Bada?

Eh, jag skulle skriva ett inlägg om min vikt. Att jag åt så mycket gött på midsommar att jag gick upp 1,5 kg. (så nu är det bara att köra på, I can do it!). Skulle då hitta nånb lämplig bild och sökte på fetto på google. Hittade då en ursöt baddräkt istället :)

Jag fick miljarder bristningar under graviditeterna så jag vägrar visa min mage. De har blekts, men iochmed att jag har ett par kilo just runt magen så syns de ju väldans väl. Huden är inte längre slät. Därför vill jag ha en baddräkt i sommar om jag ska bada. (Det hänger ju helt på vädret!)

Iaf, den jag hittade nu var på en blogg. Inlägget var från 2011. Så att hitta den känns omöjligt, jättesynd!


Supersöta baddräkter!

Ljusblå baddräkt- Halens

Prickig med vit rosett- Asos

Prickig med vit volangkant upptill- okänd :(

Resterande- Modcloth



Ärlighet

Jag uppskattar ärlighet väldigt, väldigt mycket. Tycker att man ska kunna vara ärlig utan att det skapar problem. Om någon frågar tycker jag att man ska säga vad man tycker och tänker. Givetvist ska man väl inte vara ärlig om precis allting, vissa saker bör vara osagda och man får vara ärlig med försiktighet. Vissa personer kanske inte klarar av en rak sanning, medan andra kan ta vad som helst. Jag föredrar att höra ärliga svar än någon vit lögn som ändå fallerar och trasslar till det. Jag är själv väldigt ärlig, men visst anpassar jag det efter personen jag pratar med.

Ärlighet varar längst.

Så mina vänner- var ärliga mot mig, speciellt när jag ber om det.


Midsommar

Åh! Årets midsommar blev så lyckad! Fredrik och jag har planerat detta och vi gjorde ett bra jobb.

På torsdagen innan var jag uppe hos Fredrik på Höje och förberedde. Bakade bröd, gjorde coleslaw och tzatsiki, marinerade kött, lax och kyckling. Och drack champagne och åt glass :)

På midsommaraftonen åt vi frukost här hemma, sedan packade vi in oss i bilen och åkte till Höje. Bosse och barnen sparkade boll medans jag och Fredrik grejade i köket. Så småningom kom gästerna och då fick de börja med att installera sig på sina rum. Sedan blev det en liten tipspromenix medans Fredrik och jag gjorde iordning buffén.

Maten blev supergod, och alla blev helt utslagna efteråt, så mycket vi åt! När barnen kommit i säng spelade vi spel och umgicks långt in på småtimmarna.

På lördagsmorgonen kom Caroline direkt från jobbet och gjorde frukost åt oss. Vi stannade kvar på Höje hela dagen. Bara slappade, akrobaterade, fikade och göttade oss i solen. När regnet kom la vi ut masser med filtar, täcken och kuddar på altanen och så låg vi där allihopa och hade det bra.

Riktigt, riktigt bra midsommar med bästisar helt enkelt!


 

 

 







Wieeeee!

I natt sov Lukas hela natten för första gången! På snart 12 månader :)
Han somnade vid 20:30 och vaknade 7:45. Det var skönt! Eller ja, min rygg sa ajaj och min mage sa ajaj. Men förutom det :)


Tisdag

Bara fyra dagar kvar till midsommar! Det kommer bli toppen :)

Idag är det också min frugas födelsedag, GRATTIS Ida!

Annars blir det väldigt lugnt idag. Älsklingen har träning ikväll. Jag kanske bakar lite bröd. En promenad vill jag ta med. Lukas har sovit jättebra i natt, mellan 20-07 med ett miniuppvak. Det var skönt, men inte för min rygg. Jag kunde inte röra mig först. Det konstiga är att hag har inte ont varje lång natt, utan det måste ju bero på hur jag ligger eller? Men jag kan inte komma på hur jag ska ligga.

Som ni vet så försöker jag ju gå ner i vikt. Nej, bli smal menar jag. Eh, det är ju inte alltid det lättaste med mitt kakbegär och mina fikasugna bästisar. Men det går framåt, vågen är på min sida! Jag skulle lätt kunna ge upp godis, chips och flöt, men inte kakor. Jag älskar att baka, och jag älskar att pröva nya recept. Då måste jag ju få smaka ;)

Dags att gå till dagis!


Regn hos mig

Ja det stod som spön i backen i morse. Nu har det lugnat ner sig, och enligt min mobil ska det till och med bli sol i eftermiddag. Det vore ju toppen! Har verkligen ingen lust att sitta inne hela dagen lång. Älskling jobbar nu, och sen efter lunch ska han på fotbollsmatch. Så jag är all alone hela dagen typ. Tanken var att jag & barnen skulle åkt ut till Blåvik. Men vi får se hur det blir med det. Nu började det visst regna mer igen.

 

Lukas sovrutiner blev visst inte så långvariga. Typ varannan natt är bra. I natt var icke en sådan. Nu leker båda barnen i Cornelias rum. Oftast leker dom bra, men ibland vill Cornelia gärna lyfta och dra i Lukas. Vi måste få iordning på Lukas rum snart! Men jag vill ha en furuhylla och det verkar vara omöjligt att hitta just nu. Det ska vara med en kant upptilll. Bara jag hittar en sån så kommer hans rum bli perfekt!

 

Nähä, vädret har svårt att bestämma sig, för nu ljusnade det upp igen. Vilket trist inlägg, pladder pladder pladder! Det är nog dags att jag klär på mig och gör något vettigt istället :)

 

 

 

 

 


Men suck!

Jag tog verkligen ut segern i förskott.........!

Tänkte igår att Lukas hade sovit så bra i tre nätter, så visst skulle han även göra det natten tills idag. Och igår hade jag världens chans att sova, inget på tv:n och inga gäster. Jag skulle få sova typ 9 timmar! Men ack så jag bedrog mig, han började vakna flera ggr innan jag kom i säng. Och sen höll det på fram till 03. Kul jul!


Fika med bästisar

Idag spenderades ett par timmar på Väderstad Centralkonditori med bästisar. Det är så himla mysigt att sitta på övervåningen i ett av rummen, i en skön fotölj och bara vara. Slappa, lyssna på lite musik, äta massa godsaker och dricka det absolut godaste teet som finns. Det finns en hel del gofika såklart, även om jag inte är lika begaistrad som de andra. Skulle helt klart kunna tänka mig lite fler mjuka kakor och lite klassiker. Men oh, pistagebullarna are to die for!

 

 

(Lukas sov 20-7:30 med ett uppvak i natt!)


åhå!

Jag ska inte ta ut segern i förskott, men i natt sov Lukas från 20-07 med ett ordentligt uppvak utan mat samt två gånger som han bara behövde nappen. Underbart! Sen att jag inte sov mer än 4 timmar är väl en annan femma :)

promenix

Erika och jag har precis varit ute och gått. Det var skönt ute. Och skönt att röra på sig. Jag vill bli av med några kilon. Eller snarare mindre omkrets. Och nej, jag varken vill eller har råd med gym, så alla hemmatips mottages tacksamt!

Butterflies


När jag var i Ullared i april så sprang jag på denna ljuvliga skapelse. Jag tänkte att jag skulle fundera lite och gå tillbaka senare när jag bestämt mig. Tyvärr glömde jag bort den totalt. Men till min stora lycka så var min vän Evelina så rar och fixade så jag fick en i alla fall :)
Tack
!

Ap ap!

Sluta jiddra- börja med frullen!

Mina vänner

♥ Jag har så många fina människor i mitt liv, som jag är så otroligt glad över. Varje söndagskväll ses vi hemma hos oss. Ibland äter vi, ibland fikar vi. Ibland tittar vi på film, men oftast sitter vi bara och pratar i timmar. Skrattar och drömmer oss bort! Vi kan verkligen leva ut och ha kul när vi är med varandra. Ingen behöver skämmas, vi är ärliga och respektfulla. Vi kan prata om vad som helst. Det är en lättsam och skön stämning när vi ses.
Det finns en speciell vän, som jag har lärt känna för inte alls länge sen, men som har kommit att påverka mig på alla sätt och vis. Hon har berört mig.
Sen är hon otroligt vacker med :) Jag hoppas att vi kommer vara vänner i många år! ♥



Skönhetssömn?



Sooooooova....!

Lukas har fått två tänder i överkäken, vilket reulterade i att förra veckan var helt ofantligt störd. Han skrek alla vaka timmar, ville bara vara i famnen och bara hos mig. Han vaknade minst en gång i timmen på nätterna och vägrade sova i sin säng, utan fick ligga på min arm flera nätter i rad. Så min rygg var inte glad. Inte heller min hjärna som både psykiskt och fysiskt mådde skit. Han matvägrade också. Ja, så hade han ju feber och var snorig. Vilken hemsk vecka!

Men nu, nu har det äntligen vänt! I natt sov han rätt så normalt, åtminstone bättre än vad jag hade hoppats på. Tack fina Lukas ♥

Han har också sagt sitt "första" ord, förutom mammamamama och bababababa. Titta säger han, eller viskar snarare :) Han har sånt härligt skratt!

På måndag blir han 11 månader och det börjar närma sig ett årsdagen!



Som en strumpa med en tennisboll i...

Mina så kallade bröst har blivit så ledsna efter två barn och x antal kilo upp och ner. Inte kul!
Det leder ju ganska snabbt till att jag funderar på att operera mig så småningom. Typ så fort jag får ett annat jobb! Inte bara för utseendets skull, tycker faktiskt att de är ivägen ibland. Jag vill inte ha några bomber, utan ett lyft kanske räcker. Det återstår att se :)


 

 


Halloj!

Tänk att det skulle gå hela FYRA dagar innan någon reagerade över bloggen! Va? Så många som läser hahaha!

Jaja, nu är ni ett par stycken som har tillgång, så jag får väl skärpa mig och blogga oftare :)

fredag

sådär ja, nu har jag lösen på bloggen. Finns ingen anledning att skriva offentligt. Bloggen har ingen speciell inriktning utan handlar bara om mig. Kan knappast vara många jag inte känner som vill läsa.

RSS 2.0