Onsdag

Full med bus :)

 

Slappade framför teven idag

 

Choclat chip cookies, jag bakade till Tina i lördags

 


 


Måndag i början av veckan..

Helgen var.. eh speciell. Jag hade iaf jättekul! Och det var så roligt att Fredde var med! Och Johan :)
Men jag fick mitt straff dagen efter. Och mitt finger är aj aj. Och jag har masser blåmärken. *dumma Fredde*
Tina var barnkvakt. Ja kan ni tänka er? Men hon behövde inte göra nånting, jag nattade innan vi gick så Tina behövde bara sätta i nappen en gång. Jättetack att du var här så vi kunde roa oss :)

Idag har jag lekt med Tina. Druckit te och käkat kaka. We like!

Har nte så mycket att skriva idag. Lillfisen ramlade precis innan läggdags och det sprutade blod från munnen, så antagligen spräckte hon läppen. Det har hon gjort förut men det har inte kommit så mycket blod då som det gjorde idag. Hon blev jättetrött och somnade på direkten.

Nu väntar jag på att Kalleponken & Grannen ska komma så vi kan dricka te, äta kaka och kolla på film. Fatso blir det idag. Missade ju filmkvällen igår då Bosse var på fotbollsmatch och jag var med mamma & pappa ute i stugan och kollade läget. Så vi får ha en idag istället.

Tjipp!

Nu är det ta mig f*n vår!

Tog en promenix med Grodan ikväll, det var varmt (4 plusgrader!) och fåglarna kvittrade. De kvittrade det speciellt kvällskvittret. Ni vet det där man hör när man sitter ute på vår/sommarkvällar och njuter. Det hördes ikväll. Vilket vårtecken! Och, vi hittade dessutom blommor! Trodde det var Tussilago först, men det var nåt annat (gulsippa?).


Mobilkvalitet.

 

 


Fikabröd

Kakan+Grodan+kaka=kalas!!

Idag bakade jag chokladkolasnittar..

 




Den här ska jag baka till påskafton!

Devils food chocolate cake

Devils food chocolate cake

ca  45  min.

Ingredienser

200 gram mjukt smör
3 dl muscovadosocker, ljust
1 dl ljus sirap
4 st ägg
3 dl mjölk
5 dl vetemjöl
1 dl kakao
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
200 gram choklad

Chokladglasyr
3 dl vispgrädde
300 gram choklad
1 msk smör

Tillagning

10 bitar

1. Rör smör, socker och sirap poröst, tillsätt äggen ett i taget.
2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan skål.
Häll i det växelvis med mjölken. Hacka chokladen fint och tillsätt den sist,
rör till en jämn smet.
3. Smörj och bröa tre lika stora runda formar och fördela smeten i
dem. Grädda i ca 225 grader mitt i ugnen i 20 minuter. Låt bottnarna
svalna helt.
4. Koka upp grädden till glasyren, hacka chokladen och rör ner den i
den varma grädden. Tag kastrullen från värmen och rör tills all choklad
har smält. Tillsätt smöret. Ställ glasyren i kylen en timma.
5. Vispa glasyren till en tjock kräm med elvisp. Bred kräm på samtliga
bottnar, men spara så att det räcker också till kanterna. Lägg tårtbottnarna
på varandra och bred ett jämnt lager kräm över och runtom hela
tårtan. Ställ den kallt en halvtimme innan serveringen.

Recept: Linnéa Seidel
Foto: Katja Kristoferson

Fotbollsbrud?

Cornelia leker med en liten fotboll. Hon kastar och rullar med den. Och skrattar som bara den. Hon har också en stor mjuk fotboll, och det är samma med den. Hrm... tror ni hon kommer gå i pappas fotspår? Ååh då kan pappa bli fotbollspappa och lagledare och hej å hå! Jag har mina visioner :)

Hade svårt att somna i går för att katterna hade ett storbråk. Visst, de brukar bråka varje dag, men i natt gick det till överdrift och de skrek åt varandra. De väckte Cornelia också. Så jag gick här nyss och plockade hårtusar. Jag förstår inte varför Cornelia ska vara så morgonpigg för? Vem har hon ärvt det av? jag kan knappast va hennes mamma... Men när jag vaknade och ställde mig på vågen blev jag så superglad så jag glömde bort att jag va trött!

Dricka te nu.

Tjipp!!


Måndag

Solen var framme idag. Tänkte gå en lång promenix. Men väntade och väntade på att fröken Morgontrött skulle dyka upp. När hon inte gjorde det utan åkte på att jobba istället så tänkte jag gå ut ändå. Men då gick solen i moln och jag fick gå i grådask. Kilade iväg till mor och far en stund. Cornelia charmade mormor och morfar totalt! Hon charmar alla med sina roliga miner och gulliga skratt :)

Nu sitter jag här och glor på tv och dricker te. Bakade havreflarn i lördags men de blev hårda, var de inne förlänge?

På måndagkvällar är det fotbollsträning för Bosses del, då har jag tvdosan alldeles för mig själv. Men nu saknar jag hjärtat lite och hoppas att han kommer hem snart.

 

Cornelias rum var nystädat, en kvart senare hade hon vräkt ut all smutstvätt och rullat ut en stor rulle med soppåsar... :)

 

Idag innan vi skulle gå idag satte jag henne i soffan medans jag gjorde iordning mig, då somnade hon sittandes bredvid Tyson :)

 

♥♥♥

 

 


Fredag

Igår va plutten 11 månader. Det betyder alltså att det bara är en månad kvar tills hon fyller ett år!
Just nu sitter hon och kollar på Timmy Lamm och hoppar upp och ner med en mjuk fotboll...

Helgen i korta drag:

Fredag-
Trist väder ute idag, men det får va så. Jag måste ha te så det får bli en liten roadtripp med mor i alla fall. Men först Kungens Ungar. Idag är det ishockeyturnering för Bosses del. Nån cup med jobbet. Tänkte kolla när han spelar ikväll. Sen blir det kvällsmat med Erika och soffläga framför Let's dance. Och choklad!

Lördag-
Bosse har hockey igen, och innebandy. Kanske följer med och kollar igen. På kvällen ska jag va med Tina och göra buisness.

Söndag-
Bosse har fotbollsmatch så jag ska nog bara vara hemma och städa och tvätta. Filmkväll hos bror sen.

Jättetråkigt inlägg, men jag är trött!

Solbriller!

Storebror tyckte brillerna på bilden i föregående inlägg var alldeles för små. Det har han rätt i. Så här ska det ju se ut;

Bruna, från Miami?

 

Vita Gucci, "Made in Ilalty", från Thailiand?

 

Eller stjärnor från H&M, som den stjärna hon är!

 

När vi ändå var i gång och fotade så kunde vil lika gärna prova Tinas björn*piip* också;

 

Snyggve!

 

Men tillslut ramla den ner...

 

Hon är så go!

 

 

 


Härmapa

Cornelia har blivit en liten härmapa. När jag säger ifrån på skarpen ("Nej!"), så härmar hon mig och säger också nej, högt och tydligt. Och i samma tonfall :)

Det är inte bara ord hon härmar, nu har hon tydligen börjat med solbriller också... mamma-wannabe!

Provade ett par briller på Lindex när vi var i Eksjö i måndags

 

 


Hemma hos oss just nu...

Ligger ett par köttbitar i marinad till kvällen. Nix, inget grill än, vi kör på spisen tillsammans med ett potatisgratäng. Med tanke på vårvädret är det nog inte långt kvar till en grillning!

Något annat som ligger, dock inte i marinad, utan i sängen och sover... är dessa två änglar;

Satt vid datorn och de två lekte i sängen, helt plötsligt blev det tyst och när jag vände mig om låg de och sov :)

 

 


Var är korven?

Sov som en kratta i natt. Tyson satt och rev av blad från en blomma i hallen. Någon stund senare hörde jag prassel under sängen. Låg och klurade på vad det kunde vara för något. Funderade på om jag hade bakat muffins och glömt påsen framme, men nej, det hade jag kommit ihåg. Förstod att det var Tyson och antog att han hade tagit med sig ett par blad dit. När jag sedan gick upp med Cornelia upptäckte jag att en bit (typ 12 cm lång) falukorv, som jag la på spisen för att tina under natten, var borta! Klantigt av mig, men tänkte att den inte skulle hinna tina innan jag gick upp. Så nu måste jag leta efter korven, för under sängen såg jag bara platspåsen... Och han har knappast smällt i sig den biten själv. Tjuv!




Fy f*n!

Orka vara mera sjuk! Så jäkla jobbigt så jag håller på att avlida. Om jag har fått Bosses virus så har jag ju "bara" två veckor kvar. Känns ju himla skoj. Idag kände jag mig helt febrig, men har ingen feber. Hostat mycket och nu kan jag inte svälja, det gör så ont! Nää, jag är trött på skiten...

Frågan är om jag orkar en utekväll på lördag? Tina will kill me om jag bangar :)
Min fyllechaufför har ju med blivit sjuk så jag har ingen som kan hämta mig. Jaja, vi får fundera och diskutera och bli friska.

I måndags köpte vi en bäddsoffa på Magasinet (en secondhandbutik) för bara 350kr. Ett riktigt kap då den är i mycket fint skick! Den bäddas ut på längden, och det var just en sån vi ville ha. Eftersom vi får ett rum till så ska vi ha ett kombinerat data- och gästrum där. Soffan är orange/röd blandad färg (en behaglig orange, inte en sån skrikig). Vi var och hämtade den förut och parkerade den hos min bros sålänge. Kommer bli kanon!

Nu ska jag dricka min femhundratrettioandra kopp honungsvatten idag och glana på Chuck & Larry.

Tjipp!


Vår-feeling big time!

Solen har ju som bekant varit framme ett par dagar nu, och det är helt underbart! Jag har varit ute ganska mycket och försökt lapa i mig så mycket B-vitamin som möjligt. Tyckte jag kände mig bättre igår, men i natt har jag hostat en del och även idag. Min röst håller på att brista. Fint!

Fisen äter pannkakor, riktigt mumma!

 

 


Damn you virus!

Bosse blev bra bemöt av en at-läkare som skickade honom på flera provtagningar och lungröntgen. Dock inget resultat. Sjukskrivning resten av veckan. ett långdraget virus med andra ord. Får väl se om det går över snart, det är ju inte normalt att ha feber i 11 dagar...




Återigen har sjukvården gjort oss besvikna...!

Såhär ligger det till;

Bosse har varit förkyld i över två veckor nu, och haft hög feber i 10 dagar i sträck. Plus feber i början av förkylningen som gav med sig men tyvärr kom tillbaka. Han hostar så han spyr. Imorse ringde vi sjukvårdsupplysningen och tanten i telefonen skickade honom direkt till Motala. Väl där blev han bortglömd, men tills sist kom en läkare in och tog blodprov. Bosse blev lovad medecin så han skulle bli av med vad han nu hade. När läkaren kom tillbaka hade han inget svar på blodprovet och "hade ingen möjlighet" att ta fler prover. VA?! Jourcentralen ligger på lasarettet och bredvid akuten, visst faaaan finns det möjlighet att ta fler prover?! Läkaren "trodde" det kunde vara bronkit (liknar lunginflammation och behandlas med antibiotika) men det var bara en gissning. Så Bosse fick åka hem igen utan vare sig antibiotika eller hostmedecin. (De receptfria hjälper inte)

Som ni kanske vet kostar ett läkarebesök 150 spänn numera. För en kvarts "hjälp". Läkaren sa åt honom att kontakta vårdcentralen. Bosse måste ha sjukintyg från och med tisdags så imorrn gäller det att det finns det. Och jag hoppas verkligen att de undersöker honom ordentligt den här gången. För vi får ju betala 150 imorrn igen.

Cornelia är med sjuk. Hon fick feber förra fredagen som gick över till början av veckan, sedan kom snuva och hosta. Nu har hon hostat sen i tisdags och hon tycker det är jättejobbigt, hon blir så ledsen när hon hostar. Man ska inte ge hostmedecin till barn under 2 år utan läkares råd. Inte heller honung till barn under 1 år. Men nu orkar jag inte se henne lida mer, imorrn ringer jag bvc och ber om råd. Febern har dessutom kommit tillbaka.

Jag är med sjuk. Har lyckats undvika feber, men är rejält snuvig och har börjat hosta nu i helgen. Hade riktigt ont i halsen från onsdagen tills igår, men det har börjat släppa. Bara hosta och snorg näsa kvar.

Sa jag förresten att bronkit smittar...?

Blev ett gnällinlägg nu men det är jättejobbigt när alla är sjuka samtidigt, vi hinner inte vila ordentligt och orken tar slut. Det tär både fysiskt och psykiskt. Har blivit lite för mycket negativt nu på sistone, inte alls kul.


Tjipp!


Tack!

Tack så mycket för alla uppmuntrande kommentarer! Känns bra tycker jag. Ser fram emot en fin sommar. Bosse & jag pratar hela tiden om hur vi ska möblera och hur uteplatsen ska se ut. Jag kan knappt bärga mig, jag vill börja packa redan nu! Men det går ju inte, det är ju iaf 3 månader kvar :(

Jag kanske är lite knasig, men jag tycker ju att det är kul att flytta. Visst är det fysiskt jobbigt och stundtals väldigt stressande, men jag gillar att få packa upp i mitt nya hem. Kanske därför jag har flyttat så många ggr. Nåt som är ännu konstigare är att precis innan jag ska flytta så börjar jag få kalla fötter och ångra mig. Sen vantrivs jag ett tag i den nya lyan tillsa jag fått ordning på allt, då stormtrivs jag. Kommer garanterat bli samma sak denna gång. När vi flyttade hit ångade jag mig mycket och ville tillbaka till Birgittagatan, men sen kom jag att älska denna lägenhet mer och mer. Det som kan vara tråkigt med P-liden är att planlösningen är så himla tråkig.

Idag är jag glad att vi har soppa i frysen, är nämligen inte så himla pigg efter gårdagen. Men det var det värt!

Tjipp!



Nu vill jag veta..

.. vad ni andra tycker om P-liden? För ett par år sen hade jag vägrat flytta ner dit, tyckte det var ett sunkigt, brottsligt område. Men ju mer jag har vistats där så ser jag ju att det värsta folket har flyttat därifrån. Nu bor där barnfamiljer och många vänner & bekanta. Blev så himla glad när jag fick höra att vi fick lägenheten, och att den dessutom ska renoveras (nya golv och tapeter i alla rum, inkl badrummet). Men så får jag en kommentar om att jag borde tänka på Cornelia och inte flytta dit pga "löst folk". Tack, tack...

Dock vet jag att området har blivit bättre än vad det var förr, och huset ligger upp mot kullen så det är ingen som stör direkt, vi har entren åt det hållet med. Men visst börjar man fundera på vilket område som annars skulle vara bättre? Då får vi välja bort uteplatsen och närheten till familjen.

Så kom igen nu läsare som känner till P-liden, säg vad ni tycker om området!

 

 


Bambi på hal is :)

Gick ju till Lagman och åkte lite skriller förra veckan...








En riktigt bra dag!

Började dagen med ett samtal från Bostadsbolaget och 30 minuter senare var vi i våran nya lägenhet och kikade. Usch, att det är så himla långt kvar, jag vill börja packa redan nu :)

Efter det gick jag till Nagelfar och fick min naglar fixade. Skönt att bli ompysslad lite. Och jag är så nöjd med resultatet!

 

När jag kom hem igen fixade jag lite fika till mig & Bosse och gjorde i ordning mig för avfärd. Mamma & pappa kom och då kilade vi till tåget. Kollade lite i affärer innan vi satte oss på Ghinis för att avnjuta en toksmarrig buffé. Kom hem lagom till Grey´s Anatomy också, det var ju bra. Bosse satte vid datorn & spelade spel och jag hoppade ner i myskläder och satte mig med en kopp honungsvatten.

 

 

Tjipp!

 

 


Evelina!

Här har du svaret som jag väntade på:

Vi står först i kön på en fyra med uteplats! Fy f*n va glad jag blev när de ringde i morse. Och vi har varit o kollat på den. Renovering är ett måste, men klart som sjutton vi tar den, de blir lediga så sällan så det vore dumt av oss att tacka nej. Berättar mer sen, nu ska jag göra i ordning mig inför kvällen!

Just det, tro inte att jag känner nåt missnöjje mot mina vänner, jag förstår helt och hållet ifall de inte känner sig sugna på att vara barnvakt, jag har själv sagt nej flera ggr när jag blivit tillfrågad. Mina vänner är de bästa oavsett ♥

Tjipp!

Sjuker

Nej inte jag. Inte än.. känner mig dock krasslig i halsen och ner mot bröstet. Svårt att beskriva men det känns lite som att nån sticker mig mellan revbenen. Lungorna alltså, eller?

Bosse är nästan frisk, han är fortfarande lite hostig och snuvig men febern är borta. Cornelias feber är också borta men hon har nu blivit förkyld, hostar rätt mycket. Stackars!

Äntligen Desperate idag! Paus just nu så jag passade på att säga hej. Imorrn vankas firande för min och Bosses del. Jag ska börja dagen med en nagelförstärkning som jag fick i födelsedagspresent och sedan tar vi tåget till stan där vi ska käka buffé på Ghingis Khan. Mongolisk bbq, underbart gott! Mamma & pappa ska vara hemma hos oss under tiden och passa Cornelia. Snällt av dem att ställa upp, de är så snälla! Frågade runt bland mina vänner först men där var det ingen som hoppade högt direkt. De "kunde ställa upp om ingen annan kunde".

Idag hade jag en väldigt intressant fika med Tinis. Me like her :)

Nu börjar Cougartown, dags att kolla!

Tjipp!


Just när det kändes som våren var på väg...

... så kom det mer snö! Föredrar dock mera snö framför mildvädret och blasket. Fasar för när all snö ska smällta och det kommer vara vattenmassor på vägarna. Varken kul att köra bil, köra barnvagn eller att promenera.

Utsikten från mitt sovrumsfönster. Detta är tidigare i år då det var riktigt fin rimfrost ute.

 

Idag blir det en innedag. Ska pyssla med lite hushållssysslor (God damn, jag har blivit ordningssam! Måtte det hålla i sig....) och sånt. Senare idag ska vi hämta ett hörnskrivbord his bror Peter. Det kommer ev monteras upp i veckan, beroende på vad vi får för svar, annars väntar vi ett par månader :)

 

Tjipp!

 

 


RSS 2.0