spondylit eller pelvospondylit, är en inflammatorisk ledsjukdom som drabbar ryggraden eller andra leder och muskelfästen. Du kan känna dig stel när du till exempel vaknar på morgonen. Smärtan lättar ofta när du rört på dig en stund. Sjukdomen kommer och går i perioder. Kontakta vårdcentral om du har en molande värk i nedre delen av ryggen som inte ger med sig på en månad

Bechterews sjukdom börjar ofta i nedre korsryggen och sprider sig upp till bröst- och halsryggen. Inflammationen i ligamenten mellan kotorna gör att ligamenten kan förkalkas och senare omvandlas till ben, vilket leder till stelhet i ryggen.

Ibland startar sjukdomen i samband med vissa infektioner.
Man vet inte vad som orsakar Bechterews sjukdom, men man vet att ärftliga faktorer spelar in.
Oftast bryter sjukdomen ut innan man fyllt 40 och den är mer än dubbelt så vanlig bland män jämfört med kvinnor. I Sverige finns drygt 40 000 människor med Bechterews sjukdom.

Bechterews sjukdom börjar ofta med smygande värk i nedre delen av ryggen. Värken kan stråla ut över skinkorna och baksidan av låren. Så småningom kan värken sprida sig högre upp i ryggen, framför allt mellan skulderbladen och till halsryggen. Du känner dig stel när du vaknar på morgonen eller om du har suttit länge. Smärtan släpper oftast när du rört dig en stund.

Det kan vara svårt att exakt avgöra var smärtan sitter. Smärtan kan bli värre när du hostar, nyser eller plötsligt böjer eller vrider ryggen.

Ofta inflammeras även muskelfästena. Du blir öm i området nära lederna, till exempel runt fogarna mellan revben och bröstben, kring den stora lårbensknölen eller runt skenbensknölarna vid fotleden.
Inflammation i lederna

Det är inte ovanligt att även lederna i ben och armar blir inflammerade. Inflammationen kan således sprida sig vidare till de stora och medelstora lederna såsom höfter, knän och axlar.
Övriga symtom

Många får inflammationer i ögats regnbågshinna (iris). Ögat blir rött, ljuskänsligt och gör ont. Det kan ge bestående synfel därför är det viktigt att du snabbt kontaktar läkare.

Du kan också känna dig ovanligt trött. Det beror dels på att du sover dåligt på grund av värken, men också på att du har en inflammation i kroppen. En del som får Bechterews sjukdom tappar matlusten, går ner i vikt, mår illa och får feber.
 

Dagen efter

Vi hade lite kalas för Bosse här igår. Käkade lite plockmat och spelade spel. Jag tog visst inga kort, men tror jag var rätt snygg i nya klänningen.

Snart är det dags för veckans bästa kväll med bästisar!

abstines

Låter kanske konstigt, (och riktigt märkligt med tanke på att jag är latast i världen!) men jag blir galen på att jag inte kan ge mig ut o springa! Jag sprang i torsdags och efter det hade jag så ont så jag inte kunde gå. Sov som en kratta eftersom att det gjorde ont så fort jag rörde mig, och hur jag än låg. Nu känns de bättre, men det vore väl idiotiskt av mig att inte vila några dagar till. Jag måste ha slagit i huvudet, detta är inte likt mig!

Glömska

Jag är så bra på att komma ihåg saker... Springer runt som en hyr höna och letar efter nageldekorationer såhär mitt i natta. Jag vet att de finns här nånstans. Men vart?

besviken

Neeeej! När jag är så sugen på att löpa och röra på mig så börjar knäna strula. Det gör ont under knäskålen och på insidan av knäna. Efter lite googlande verkar det vara "löparknä" vilket betyder att musklerna i knäna inte är lika starka som övriga muskler i benen. Nu är jag riktigt ledsen över att inte kunna springa. Jag kommer bli slapp och omotiverad.
Fan!

kämpar på!

Något nytt för mig är att jag har börjat jogga. Jag har årets sämsta kondition och har dött efter 10 meter löpning. Men jag gav mig inte, och bara efter 6 löpningar kan jag springa 2,5 km! Jag är sjukt stolt över mig själv :)
Tyvärr fick jag rejält ont i knäna efter Ullaredsresan, men jag håller alla tummar och tår att detta inte ska hindra mig!
 
 

Rena rånet!

Att som föräldraledig och leva på en lön, behöva betala 928 jävla spänn till kommunen för att ha EN unge på dagis 15 tim/vecka!? Och min kompis pluggar och betalar 350 kr för en unge 40 tim/vecka. IDIOTISKT!

Lunch och fika i Vadstena

Förra veckan var jag och hälsade på Sofia, Joel och Silas. Sofia och Silas mötte upp mig och vi gick till La Boccata för en lunch. Jag åt en riktigt god ciabatta med kyckling och äpplechutney. Lite te på det och sedan en sväng på "stan". Obligatoriskt besök på Kopp & Kanna, inköp av te och prat med butiksägarinnan. Hon säger jämt; "Nämen är det finbesök från Mjölby idag?" :) 
 
Köpte två teer och sen gick vi hem till Sofia och fikade på makroner och drack te. Mysigt hemma hos Sofia & Joel!  Silas växer så det knakar, han är ju för söt :)
 
Fina fingrar!
 
Sötunge!
 
 

Lukie!

 
 
 
Han går, han pratar, han tjoar och busar hela tiden. Han är en riktigt energiknippe som charmar alla av stolen!
 

Dreggel....!

Åh hå hå! Smarrigt goda makroner med smak av kaffe gjorde jag härmeddan med hjälp av en makronmatta som jag fått från Evelina och Jens på Styleandfunstuff.se.
 
 

Tisdag

Oj, glömde visst bort att blogga!

Här har det hänt en del. I lördags var jag o Kalle på Onkel Sam och buggade rumpan av oss :) Liveband som inte spelade en enda raggar/rockabillylåt utan bara äldre rock. Dåligt med folk, men träffade en gammal klasskompis från gymnasiet vilket var jättekul!

Ryggen gör fortfarande förbaskat ont så nu har jag pratat med hvc och har fått en tid till läkaren den 20. Misstänker Bechterew (ärftligt, o min pappa har det) så det ska de kolla. Tycker inte om att söka vård. Känns som om de sitter i andra änden och skrattar åt en, misstror en och tycker att man är hypokondrisk. Därför blir det så att jag skjuter upp saker istället för att ta tag i det. Skulle nog behöva söka för fler saker men det känns ju dumt att ringa om flera saker samtidigt.

Jag har funderingar på att börja plugga i vår. Har dock grav beslutsångest /:

Nu ser jag fram emot onsdag nästa vecka. Inte bara fina Erikas födelsedag utan även en liten resa :)


RSS 2.0