Insikt, vadå...?

Tittar på mitt schema där jag fyller i huruvida jag äter frulle/lunch och middag eller inte, hur jag mår, om jag tränar, hur många kakor, antal glas vatten osv, och mår lite illa. Jag ser hur mycket socker jag faktiskt proppar i mig under en månad, men ändå kan jag inte säga nej. Why? Jag ser hur många gånger jag ätit flötmat, men ändå föreslår jag en pizza till kvällsmat. Idiot! Usch, det är äckligt! Förutom de två bomberna så äter jag inte särskilt dåligt (Hannah skulle nog tillägga ett "men" där, hehe!). Trots att jag har brist på träningsmotoívation så är jag peppad att börja med Mars, så jag kan sitta i slutet av månaden och tänka: "Nämen, denna månad har jag inte alls flötat så mycket, och inte heller tagit några kakor!". Okej, jag vet att det sistnämna kan bli svårt att hålla. På onsdag till exempel, så ska Bosse och jag fira en speciell dag (vi har träffats i 3 år och varit förlovade i 1 år) och baktokig som jag är ska jag göra en egenkomponerad bakelse (ja Tinis, jag sparar en till dig ♥), och den 12 fyller min käre far år och det bjuds på tårta. Men i övrigt ska jag nog kunna hålla mig, har faktiskt inte bakat på iaf 11 dagar nu :)

Tjipp!


Kväll

Avslutar en i övrigt bra dag med en mycket god Ben&Jerry!

Choklad- och vaniljglass med kakdeg i, kan det bli bättre...?

 

(Imorrn måste jag bli nyttig!)

 


Tina, min bästis...?

Oavsett om hon kallar mig för ångvält eller påpekar att jag borde lyfta upp brösten för att de drar runt så mycket smuts, så är hon helt enkelt min allra bästa vän. Min bästis!

 

 


Späckhuggar'n och Pinnen

Det är snö ute, och det kommer mera...!

Första promenaden. Tina kör ALLTID vagnen när vi är ute. Idag körde hon dock fast i ALLA snöhögar som fanns längst vägen.

 

Andra promenaden. Tina gör en snöängel i meterhög snö.

 

Jag tror hon la sig på ett staket.

 

Som ni ser, rätt högt.

 

Fin?

 

Nästan lika högt som Tina själv ;)

 

Jag var med ute i snön och pulsade.

 

Efter att ha sprungit över ett berg tog jag en powerpaus. Skönt med fotstöd!

 

Assisterar som ångvält/snöplog ner för berget.

 

Riktigt kul promenad!

 

 


Det snöar väl inte?

Jo som tusan! Jag tycker det är supermysigt. Iaf när man sitter inne och tittar ut ;)
Idag stannar vi hemma hela dagen och pysslar lite. Bosse är iväg på innebandymatch just nu och lillan sover så jag ska göra i ordning mig och slänga i lite tvätt i maskinen och vattna blommor. Vi hade tänkt gå bort till isbanan vid Lagman och åka skriller, men det är ingen idé idag när det blåser så himla mycket. Den lär ju ligga kvar ett tag till så det är ingen fara att vänta lite. Pussla skulle va kul, men mina pussel är på rymmen.

Inte så kul uppdatering kanske, men jag har inte så mycket att skriva om idag. Kanske kommer på nåt under dagen.

Tjipp!


10 månader idag!

Min älskade lilla underbara snutteplutta, finaste goaste sötaste gladaste tokigaste fisunge är 10 månader idag! Alltså bara 2 månader kvar tills hon fyller 1 år! Min prinsessa, vad tiden går fort!

Min rosa drake, som morrar hela dagarna :)

 


Hihihi

Nämen nu blev jag visst lite fnissig igen :)


Jo men visst...

Det är inte varje dag man blir påkörd bakifrån! För att dra en kort historia lite längre:
Erika & jag var på Lundby pizzeria, åkte därifrån och i korsningen ut mot Hemköp/stan skulle vi svänga höger. Erika körde och vi åkte hennes bil. Vanlig prossedur innan korsning, men när hon skulle stanna i korsningen för förbipasserande bilar gled bilen och vi sa "fy fan va halt det var!", varpå vi kände en smäll bakifrån. Pizzasallad flyger över hela bilen och jag säger "jaha, där blev vi påkörda också". En kille kom och insåg med hur halt det var på den vägen, men då var det försent och han bromsade, vejjade men träffade oss iaf. Erika kliver ut för att kika på skadorna. jag gick ut strax efter och jag förväntade mig en förbannad Erika och en nervös kille. Men icke, de stod och små skrattade och var så trevliga så. Det visade sig knappt ha blivit några skador, mer än att killen fick lite rödfärg på sin bil. Men när man satt i bilen kändes det som det var mycket värre, fick till och med lite ont i nacken (det har gått över nu). Killen erbjöd sig att ta på sig skadan iaf men Erika tyckte inte det var värt det, och killen tackade snällt och vi åkte hem igen. Så där kan det gå när det är halt ute, visst att de flesta vägarna är hala nu men den vägen vara ren isgata!


Idag

Dagen so far har varit mycket bra. Cornelia vaknade kl 6 som tidigare mornar denna vecka men somnade om en halvtimme. Sen var det bara att kliva upp. Käkade lite välling och fulle och kollade på Supernanny innan vi började städa. Med vi menar jag vi, när jag dammsög följde nämligen Cornelia efter mig då hon är så himla intresserad av dammsugaren. Tur det, för ett par månader sen var hon livrädd för den. Slängde också ihop en liten sockerkaka till mitt fin besök. Mamma och min moster Bodil kom till mig. Bodil bor i Tystberga, så vi ses inte så ofta. Det var första gången hom var hos mig och det var mycket trevligt! Hon är så go. Så himla lika är dom, hon och mamma.

Så duktig som står så stadigt. Ibland släpper hon taget helt, men kommer på sig själv efter några sekunder.

 

Sträcker sig efter kameran.



När de hade gått somnade Cornelia och jag passade på att redigera lite kort. Bla på Cornelia i dopklänningen (bättre sent än aldrig!).

Så söt hon är min ängel! Och vad tiden går fort, nästan för fort ibland.

 

Nu sover hon igen, och jag placerade mig här. Bosse är i Mantorp och åker skridskor med ett par jobbarkompisar. Jag ska nog baka, har nämligen kommit på en idé...

 

Tjipp!

 

 


Mera pyssel

Gjorde även en mobil till Cornelia. Hon avskyr ju att ligga på skötbordet så jag ska sätta den över det 8när pappa Bosse kommer hem ska han få hamra upp den). Fick ett gäng fjärilar av Tina när hon jobbade på Guldfynd.

Vad man behöver för att göra en mobil:

Fisketråd, en massa olika pärlor...

 

... ett gäng fjärilar (eller nåt annat kul).

 

En mobilring från Panduro att fästa fjärilarna i...

 

... och självklart en kopp te!

 

Klart! Lite svårt att se egentligen, får fixa en bild när den hänger uppe istället.

 

 

 


Pyssel

Fick hem kuddfodral i måndags kväll. Så fina! Kunde inte bärga mig utan slet sönder mina två stora fula kuddar och fixade ihop två mindre:

Tömma ur och klippa sönder kudden

 

Sy lite

 

Fylla den nya kudden med stoppning

 

Färdiga!

 

Och så här ser det ut nu :)

 

 


Tv-Tina!

Eftersom du aldrig tittar på tv kan du kika här:




Hahahahaha!


Emmelie

 

 


Emmelie-plutten 25 år!

Igår var jag & Bosse hos Emmelie & Micke i Lkpg. Emmelie fyllde 25 år igår och bjöd på middag och tårta. Vi fick dubbelmarinerad fläskfilé (så sjukt god & mör, den smällte nästan i munnen!) med fransk potatisgratäng och grönsallad. Sedan blev det tårtbuffé (6 st var det va?). Jag smakade tre av dem, bla en Baileystårta som var jättesmarrig. Tyvärr blev det ingen bild på varken maten eller tårtorna, men på lite annat :

Emmelie förbereder en Ragnar.

 

Micke diskar lite.

 

Presentbordet.

 

Emmelie serverar drinkar & jag kommer bakom henne med min Ragnar i handen.

Observera all choklad på bänken till höger. Micke jobbar på Cloetta...

 

Att vara hemma hos Emmelia & Micke är som att kliva in i en annan värld. Bak i tiden alltså. Det är en väldigt speciell känsla, and I like it!

 

 

Hade en väldigt trevlig kväll och det var skönt att komma bort lite från hem och barn. Ibland behöver man vara lite bland vuxna så man inte blir allt för barnslig ;)

Tack Erika för hjälpen med Cornelia!

 

Tjipp!

 

 


Soppa

Dagens middag blev minestronesoppa med en god smörgås:



8 personer:

4 vitlöksklyftor
2 små palsternackor
2 gula lökar
4 morötter
1 purjolök
2 dl hackad basilika
olja till stekning
2 grönsaksbuljongtärningar
2 burkar tomatsås (400g) eller 4 dl tomatjucie
6 msk tomatpuré
vatten
400g pastafjärilar
salt, peppar
persilja


Skölj, skala och finhacka grönsakerna. Fräs dem i oljan i en stor kastrull. Häll över buljongtärningen, tomatsåsen/juicen, tomatpurén och häll på vatten i önskad mängd. Rör om och låt puttra i ca 10 min.

Koka under tiden pastan enligt anvisningarna på paketet och blande sedan ner dem i soppan. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja och servera rykande het med en bit gott bröd.

Smaklig måltid!


Favoritkex*2

Idag har jag haft nöjjet att umgås med mitt favrotikex Tina och ätit mitt nya favoritkex Ballerina Kladdkaka.

 

 

Och som det står på paketet, man SKA doppa dem, då smakar det absolut bäst!

 

Annars idag har jag varit hos mamma & pappa och ätit kroppkakor för första gången på.. typ nånsin eftersom jag inte minns vad de smakade (om jag ens vågade smaka när jag var liten, de ser ju riktigt läskiga ut. Som blött bröd typ). Det var inget fel på smaken, men utseendet är inte alls lockande.

 

En promenix i en och en halv timme i solskenet med grannen har även hunnits med. Och tvättande. och diskande. Snart sovdags, men jag är lite sugen på att börja med ett litet projekt. En present till min älsklingsbebis Cornelia.


Och jag är en jävligt kass människa som fuskar och kommer aldrig gå ner i vikt för att jag har sån himla dålig självdiciplin. Ge mig efedrin sa jag!

 

Tjipp!

 

 


Men hallå?

Jag fattar inte att jag har sån jäkla otur att jag inte kan få ett jobb?! Har sökt masser där det sökts personal och jag har skickat intresseanmälningar och ringt. men inte en människa vill anställa mig. Varför lyckas alla andra skaffa jobb men inte jag? Kan ingen snäll ängel rekommendera mig, hjälpa mig, tipsa mig, få in mig på sin arbetsplats? Jag söker allt, (förutom telefonförsäljare. då dör jag hellre). Måste ha något NU, annars kan jag inte spara mina mammadagar, kan inte ta ut semester i sommar, kan inte klara mig ekonomiskt. Fan vad jobbigt det är! Känner mig stressad över situationen. Ledsen över att inte kunna ge min älskade pojkvän något varken på alla hjärtans dag eller när vi firar 3 år den 3/3. Ledsen över att inte kunna ha ett normalt liv....

Tji.. nej!

Ringde försäkringskassan nyss, hamnade på plats 211! Dock bara 11 minuters väntetid, men man kunde välja att bli uppringd istället när det var ens tur och det gjorde jag. Jobbigt att sitta o hålla telefonen, har ingen högtalarfunktion på hemtelen.

Kom hem från Skåneland i går. Har haft en jättebra helg! Mycket trevligt att träffa syskonen Hanssen med respektive och Jonas familj. Hemresan gick bra, Cornelia sov 2 1/2 timme sen fick vi väcka henne. Jga trodde verkligen inte att hon skulle sova så mycket, men hon tyckte nog det var skönt.

Lite chockad när morfar helt plötsligt dök upp på parkeringen

 

Finklädd

 

Draken :)




Tjipp!


Schkåånä

Nu är vi ner i Marieholm. Bilresan gick bra. En olycka på E4:an i höjd med 73:an (avfart 73, vid godisplanet) gjord att vi fick köra av motorvägen och köra gamla E4:an som löpte längst med den nya. Tog lite längre tid då vägen inte var nåt vidare och vi kunde inte köra om en slö plogbil på en stund. men tillslut kom vi fram till 73:an, där vi stannade och mötte upp min far, som jobbade och hade stannat där för en liten paus. Cornelia fick med andra ord sitta i morfar lastbil :)

Efter lite gröt (för Cornelias del) så fortsatte vi och var framme runt kvart i åtta. Cornelia sov i två och en halv timme. Det trodde jag aldrig, men hon satt utan overall och sånt, så hon satt väl rätt skönt antar jag. Sista timmen fick hon kolla på film, vilket hon var nöjd med en halvtimme,sen tröttnade hon och blev sur.

Nu väntar jag på Let's dance och att 08:orna ska komma. Deras tåg skulle variti Lund halv nio, men som vanligt så krånglade det och tåget lämnade Stockholm lite mer än en timme senare än planerat. Så vi får väl se när de närmar sig.

Te!!!!


Tjipp!


Onsdag

Idag har jag & Erika varit hos Hannah i Linköping. Vi åkte tåg in, det var första gången för Cornelia. Hon verkade inte särskilt impad, dock var hon väldigt trött då. Hos Hannah käkade vi lunch, myste med film och te och pratade masser. Riktigt trevligt! Bosse kom och hämtade oss, vilket var skönt för det var sjukt mycket snö och oplogat på gångbanorna. Sen va vissa av tågen inställda till på köpet. Väl hemma lämnade vi katterna hos Peter och åkte hem till pappa för att käka pizza. Jättedumt jag vet, men klockan blev mycket och ingen av oss orkade laga mat. Nåja, det rer sig nån gång...

Är superladdad inför morgondagen! Vill helst åka direkt när jag vaknar. Bosse skulle sluta kl 14 så vi åker runt halv tre. Ska bli så kul att träffa alla igen. Händer allt för sällan. Jobbigt att det tar så lång tid att åka ner. Det ska bli spännande att se hur Cornelia fixar bilresan. Hon avskyr att åka bil så vi har lånat en bärbar dvd och har laddat upp med filmer och barnmusik. Sen får vi ev stanna och sträcka på benen så hon inte blir helt galen.

Lyssnar på musiken från serien Glee. Jag gillar't jäkligt mycket!

Tjipp

!

Hahhahahaha!

Åh herregud jag har så mycket att skratta åt just nu så jag.. kan inget annat än att skratta! :)


Idag har jag lekt med Tina. Fika/lunch på stan samt bh-provning. Hittade en som satt bra, även om det inte var en balconette med avtagbara band så fick den följa med hem.


Annars rätt lugnt idag. Har lite bilder, men denna dator är så seg så jag kanske väntar tills imorrn.

Tjipp!


Jobb

Sitter och söker jobb. Har ringt runt lite men det är inte lätt att få nåt positivt svar. Men det är bara att söka vidare. Jag är i akut behov nu. Kan inte spara mina mammadagar annars, vilket betyder att jag inte kommer kunna va ledig i sommar om jag skulle få ett jobb då. Det suger....

Söndag

Idag var det planerad lekdag för både Bosse och mig. Bosse & Fredde skulle åka ut och pimpla, och under tiden skulle Ida och nattis vara hos mig och dricka te och leka husmödrar. Gubbarna for iväg, dock lite sent, till sjön och pimplade. Men Ida bangade så jag & Cornelia hade en mysdag. Kalle kom och underhöll oss sitälet. Då jag skulle leka husmor/hemmafru skulle jag ge mig på att göra kålpudding med potatis och brunsås. Och det gjorde jag. Tusen moment så jag vet inte om jag kommer göra det på ett bra tag. Gjorde till och med såsen från scratch. Puddingen blev helt ok. Eftersom middagsgästerna uteblev (Fredde bangade middagen) så fick jag en jäkla massa kålpudding över. Matlådor... 8 st! Fan nu har jag verkligen inga matlådor kvar :(

Längtar till torsdag!



RSS 2.0