Tisdag

Idag var min "sista" jobbdag. Nu blir det inga mer städ på lääänge! Däremot ska jag fortfarande jobba hemifrån under mammaledigheten. Jag är ju kund-schema- och personalansvarig.

Iaf, det känns välbehövligt med lite ledigt nu. Även om jag inte har några jobbiga gravidbesvär som foglossning så är det fortfarande tungt att bära på magen, ryggen gör ont lite då och då, jag är otymplig och förvärkarna börjar kännas med liiite smärta (men de kommer sällan).

Imorrn ska jag åka på en liten utflykt med min älskade familj :)



Onsdag

Och som ni kanske upptäckte var jag visst veckovild igår när jag bloggade... det var ju tisdag igår, inte onsdag spm rubriken sa... :)


Ledig dag

Idag skulle jag vara "ledig". I detta läge innebär det har jag har typ "jour" och har fortfarande hand om schema, tidsbokning, kundsupport etc. Men förutom det har jag storstädat hemma, lunchat på stan med Sara, Johan & Erika, kämpat med två-årstrots och storhandlat på City Gross. Detta tog visst lite hårt på min kropp och nu är jag trött i hela kroppen. Ont i höftertna och under fötterna. Imorr är det jobb igen, och på fredag är det jobb hemifrån igen. Men då ska jag ta det lugnt :)

Tjipp!

Roligt!

Detta kan vara den finaste teckningen jag nånsin fått :)



Av min brorsdotter Emma :)

(den lilla flickan på bilden föreställer alltså Cornelia, Emma fick inte plats att skriva hennes namn)

Onsdag

Idag fick jag sovmorgon. På riktigt. Cornelia har en vana att vakna vid fem på morgonen, oavsett om det är helg eller vardag. Hon är ju van då vi går upp vid den tiden när hon ska till dagis. Men just idag, när jag hade sovmorgon från jobbet, så sov hon ända till kvart över sju, pure happiness! Låter ändå tidigt, men det är sååå mycket bättre än att gå upp klockan fem!

Dagen började alltså bra, och jag hade bara en kund på jobbet. Min favoritkund. Och eftersom att jag är världens bästa eh alltiallo så bakade jag en rabarberpaj och tog med mig :)
När jag kom hem kikade jag igenom posten och hittade en avi. Vagnen hade kommit! Snabba bud, vi beställde i torsdags. Så min käre sambo åkte och hämtade den efter kvällsmaten och vi satte genast ihop den. Mucho nice! Bra gung, snygg, rymlig, lätt... wow!

Crescent Comfort Duo

Kom nu lilla baby :)

 


Torsdag

Jag funderade lite på det här med att det börjar närma sig förlossning och bebbens ankomst. Det är 7 veckor kvar idag. Låter jättelångt, men det känns ändå som det går fort. Det har det ju gjort hittills. Ioförsig har jag jobbat. Snart ska jag va hemma ett par veckor innan nedsläppet och då kan jag tro att tiden kommer gå jääääättesakta!

Iaf, när jag funderade kom jag på att jag har inte fixat nåt här hemma. Massor ska göras. Skötbord ska upp på väggen, skötbädden ska sys om, sängen ska bäddas och bonas. Kläder ska tvättas och skötväskan ska packas. Babyskyddet ska monteras i bilen. Grejer och innehåll till skötväskan ska inhandlas. Och sist men inte minst, nya vagnen är på G!

Lite stressad blev jag allt, men visst ska jag hinna med detta innan det är dags?!


Onsdag

Igår var vi på bio. Ett spontanbesök till Skänninge för att se fjärde filmen av Pirates. Johnny Depp är ju gorgous och lika rolig som i de andra. Dock är ettan bäst. Men fyran var helt ok faktiskt. Det var min första 3D-film jag såg. Tyvärr var det bara två gånger som det märktes extra mycket. Men annars var det väl häftigt!

Yummy!

 



Måndag

Idag har jag varit hos barnmorskan. Tagit prover, mätt magen, lyssnat på hjärtljud-allt var bara bra. Nu är det typ bara tre besök kvar, såvida bebis inte bestämmer sig för att antingnen komma tidigare eller senare än beräknat. Bebis hade börjat fixera sig, men huvudet var fortfarande ruckbart. Det har känts att det var på G kan jag lova, det är inte skönt. Jag, och många andra, brukar beskriva urinvägsinfektion som att nån kör upp knivar mellan benen. När bebis fixerar huvudet i bäckengången känns det precis likadant, fast från andra hållet. Alltså att nån sticker vassa knivar innifrån magen och neråt. Inte coolt!

Efter bm åkte jag och Cornelia ut till Varv för att hälsa på Emmelie, Tristan och lilla Tilia som redan blivit en månad gammal. Jättesöt liten tjej med mycket hår! Tilia föddes dagen innan Cornelia fyllde 2 år.

Tjipp på er!


Måndag

Funderar ni på att beställa barnvagn av okänt märke på internet? (nej dumma mig, ni som läser är ju övervägande icke intresserade av barn) -GÖR INTE DET!

Beställde den röda Classicen, som vi älskade chassit och liggdelen på. Men vi tyckte sufletten var lite konstig, den åkte ner väldigt lätt. Så bytte vi till sittdelen, och där funkade inte sufletten alls. Den lossnade och ramlade av vid minsta lilla gupp eller när man rörde den. Man kunde inte fälla ner eller upp ryggstödet utan att ta bort sufletten-värdelöst! Så vi ville skicka tillbaka den. Och det var typ omöjligt att få tag i ******** som hade webbutiken. Men i fredags skickade vi iväg den med Bussgods och hoppas innerligt att de inte ska börja bråka (typ vägra hämta ut paketet, hävda att den har försvunnit på vägen och tvinga oss att betala hela skiten ändå).

Så nu blir det att köpa en barnvagn av känt märke. En Crescent Comfort Duo. Och den är ändå till ett vettigt pris!

Så ser den ut. Dock blir våran med lufthjul (alltså ej punkteringsfria). Japp, jättesvart. Men nu orkar jag inte krångla mer. Är ju typ redo att föda nu känner jag och vi måste ha en vagn snarast.

Tjipp!


Magbild

Kom just på att jag har varit dålig på att ta kort på magen denna graviditet. Fine, det är inte alls på samma sätt som när jag väntade Cornelia. Då räknade man dagar, läste böcker, googlade om allt och lite till. Nu vet jag ju redan vad som väntar med graviditet och förlossning. Jag är redan i slutet, "bara" åtta veckor kvar. Och jag har bara tagit kort på magen typ 4 gånger. Tiden har liksom runnit iväg, helt plötsligt var jag höggravid.

Här kommer en bild iaf;

 

Du är på dag 221 av 280. (78,9%).

Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 3 fulla dagar (v31+3).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 13 jul 2011
Du har 59 dagar kvar till beräknad förlossning.

 


Fredag

Guuuuud, vad jag längtar tills bebis kommit så jag kan börja bant... eh bli nyttig! Jag vill bli av med magen och bli normal som jag var innan jag blev gravid. "Bara" 9 veckor kvar...

I övrigt är det skitmysigt med sparkar och buffar åt alla håll och kanter!

Vagnen kom idag. Vi beställde den förra fredagen. Och den kom faktiskt i onsdags, men då hade vi inte tid att ta emot den. Posten kom nämligen hem med den till oss. Jag ville gärna satt ihop den idag och tittat på den live så att säga, men älsklingen rymde iväg på bio med grabbarna så det får vänta tills imorrn.

Nu ska jag sova, är aptrött!


Sakta....

Du är på dag 210 av 280. (75%).

Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 6 fulla dagar (v29+6).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 13 jul 2011
Du har 70 dagar kvar till beräknad förlossning.

Fyra veckor kvar...

Nu är det bara fyra veckor kvar innan jag går på mammaledighet. Den 31/5 är sista jobbdagen. Blandade känslor faktiskt. Jag vill ju helst jobba till sista Juni. Och jag har fram tills nu inte haft ont i ryggen eller höfterna. Men igår började det göra ont, och idag var det värre. Så jag får väl inse mig besegrad och låta näste man (kvinna!) ta över mitt jobb. Fast jag vill inte. Det är mina tanter ju....

Det har dessutom blivit lite andra ändringar på jobbet som gör att jag inte vill sluta riktigt än. Typiskt att det kom så lagom till nu.

Onsdag

Jag har haft en långledig helg nere i Skåne. Det var skönt. Och vilken skillnad på naturen det var! Här uppe tycker man att "åh nu börjar träden bli gröna, det börjar blomstra lite". Men där nere var allt redan utslaget och det luktade gott och var så vackert! Sen när man återvände hem igen var allt så grått och trist.

Cornelia hjälpte faster Jennie att baka kladdkaka :)

 

Stolt över sin fina trehjuling som hon fick i present!


 



RSS 2.0