Just det!

Har ju glömt visa er mitt senaste tillskott i köket!


Voffisar á la salt & peppar

Jag är überkär i köksgrejer och har maskiner & pryttlar som jag inte ens använt. Jag måste bara ha dem. Voffisarna har big time för stora hål så de fungerar endast som prydnad nu.


Nu jäklar!

Nu ska den ut! Nähä, inte idag heller... *suck*
Jag har rört mig mycket på sistone, tänkte att det skulle skynda på lite men icke sa nicke. Igår va jag dubbelt duktig, först en timmes promenad i skogen. Letade påskris och så lite mossa till min Knut som kanske, big kanske, ska få bebisar. och senare på kvällen pumpade vi min ena cyckel som Bosse ska ha till jobbet och då fick vi för oss att hämta min andra cyckel som fortfarande stod kvar på Birgittagatan (stått där i ett år o en månad nu), så då gick vi dit och pumpade den och cycklade hem. I'm proud! På kvällen fick jag fira med en minpåse m&m's med jordnötssmör. En kompis till mamma hade köpt när han var i Usa, men va lite snål och köpte den minsta storleken som innehöll mäktiga 20 kulor.


Söndag & presenter

Fredrik & Ida var här med lilla Nattis i söndags. Började med en fika och lite tjitt-tjatt, sedan stack grabbarna iväg på innebandyträning. Jag och Ida gick en promenad med Nattis. Blåste lite kallt, men annars gick det bra. Till middag fick vi lasagne, mumma (självklart, jag hade ju gjort den moahahahaha!) Fick lite grejer och en massa kläder, väldigt uppskattat!


En sängmobil med speldosa och nattlampa i, och en lära-gå-stol


Pojkarna fick prova stolen (på mattes villkor), men Tyson ser måttligt road ut :)

Amazing!

Alex lyckades rädda mina bilder! Håller på och för över dem nu, det tar bara väääldigt lång tid. Tyckte inte jag hade så mycket bilder men det visade sig vara en jävla massa, typ 20 gig. Dags att rensa lite kanske?

Idag har jag haft ont i mage. Inte jag-behöver-fisa-eller-bajsa-ont, och inte sammandragningar. En annan sorts nt och jag kan inte sätta fingret på vad eller vart exakt, utan över hela magen. Bebismagen alltså.

Bjuder på en gammal bild på mig, det är alltid kul!



Old fashion grandma'

Cookies

Igår fick jag ett extremt sug på syltkakor, eller hallongrottor vilket ni vill. Så det blev ett 60 tal sådana. Idag tänkte jag baka kolakakor. Det är ju rätt praktiskr att fixa det där med fikabröd nu, så är det bara att ta fram ur frysen när det kommer besök.


Mumma!

Nä nu måste jag göra iordning mig, ska till barnmorskan halv nio. Efter det kommer Hanna & Towe hit och brunchar. Ciao!

Dumma teknik!

Igår kraschade våran dator, bara helt plötsligt när jag satt o surfa. Helvete, mina bilder! Över 8000 foton, en del för mig ganska värdefulla, bara poff borta! Men, våran kära mästare Alex hade ett program som han skulle testa imorgon, kanske kan vi få tillbaka bilderna. Det vore ju kanon!

Supersoligt ute, kanske skulle gå en promenad? Stort kanske, isåfall. Skulle även behöva städa ur kylen. Stort kanske även där. ja jag är sjukt lat, men jag får vara lat nu de sista veckorna. Samarin och jag har varit bästa vänner de senaste veckorna. När de tog slut valde jag Rennie, ni vet reklamen på teve? Tuggtabletter, tänkte att det är smidigare än att blanda en påse pulver. De smakar mint. Effekten kommer direkt, vilket är kalas, men fy blää vilken äcklig eftersmak. och jag har ju bara halsbränna på kvällar och nätter, så när man vaknar på morgonen smakar det bajs i munnen. Blää.

Nu finns fler bilder på magen på modellbilder.se om ni vill se.

Ormsnusk

Ja. Så är det. Mina slingriga vänner har börjat göka. Och inte lite heller. Honan får inte vara ifred en sekund ens. Med den ökade aktiviteten i terrariet ökade även katternas intresse och Tyson verkar inte alls ha något emot att attackera glasrutan gång på gång utan att komma in. Detta ledde till att jag inte kunde sova om nätterna (vaknar för minsta lilla ljud, vilket är en instinkt som kommande mamma får) och terrariet fick byta plats med byrån. Alltså, terrariet in i sovrummet så jag kan stänga in mig och ormarna på nätterna, och byrån ut i hallen.

Idag är det bara 30 dagar kvar till bf. Shit va tiden går snabbt nu, lite läskigt! Känner mig inte så orolig inför förlossningen, är mest spänd och förväntansfull. Mamma sa för ett par dar sen att hon undrade vem Bebisen skulle vara lik, då slog det mig att jag inte ens tänkt förut på hur den kommer se ut. Det är nog det jag funderar mest på just nu, hur kommer min docka se ut?


Bebis

Du är på dag 246 av 280. (87,9%).
Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 0 fulla dagar (v35+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Beräknat förlossningsdatum Tors 23 apr 2009
Du har 34 dagar kvar till beräknad förlossning.



Slingat!

Idag var jag hos Tinis och gjorde slingor. Förutom slingor fick jag te och fika. Och en massa prat. Gött!


Ser lite ut som en julklapp i all folie.


Såhär blev det. Ser lite rädd ut, men jag skyller på solen som fanns nånstans bakom molnen.

Svårslagen minisemester i Branäs!

Strålande sol! Här är några av backarna.

Utsikten från toppen av berget. Breathtaking! Klarälven slingrar sig framdär nere.

En tjockis på rymmen!


Samma berg fast dagen efter, i rejäl dimma.


Utsikt från toppen. Dimman ligger bland kullarna.

Helt underbar helg! Kom upp till Sara runt fyra tiden i lördags. Blev en tur hem till henne för att slänga in våra grejer och vänta in kvällens middag. Åkte upp för berget (jag körde), vägen berstod av is typ så det gick inte så fort upp. Käkade en riktigt god middag på Ladans Kök & Bar. Efter det åkte vi ner (det var bara att hålla på bromsen, gasen va ju onödig) till Branäs, anläggningen, och den lille krogen där. Söndagen var det dags för div aktiviteter. För min del blev det lugnt. Åkte upp i en läskig hiss ända upp på toppen och satt i solen & njöt av vädret med Sara & Bosse. Tog en promenad ner i dalen och sen upp igen (upp var jobbigt & tungt!). Käkade tacos på kvällen och kollade på Beck. Måndagen var dimmig och mulen. Sara jobbade så jag, Bosse & Rosina åkte upp på berget en stund och fikade. Man såg inte nånting där uppe. Och det va ännu läskigare att åka gondolen, kändes som att åka upp i himlen, eller åka ner i en avgrund. Har haft en kanonhelg, och är evigt tacksam för att vi fick komma dit. Saras roomie Bönan hjälpte till att göra vistelsen ännu roligare, det kan vi nog enas om =)

Föräldrautbildning och roadtrip #2

I tisdags var jag & Bosse på föräldrautbildning. Tyckte det var riktigt bra och vår grupp är helsköna. Vi diskuterade förlossning och smärtlindring. Många funderingar i huvet på kommande stund. Har iaf bestämt att Bosse ska få kamma och pilla i mitt hår, vilket är det skönaste jag vet. Sen får vi se hur det går. Eda kan vara en lösning, men blev samtidigt skrämd av nackdelarna. Fast när man har så ont kanske man skiter i det och tar sprutan ändå?


Kom ut nu! V. 33+6 (igår)

Imorrn blir det roadtrip #2 denna vecka. 34 mil uppåt i Sverige. Och så lite åt vänster. Ses på måndag!

Gråa faran

Idag har jag kört Gråa Faran. Emils bil alltså. Liten, skuttig och grå. Körde inne i Lkpg första gången, men med min egna Tina Turner gick det kalasbra. Our mission var en plåtning (som gick super) och signering (också bra) samt en brunch på Donken.

Kvällen spenderades hos mina bästa päron. Far min fyllde år igår och fick då ett paket som innehöll en strömkabel. Då skulle han få klura lite tills idag. Jag hade slagit in presenten i 6 delar så han fick öppna ett i taget och försöka gissa. Han lyckades inte. Så till sist fick han det sista paketet som var en digitalkamera. Tårta, kakor och tonfisksallad bjöds det på. Smask!

Fiken hos Tiken

Drygt en vecka efter hon faktiskt fyllde år blev det en fika hos Tina. Gjorde ett försök att ta en gruppbild men ingen av oss lyckades bli bra på något av dem. Nåja, fottåsjoppa lite kanske...?


Valdemars.. var?

Plåtningen igår gick kanon, för Tinas del. Hennes bilder blev skitsnygga! För mig däremot kändes det piss. Han va inte intresserad av att fota mig, utan ville bara ha bilder av typen slitz och moore. Kändes jävligt sugigt att stå framför kameran, han försökte bara få det överstökat och tog ca tio bilder. Mitt självförtroende sjönk ju lägre än det nånsin varit. Har haft svårt att njuta av magen nu pga vissa kommentarer och alla fula märken som blir, och gårdagen gjorde ju inte saken bättre. Tur det finns fina människor som uppmuntrar mig istället. Jag har inget emot lättklädda bilder, tar gärna såna men det funkar ju nte nu när jag är gravid och fet. Var ju på G ett tag precis när jag träffade Bosse, då var jag ju smal och lyckades få till ett par bra bilder. Hoppas plåtningen nästa vecka blir bättre, den fotografen vill ju fota min tjocka mage!

Anyway, nog med det negativa och in med det positiva! Det va riktigt kul att bara vara med Tina en hel dag. Och i bilen fick vi chansen att babbla masser om allt och inget. Det var kanske därför vi hamnade i Norrköping istället för Linköping..? Jag tror jag bröt mot fler trafikregler än vad som går att räkna på båda mina händer.

Idag är det föräldrautbildning som gäller, och promenad till försäkringskassan för att lämna in lite papper.

Bye bye!


Förutom smörgås fick jag denna goda muffins till frukost!

Morgonstund har guld i mund

Död åt den som kom på det uttrycket! (har sovit fyra och en halv timme i natt...)
Har varit o lämnat min man på jobbet. Ska fixa iordning mig och sen åka in till Mantorp och hämta Tinis och sen vidare till Valdemarsvik. Halt som tusan är det ute så det får bli att köra försiktigt. Fast det gör jag ju alltid, *ler*. Nåja, en roadtripp och plåtning (för bådas del) är inplanerad. Jag är skitnervös, dels för att köra (är svindålig på trafikregler!) och för att plåta. Det va ju liksom drygt två år sen nu och jag har gått upp 10+x+x kg sen dess. Är inte heller helt bekväm att visa min nya kropp för någon. Inte ens för Tina och jaa, hon har sett mig både en och sju gånger. Det beror lite på alla bristningar jag fått. De är inte vackra. Sen har jag ingen aning om vad jag ska köra för poser, men det ordnar sig. Oj, bästa att ta en dusch, klockan springer iväg!

Borghamn

Tog en tripp till Fredrik & Ida i Borghamn igår. Där var våran gemensamma kompis Johan och en kompis till de andra, Mindy. Fika á la Stubbegården blev det, och en rejäl skrattfest. Det behövde jag.


Bosse & Johan


Sötnosen

Babybesök

Idag har Hanna & Towe varit här och käkat våfflor. Towe charmade oss totalt!





Seriöst..?

I vilken jävla drömvärld lever den människa som tycker att man inte är mogen nog att skaffa barn om man tycker illa om att vara gravid?! Man kan ju inte förutspå innan hur ens graviditet ska bli. Jag har en ganska ok graviditet, inga extremt jobbiga krämpor eller så. Men jag vet ju de som har drabbats av diabetes, eller havandeskapsförgiftning. Eller de som mår så jävla illa hela nio månader att de måste läggas in med dropp för att de inte klarar att äta eller dricka. Är de då omogna för att de har en jäkligt pissig graviditet istället för nån drömgraviditet där man mår som en kung rakt igenom? Hm.. kanske dags att tänka efter lite innan mår hoppar på folk...

Oavsett hur man mår som gravid så väntar man ju på nåt gott, och de som mår skit de hatar ju inte sitt barn utan de är ju beredda att gå igenom det fler gånger, för det är värt resultatet. Givetvist finns det undantag! Men om man är omogen att skaffa barn visar sig snarare på hur man uppför sig, inte hur man mår...

Jaja, blir bara sur så bäst jag lägger ner nu.

När vi två blev en...


3/3-09

I'm back!

Internet funkar. Visade sig att det var fel på datorn. Mindre kul måste jag säga. Men Bosse har typ en månad kvar på garantin så det blir att skicka in den. Tillsvidare får jag hålla mig till min gamla bärbara usling.

Ett tillägg till gårdagens (nattens) inlägg: Jag har än sålänge klarat mig undan de jobbigaste bitarna en del kan råka ut för under graviditeten. *Peppar, peppar...*. Till exempel graviddiabetes eller foglossning drabbar ju en del. Att vara gravid är inte alltid en dans på rosor, men det är ju värt det. För att få en bebis ska ju vara kul, eller? Inte något hinder. Man ska ju kunna fortsätta leva även fast man skaffar barn, det är ju (oftast) frivilligt beslut. Jag klarar inte av att låsa mig hemma bara för min lilla Bebis iaf.

Fick ett trevligt sms igår, så nästa helg bär det iväg på en liten minisemester! =)

No sleep

Har inte somnat än. Har inte haft en normal natt på hela veckan. Lyckas inte somna förens efter två, vaknar runt fem och somnar om igen runt sju. Svinkul. Nu har jag dessutom jobbiga förvärkar som kommer rätt tätt och känns som smärre mensvärk. Nåja, den som väntar på nåt gott... väntar oftast för länge, men i det här fallet är det värt det. Och man får gnälla när man är gravid, bara det inte går till överdrift.

Aj aj aj

Va tråkig min blogg såg ut nu när jag bara skrivit på mobilen. Skärpning Kakan! Sitter nere hos grannen nu så bilder blev inga idag heller. Men det kommer. Imorrn kommer vårt eget dataproffs Alex och ser ifall han kan få igång bredbandet.

På måndag ska jag och Tinis på en liten roadtripp till andra sidan östergötland. Kalas!

Grattis!

Idag fyller den bästa Tinan i världen år!

Ehm

För er som inte förstod: JAG HAR FÖRLOVAT MIG :) En bild kommer, när jag får tillgång till mitt bredband.

Sådär

Nu är jag ett steg närmare att bli fru Hanssen!

Örebro tur o retur

Sitter i Anns bil med Tomas o Emma påväg till Örebro. Kanske inte så kul att spendera 4 timmar i en bil, men å andra sidan vad skulle jag göra hemma? Vi ska till Ikea o köpa hatt- och skohylla som varken fanns i Lkpg eller Jkpg. Nåja, när jag kommer hem sen så blir det andra bullar, det ser jag fram emot! Herregud va beroende man blir av internet. Lyckas inte få igång mitt nät efter bytet. Nu surfar jag på mobilen, dyrt!

Hihi!

Imorrn gäller det, bara så ni vet. Imorrn är dagen med stort D :)

RSS 2.0