Pregnante women are smug...?



Klockren...! :)

När Cornelia fyllde 2 år

När min lilla skrutta fyllde två firade vi henne med grillat och massa gott fika. Det var inte bara hon som blev firad utan även min käre mor som fyller två dagar innan Cornelia.

Här är lite bilder:


Välling på sängen


Beundrar sin nya ryggsäck


Paketöppning


Barbapappatårtan


Mammas chokladmuffins med överraskning


Stora sängen till lilla damen :)



Tjockis



Du är på dag 200 av 280. (71,4%).


Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 3 fulla dagar (v28+3).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Ons 13 jul 2011
Du har 80 dagar kvar till beräknad förlossning.


Soliga söndag!

Vilken härlig helg! Jag har spenderat på fredagen och lördagen ute i stugan, njutit av solen och slappat. Igår firade vi påsk med familjen.


Buffé



Jag & hjärtat satt i solen och gungade, det va mys!



Tjockisen gungar. Min v70 står i bakgrunden, alldles nytvättat och glänser.



Onsdag

Blääää, vilken tid det tar att natta ungen nu när vi bytt säng! Förut gick det jättebra, hon somnade direkt efter vällingen och sov hela natten utan avbrott. Men hon fick en växasäng i födelsedagspresent, och då är det ju skitkul att springa upp och ner, busa och bråka och få uppmärksamhet. Så mitt tips till er där ute, skaffa ALDRIG en växasäng. Låt dem ha spjälsäng tills de är mogna för nåt annat....!

Usch, är på skithumör! Trött, hungrig och sällskapssjuk...

Jennie!

Här är vagnen som inte går att "provköra". Finns att beställa på www.billigabarnvagnar.se.




Barnvagn – CLASSIC – Svart & Röd

Classic är två vagnar i en, en av marknadens bästa, rymliga och fullutrustade Kombivagn.
Denna vagn har allt som behövs från födseln upp till 3-års ålder:
Så länge som behövs, kan ni använda liggdelen med madrass, vilken har tre olika sittlägen
Sedan byter ni ut ovandelen mot sittdelen (vändbar) som är integrerad med bekvämt 5-punktsbälte,
enkel att montera i båda färdriktningarna, har justerbart ryggstöd samt fullt liggläge
En fotsäck till liggdelen och en till sittdelen
Suffletten kan enkelt skiftas mellan liggdelen och sittdelen
Kuggbroms som gör det möjligt att välja hjul
Handtag, ryggstöd och benstöd är alla ställbara
Rymlig för barnet och praktiskt att använda
Mycket lättkörd
Tåligt och vattenavvisande materiel som är UV-beständigt och flamsäkert.

Vikt: 16kg

Soliga söndag!

Idag lyser solen redan och det ser ut att bli en kanondag! Helgen har bjudit både på både grillning, födelsedagskalas för Kalle, akutenbesök och fika i stugan. Cornelia fick sin armbåge vriden ur led på dagis. Men personalen "såg inte vad som hände" och sa att hon hade ramlad av en stor kudde. Så sjukvårdsrådgivningen trodde armen var bruten och kopplade oss till 112 där alla ambulanser var upptagna så vi fick åka själva. Väl på akuten konstaterade läkaren att det var en pigluxation, alltså armbågen ur led. Läkaren vred tillbaka den och direkt efter kunde Cornelia röra armen och allt var som vanligt igen. Skönt! Men läkaren sa att detta inte berodde på ett fall, utan på att nån har dragit i armen. Det händer ofta när föräldrar lyfter sina barn i armen. Nåja, imorrn fyller prinsessan 2 år. Sjukt vad tiden går fort! Speciellt sen hon började på dagis och jag började jobba, då rann tiden iväg. Imorrn ska hon få kalas, tårta och paket, min lilla skrutt!

Tisdag

Meningen var jobb men tisdag blev en tokig dag. Uvi igen och jag brukar inte må särskilt dåligt av det, men idag hände nåt jag sällan upplever. Förutom de vanliga besvären som värk och sveda så blev jag yrslig, mådde illa, svettades och frös om vartannat. Kände mig svag i hela kroppen, så pass att jag inte kunde gå till vårdcentralen-mamma fick skjutsa mig den lilla biten! Väl där fick jag ju vänta (jour vet ni..), men det tog bara 40 min allt som allt. Ytterligare en pencilinkur och en arbetsdag mindre :(

Så idag har det inte varit många knop här. Mår bättre nu så imorrn tänker jag jobba.

Visste ni att man måste behandla uvi som fort som möjligt när man är gravid, annars kan det starta en förlossning!



Annars är det lugnt, förutom i magen. Oj oj oj vad bebis sparkar, slår och gör kullerbyttor! Riktigt kul och jag längtar så fruktansvärt mycket!


Måndag

Jag kommer nog sova gott i min nybäddade säng, med mina nya lakan med fina fjärilar på :)

 

 


Måndag

Här har ni de vagnar som jag tittar på:



Caro classic duo


Duo är två vagnar i en. Denna barnvagn använder du så länge du behöver en liggvagn. Sedan byter du ut ovandelen mot sittdelen (vändbart) som följer med vagnen. En separat sufflett till sitdelen. 5-punkts bälte. Kuggbroms. Rymlig för barnet praktiskt att använda. Mycket lättkörd. OBS! Ställbart skinhandtag,lufthjul,fotsäck till sittdelen och väska ingår i priset. Liggdel har även två sittlägen.

Vikt: Liggvagn:14 kg, Sittvagn: 14kg




Bebidoo/Knorr, Alu Fly Swing med 3-i-1 lift


Kombibarnvagn i aluminium. Kullagrade 12” lufthjul. Höj- och sänkbart handtag. Handtaget är även vändbart så att du kan ha barnet emot dig eller i färdriktningen. Fempunktsbälte. Justerbart ryggstöd i flera lägen samt justerbart fotstöd.

Vikt: Endast 13,4 kg inkl liggdel.




Bozz Kombivagn

Svängbart styre så handtaget kan fällas över till andra sidan medans barnet sitter i. Lätt chassi i aluminium. Mjukliften används tills barnet är ca 6 månader. Locket på liften kan även användas som vindskydd till sittvagnen Punkteringsfria hjul. 5- punktssele. Sufflett med avtagbar baksida med myggnät och tittlucka. Varukorg i tyg som är lätt att ta av och tvätta.

Vikt: 15 kg.


Jaaaaa! Alla är svarta :(
Det finns inga andra vettiga färger på dessa modeller tyvärr...



Överraskning!

Ni vet ju att jag gillar att överraska :) Och ikväll är det Kalleponkens tur. Han fyller nämligen 27 år idag och så jobbar han kväll denna vecka. Jättetrist säkert och han kommer nog bli superglad när han kommer hem efter tolv och kikar i kylskåpet! Där står, förutom en hemmagjord pannkakssmet, denna lilla minitårta:

Smileyface på svart marsipan :)

 


Äntligen!

Jag är inte mycket för inredning. Tycker det är svårt att matcha och mixa. Jag har inte ett brett sortiment av varesig dukar, gardiner eller filtar i min garderob. Därför har mina fönster fått lida (och även jag när solen stirrat in i mina ögon och min tv!) utan gardiner i 9 månader nu. Det finns inga persienner i vardagsrummet och nu har det dessutom flyttat in nån i lägenheten mitt emot så nu kan jag ju inte se ut hur som helst.

Men idag tog vi tag i saken och köpte rullgardiner med mönster på. Som även får fungera som gardin. Blev helt okej, och vill vi ha nån längd kan vi alltid sätta nåt enfärgat på sidorna  :)


 


Söndag

Helgen har varit mycket bra. Mitt humör har dock inte varit på topp. Jag känner mig tung och otymplig. Magen är skitstor och jag har tre månader kvar! Ryggen värker. Var är mina slagpåsar till vänner när jag behöver dem?

Idag har vi varit i Linköping och köpt diverse födelsedagsprylar. Cornelia ska få växasängen som vi köpte i höstas, så vi har nu köpt madrass, kudde, täcke och påslakanset till den. Hon ska givetsvist få lite leksaker med. Bl.a leksaksmat (typ korv med bröd, grönsaker, mjölkpaket etc.). Så nu längtar jag masser till nästa måndag då lilla prinsessan blir 2 år!

Idag blev det ingen filmkväll. Bosse & Kalle spelar och jag sitter här i soffan och googlar febrilt efter svar. Snart ska jag ta en god Marskaka (kolla på min andra blogg efter recept och bild!) och glutta på tv.



Barnvagnsdilemma...

Jag är totalr lost i denna djungel! Och såhär var det förra året med. Jag har googlat, sökt på forum och kikat på diverse sidor för att hitta den perfekta barnvagnen. Och let's face it, en dyr vagn är inte alltid den bästa. Man använder den ca 1 år sen byter man oftast (iaf om man köper en kombivagn som vi vill ha). Så alla dessa märkesvagnar går bort. Jag kan absolut tänka mig att köpa en begagnad vagn, då de är så pass fina och väldigt lite slitna. Men även som begagnad är märkesvagnarna fruktansvärt dyra.

Så, det vi kikar efter är alltså:
  • En kombivagn. Alltså en sittvagn med mjuk/hårdlift. Den svart/röda jag bloggade om för ett tag sen är en duo, alltså en separat sitt- och liggdel. Men vi ändrade oss till en kombi då vi ville ha vändbart handtag.
  • Helst inte helsvart! Men de vi tittat på finns typ bara i svart...
  • En billig vagn som måste fylla alla säkerthetskrav och ha ett bra gung. Den ska vara enkel att fälla ihop, ta liten plats i bilen och vara lätt att köra.
Nu har jag läst ögonen ur mig och kan inte bestämma mig för vad jag vill ha.

Och vet ni vad det tråkigaste är? Jag har ingen att diskutera detta med...!



Fluff!

Förra helgen när vi var hos Fredrik & Ida, passade jag på att tokgosa med Larry (den heter nåt annat men jag glömmer alltid bort hehe).


Mjaoo!
(Ta med mig hem sa den)



Larry och Taz i varsitt hörn av kökssoffan


Nära nu ;)

Du är på dag 180 av 280. (64,3%).


Du är i vecka 26.
Du har gått 25 fulla veckor och 4 fulla dagar (v25+4).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Ons 13 jul 2011
Du har 100 dagar kvar till beräknad förlossning.


Bläää, kan tiden gå långsammare?!
Fy fabian vad jag längtar och väntar. Vill att det ska bli Juli nu. Nåja, "bara" 100 dagar kvar nu ;)



Fredag!

Jihuuu!

Idag efter jobbet handlade jag lite gott till middag. Det blev tacopizza och kebabpizza:

Tacopizza

 

Kebabpizza

 

Cornelia tyckte om pizzan, men mosade mest i sig majs :)

 

Nu sover lillan, bebis i magen gör kullerbyttor, gubben sitter vid BF och jag glanar på tv medans jag bloggar. Ett glas vin skulle inte sitta fel. Imorrn ska vi på fest i Borghamn. Det ska bli jätteul att umgås lite med folket igen. Cornelia ska sova hos mina föräldrar. Jag måste ärligt säga att jag är väldigt sugen på att festa onykter! Bli lite full och skratta åt Ida som ramlar i buskarna. Men jag skulle aldrig dricka alkohol under graviditeten eller amningen! Men som sagt, ett glas vin skulle inte sitta fel...

 

Huvudsaken är att vi ska ha en kul kväll. Och jag ska passa på att sova lääänge på söndag :)

 

Tjipp!

 

 


RSS 2.0