Farfar

Min farfar gick bort nu ikväll. Det känns sådär måste jag säga. Även om vi inte träffades särskilt ofta så var han ju trots allt min farfar. Tvivlar inte en sekund på att han har det så mycket bättre nu än när han var så sjuk och förvirrad. Stackars farfar. Och farmor. Och stackars min pappa!

Farfar hann aldrig träffa Cornelia. Det är ju också trist. Farmor har träffat henne iaf och det tyckte hon var kul.

Usch.

Vakna nu Kalle!

God damn it, vissa kan verkligen sova läääänge! Kalle & jag skulle åka till Linköping idag och glana. Men i den här takten så blir det väl nästa år?

Har inte direkt nåt jättekul att berätta. Bakade pepparkakor i lördags (bilder kommer soon). Stod i vaccinationskö i 2 timmar i fredags utan att få den där jäkla sprutan. Slappade hela gårdagen och käkade pizza på filmkvällen. I natt när jag inte kunde sova låg jag dock och diktade upp nästa blogginlägg, men har som vanligt glömt bort vad det var, haha!

Testade att göra knäck med matiannekross i. De blev jättegoda, smakade lite som snöbollar som man kan köpa bland lösgodiset.

Måste kolla vad huliganen gör, hon är sur idag. Återkommer!

Jag har en prinsessa!

 

En kladdig, helt toksöt, underbar sådan!

 


Dagens

Kycklingspett med klyftpotatis & bea.

Behöver ni receptet? Nä. Det är kan vem som heöst göra. Potatis & bea är ej hemmagjort (denna gång). Och jaa jag vet att potatisen blev lite bränd. Och jag vet att det inte ligger nån sallad på tallriken. Det ser oproffsigt ut, men ack så gott det var!

 

 

 


Grupptryck

Idag har jag varit med Tina och fixat lite med tradera och snackat skit. Tina har äntligen fallit för grupptrycket och skaffat fejjan. Hoppas att hon är lika aktiv där som jag förväntar mig. Hör du det Tina?! *ler*

Cornelia hade varit jätteduktig hos mormor och morfar. Sovit hela natten från 21-09 utan problem. Typiskt tänkte vi och längtade INTE till söndagskvällen då det var dags för läggning. Men Hon somnade (visst, en och en halv timme senare än planerat) och sov oavbrutet till 09. Sååå skönt! Tack gumman! Dock kunde inte jag sova, låg bara och vände & vred på mig. Tillslut, runt halv två somnade jag.

Tjipp!

Dagens

Ost- och skinksallad:

Skär en sallad med sånt som du gillar (typ s
allad, gurka, tomat, majs, ananas)
Blanda allt i en skål tillsammans med riven ost och riven skinka.
Servera med ett bit gott bröd och kebabsås.

Voilá!





Dubbelfika

Idag kan man säga att vi har fikat. Först gick vi till Bosses kompis Andreas. Han hade en jack russel som hette Gunnar! Skitsöt knähund. Sedan gick vi några ärenden på stan och sedan hem till vår frys som stod på avfrostning. Fixade klart den och sen gick vi till Bosses jobbarkompis Rikard och hans tjej Amanda. De hade ingen hund men en ack så söt dotter, Nellie, som charmade oss av mattan. Det var första gången jag träffade Amanda (och Rikard i mer en 10 min) och det var jättetrevligt!

Nu ska vi på fest. Först lämna Cornelia hos mamma & pappa, sen vidare till Peter.

Tjipp!

Hahaha!

Minns ni att jag skrev att Robert kom hit med uniform förra veckan? Kolla det här:

Postat av: Usama Bin Peter

Vi på Al Squida har kommit över denna bild som sägs vara en autentisk bild av Robert och hans uniform ;)

2009-11-18 @ 21:26:20
URL: http://www.chillnite.com/wp-content/uploads/2007/10/gi_squirrel.jpg

 

Så jävla söt! Jag tycker ekorrar är så fruktansvärt söta, jag skulle vilja ha en här hemma och gosa med!



Idag...

... har vi inget planerat. Sååå skönt!

Drömde att Cornelia hade fått en till tand, bäst jag går och kollar :)

Tjipp!


Nattbarn

Min unge är ett nattbarn. I snart tre veckors tid har hon varje kväll vägrat att sova. Verkar som om hon inte kan slappna av. Försöker få henne att göra det genom att släcka ner, sänka volymen och gosa lite. Men nej, hon vägrar. Inte så att hon skriker konstant, men gnäller lite ibland gör hon ju. Så oftast har hon somnat runt nio, men vaknat tre-fyra ggr och tillslut får man ta upp henne för att hon inte somnar om, och då har det gått så lång tid sen hon åt att vi får ge henne ett mål till. Då somnar hon runt elva-tolv. Om hon vägrar somna vid nio så är hon vaken till elva-tolv. Ibland mycket senare, som i natt. Då somnade hon tidigt men vaknade och var vaken till två! Såhär har det inte varit förut, hon har alltid somnat när hon ska och förut kunde vi lägga henne i sängen så somnade hon själv. Det går inte längre. Det är väldigt frustrerande, för det är när hon somnar som vi kan sitta ner i soffan och umgås själva, Bosse & jag. Bara vara. Det är så himla viktigt att få den lilla tiden tillsammans. Men nu är det bara att gå och lägga sig så fort hon somnar, för man är så trött.

På lördag ska vi på fest, mamma & pappa ska vara barnvakt. Det ska bli kul och skönt att få lite avlastning en kväll. Men det kommer ju ändå inte bli så mycket sömn. Det är synd att vi bara har mamma & pappa som ställer upp som barnvakt. Vill till exempel gå på bio på onsdag, se 2012. Den är nästan tre timmar lång och slutar halv elva. Men ingen barnvakt. Nån måste ju vara hemma hos oss, så hon kan försöka sova i tid. Men vi kan ju inte be mamma & pappa hela tiden. Och mina bröder jobbar ju. Och våra kompisar jobbar/vill inte/ska med på det vi ska göra. Skulle vara skönt med avlastning en vardagskväll så både Bosse & jag fick sova ordentligt en natt. Åh nu känner jag mig gnällig. Nej jag vet, tre veckor är inte så läng tid, men det känns i huvet kan jag lova....


Får jag börja snart?

Är så himla sugen på att sätta upp julstakarna och julgardiner och spela julmusik. Men om jag börjar för tidigt så kommer jag bara tröttna. Måste hålla mig till nästa vecka iaf. Då blir det det traditionella pepparkaksbaket hos mamma & pappa. Julmusik och glögg till, härligt! Jag älskar jul :)

Har lite att pyssla med idag. Plantera om en blomma som Tyson trakasserar. Ta hand om lite tvätt. Dra ett varv med dammsugaren. Gå ner i källaren och leta efter en lämplig kruka, en klänning samt ta upp en madrass (ska prova och lägga på en skumgummimadrass i vår säng och se ifall våran ryggar mår lite bättre. Dock är denna madrass 40 cm mindre än vår säng så vi får väl se vem somramlar ur först. Men det får duga tills vidare.). Vad mer? Nja, ska väl försöka sitta ner med Älsklingen lite. Händer ju så sällan. Ja just det, kanske skulle till en av hans jobbarkompisar på fika, han har en sån otroligt söt liten dotter så det gör jag gärna! Åh jag är så hungrig, idag blir det spagetti och köttfärssås, mumma!

The greeneyed devil

 

Bebiskatten!



Nä, ska fixa lite nu.

Tjipp!

7 månader

Igår blev lilltrollet 7 månader!

 

Min ängel!

 

 

 


julbak

Snart dags för årets julbak. Det är ju trots allt första advent om en och en halv vecka. Vad passar inte bättre då än ett gäng knäck? Förra året var pepparkaksknäcken mina favoriter. I år kom lakritsknäcken och jag har så svårt att välja favorit, de är gudomliga båda två!

Lakritsknäck:

 

2 dl sirap
2 dl socker
2 dl grädde
10 st turkisk pepparkarameller
2 msk smör


Krossa karamellerna i en mortel. Blanda ihop sirap, socker & grädde i en tjockbottnad kastrull och låt koka tills det klarar kultestet (ca25-30 min). Rör i godiset och smör och fyll upp i knäckformar.
Låt svalna

Pepparkaksknäck:

1 dl grädde
½ dl socker
½dl sirap
1 tsk pepparkakskryddor


Blanda allt i en skål och kör i micron (rör om flera gånger) eller koka på spis tills det klarar kultestet. Häll upp i knäckformar. Låt svalna.


 


sugen

Idag är jag sugen på att experimentera lite med muffins. Och göra pepparkakskola. Och lakritsknäck. Återkommer senare!

Finaste Sixten

Finaste Sixten har flyttat till himlen. Har har det säkert tusen gånger bättre där han är nu.

Sixten var min brors katt, men bodde hos mig under en längre period. Han var helt gudomlig, världens gosigaste! Så vit och len.

 


Finporslin...?

Supernöjd!


Gårdagens

Till middag igår blev det tacoburgare, såå gott!


400g nötfärs
1 påse tacokrydda


Blanda ihop, platta ut till burgare och stek i smör.
Skiva gurka, lök, tomat och sallad.
Gör en guacamole att ha som dressing.


Valfritt:
En skiva cheddarost
Ranch topping som dressing



 

 



Grannarna

I helgen har vi hjälpt våra bästa grannar Robert & Erika att flytta upp fem våningar. Nu bor de snett ovanför oss, deras sovrum är precis ovanför vårat kök. (Erika tyckte vi skulle ha en korg i ett snöre så kunde jag skicka upp frukost på sängen åt henne, hehe!). Anledningen till flytten är en vattenläcka i huset. Nu ser jag en fläck i våran hall och börjar bli orolig över att vi med måste flytta. Iaf, allt flöt på smidigt och bra, vi var ju så många som hjälpte till. Och det var ju bara att fylla hissen och köra upp. Den nya lägenheten är supermysig! Mitt favoritrum blev "matsalen". Mycket mysigt. Ska sno en bild så får ni se.

Ska ge Erika en stor eloge. Robert åker på utlandstjänst den 24/11 och blir borta ett halvår (han får dock komma hem i jul och vid några andra tillfällen). Tycker Erika är stark och jag tror hon kommer klara det galant även om det kommer bli tufft. Men som sagt, nu bor jag ju bara en trapp ifrån så hon har ju nära.

Vi tog ett kort på Robert när han hade sin unirofm på sig, men jag fick inte blogga den för då skulle Al kaida komma och ta honom, haha! Men ni kan ju föreställa er honom, killar i uniform är ju så hett!

Nu ska vi till mina päron och käka middag, mumma!

Tjipp!

sömn är viktigt

Jag kan inte sova. Och vet ni varför? Det finns flera orsaker men en av dem är att jag ligger och funderar på vad jag ska blogga om för nåt. Dan efter när jag ska blogga har jag helt glömt bort vad det var för nåt viktigt. Och jag är alldeles för lat/bekväm/frusen för att kliva ur sängen och sätta på datorn och blogga kl 3 på natten.

Inatt minns jag dock att jag skulle skriva om Tina. För att hon är grym. Och jag tänker på henne.

 

Hon är ju så rolig!



Dagens

Idag serverades alltså falukorvsgratäng. Mycket gott!



2 morötter
1 palsternacka
1 gul lök
1 bit falukorv


Skala grönsakerna och skär dem och korven i mindre bitar och lägg i en bunke. Blanda ihop en sås på:

2 dl creme fraiche
2 msk grov senap
1 dl riven parmesan


Rör ihop såsen med korven och grönsakerna. Lägg i en ugnssäker form. Dela ett paket bacon i bitar och fördela över gratängen. Ställ i ugn i ca 35 minuter på 175 grader.
Servera med potatismos eller pasta.


Det var första gången jag testade detta recept. Det var gott och enkelt. Men nästa gång slänger jag nog i ett äpple och lite pepparrot, då kommer det bli ännu godare!

Lycka till!

 

 

 


Jul.. eller?

Fan. I år var jag inte på julmarknaden i Vadstena. Why? Jo för att den har redan varit! Illa, de tyckte att de skulle sälja mera om de la den tidigare, då var det mindre konkurrens. Men men, sen de bytte arrangörer har det ju varit skitdåligt så egentligen missade jag ju inget. Och när väl alla julprydnader kommer upp så kan en tripp och en fika i Vadstena vara minsta lika mysigt. Och det finns ju fler marknader i närheten.

Längtar iaf enormt till jul och snö. Ska blir supermysigt med Cornelia!

Idag blir det falukorvsgratäng, bild+recept kommer sen. Tills dess kan ni få receptet på den gratinerade karrén:

 

Ett gäng färska champinjoner (150g enl. recept)
2 dl gräddmjölk (1 dl av varje alltså, men jag spädde på med mera)
Ev lite maizena
1½ dl riven parmesan
salt & peppar

Fräs svampen i smör. Häll på gräddmjölken och koka 5 min. Blanda i parmesanen och smaka av med salt & peppar.

Stek 4 skivor karrékotletter (eller annat gott kött) med valfri krydda. Lägg dem i en ugnssäker form och häll över såsen. Gratinera i 10 min på 200 grader. Servera med potatis och en god sallad.

En väldigt enkel och riktigt god middag.

Lycka till!

Seså

Gå nu in på tradera och köpa lite bättre begagnat/oanvänt som jag & Tina fixat åt er. Genast!

Fix!

Tina var här igår och fixade lite. Inte mig denna gång, utan vi smidde planer. Och drack te & åt ostfrallor och ballerinakex med pepparkassmak (såååå goda!).

I lördags var vi i Getå och hälsade på Bosses syster och familj. Cornelias farfar var oxå med. Vi käkade och spelade kort. Såhär fin var Cornelia då:

Fin va? Klänning, kofta och benvärmare. Som en liten docka!


Maaaaaaat!

Jag är hungrig! Snart kommer Älskling hem så då blir det lite käk. Idag har Bosse bestämt att vi ska ha fixardag. Det ska städas, sorteras och borras. En hylla ska upp i Cornelias rum (äntligen!). Ska nog tvätta lite med. Intressant va?

Går-dagens käk.

Gratinerad karré med champinjoner och parmesan. Så förbaskat gott!


Snickerskakor

1 dl kokos
1 dl socker
2 dl ljus sirap
1 burk jordnötssmör (350gr) med bitar i, alternativt creamy men tillsätt hackade jordnötter


-Blanda i en tjockbottnad kastrull. Häll i:

1 liter K-special eller andra specialflingor
1 tsk vaniljsocker


-Rör väl och häll smeten i en ugnsform med bakplåtspapper i.
-Smält 400gr ljus- och mörk blockchoklad och häll över kakan.
-Ställ kallt och skär upp i bitar när kakan svalnat. 

Mumma!

Please hold

... jag budar, bara 5 minuter kvar....

4...

2 minuter, still mine...

1 minut. Good damn jag är lika nervös varje gång :)

Jihuu jag fick den! En overall till Cornelia.


Anyway. Idag ska jag faktiskt dricka glögg. Tjuvstartar julen lite. Måste ju dricka upp fjolårets glögg innan jag kan börja på 09:an. Har även brago med pepparkassmak som är sjukt goda.

Igår var min favoritKalle här och jag bakade snickerskakor åt honom. Tydligen älskade hans mamma dom och la in en ny beställning :) *boost för Karin*.

Var på vc idag med, kul kul. Not.

Chip!

Jo en sak till

Vilka jävla avstånd det är till allting i Skåne! Såvida man inte bor i nån av de större städerna. Nä fy blä, tillbringa hela dagarna i bilen är inte kul!

semester

Guu va skönt. Även om det inte var Thailand så var det rätt gött att komma iväg en sväng.
Vi åkte ner i onsdags. På torsdagen åkte vi runt, runt & runt. Hälsade på Lulu i Helsingborg och lämnade in Jonas bil på lagning i Lund. Fredagen handlade vi mat, kollade läget i Marieholm när herrskapet bor och myste framför Idol (vissa satt dock klistrade framför facebook och spelade farmville. Och det va jag, hehe)
På lördagen provade vi fiskelyckan med Nettan & Morgan men det var bara Morgan som fick fisk. Då bodde vi i Morgans stuga över natten. Den natten var inte så kul direkt. Cornelia fick magknip och höll oss vakna från och till fram till halv sex på morgonen. Då var jag rätt trött på söndagen. Provade fiskelyckan då med men inte nån fisk då heller. Fick dock Morgans fisk som en sympatigåva. Åkte hem på söndagen och var helt slut så det blev soffläge hela kvällen.

Chip!

 

 


RSS 2.0